• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,46% -0,07
  • EURO

    43,64% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4000,36% -1,71
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

Hekimler ve sağlık çalışanlarının Gazze soykırımına karşı düzenlediği "Sessiz Yürüyüş" 50'nci haftaya girdi

GÜNDEM 26.10.2024 15:50:56 0
Hekimler ve sağlık çalışanlarının Gazze soykırımına karşı düzenlediği

Hekimler ve sağlık çalışanları, 385 gündür yalnızlığa terk edilen ve işgalci siyonistlerin soykırımı altında izzetlice direnerek canları ve kanları pahasına vatanlarını terk etmeyen Gazze halkına selam gönderdiler.

siyonist işgal rejimi sözde ordusu, Gazze Şeridi'ndeki katliam ve soykırımına 385 gündür aralıksız devam ediyor. İşgalci katillerin Gazze Şeridi'ne yönelik saldırılarının başladığı 7 Ekim 2023'ten bu yana çoğunluğu çocuk ve kadın olmak üzere şehid sayısı 43 bine yaklaşırken, yaralı sayısı ise 100 bini geçti.

Soykırımın başladığı tarihten bu yana Türkiye'nin birçok ilinde cumartesi günü "Sessiz Yürüyüş" düzenleyen hekimler ve sağlık çalışanlarının eylemleri 50'nci haftaya girdi.

Malatya'da, Eski İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya gelinerek yapılan yürüyüş Kernek Karagözlüler Camii bahçesine kadar devam etti.  

"Canlarıyla ve kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına selam olsun"

Burada kitle adına basın açıklamasını okuyan İnönü Üniversitesi Özel Eğitim Öğretmenliği 3'üncü Sınıf Öğrencisi Mücahit Özbey, "Canlarıyla ve kanlarıyla vatanlarında kalmanın bedelini ödeyen izzetli Gazze halkına selam olsun. Selam olsun öldürülmek pahasına mesleklerinden vazgeçmeyen Gazze'nin şeref ve haysiyet timsali hekim ve sağlık çalışanlarına… Selam olsun zulme karşı elinden ve dilinden geleni esirgemeyen, kararlılıkla protestolara ve boykota devam eden vicdanlı insanlara… Selam olsun, üzerinde hücum yeleği, elinde silahı, kopmuş kolunda tel turnike, cebinde tesbih, dilinde dualarıyla en ön safta erkekçe, yiğitçe savaşarak can veren aziz şehidimiz Yahya Sinvar'ın mübarek ruhuna… Allah kendisine rahmet eylesin, makâmını en âli makamlardan eylesin ve bizleri de aynı şecaat ve dirayetle hak yolunda cehd edenlerden eylesin." diyerek, Gazze'nin onurlu direnişine dikkat çekti.

"Onlar bizim yılmadığımızı gördükçe yılmaya başlayacaklar"

Sessiz Yürüyüşlerinin 50'nci haftasında tam 385 gündür yalnızlığa terkedilen, barbar siyonistler tarafından zulme uğrayan buna rağmen davasında tereddüt etmeyen Gazzeli kardeşleri için toplandıklarına dikkat çeken Özbey, "Biz en hayırlı işin az da olsa devamlı olanın olduğuna inanarak, 50 haftadır yılmadan hatırlamaya ve hatırlatmaya çalışıyoruz. Çünkü cani cinayetinde, vahşi vahşetinde, zalim zulmünde yılgınlık göstermiyor. Onlar bizim bu harp uğruna eylediklerimizden ve duruşumuzdan yılmadığımızı gördükçe yılmaya başlayacaklar." dedi.

"İşgalci siyonistler Gazze’deki hastanelere ve meslektaşlarımıza saldırmaya devam ediyorlar"

Gazze'deki sağlık hizmeti veren nadir kurumlardan biri olan Kemal Advan Hastanesi'nin çocuk yoğun bakım katının hedef alındığına dikkat çeken Özbey, "İşgalci siyonistler Gazze’deki hastanelere ve meslektaşlarımıza saldırmaya devam ediyorlar. Gazze'de sağlık hizmeti verilebilen nadir kurumlardan olan Kemal Advan Hastanesi'nin çocuk yoğun bakım katını hedef alan canilerin bu saldırısı sonucu yoğun bakım ünitesinde ciddi hasar oluşmuş durumda. 15 hasta yeterli fiziki imkan bulunamadığı ve cerrahların alıkonması sebebiyle ameliyat edilemiyor." dedi.

"israil, kendi kirli emelleri karşısında duran her türlü hedefe saldırma cüretini göstermeye devam edecektir"

Ayrıca, işgalcilerin Suriye ve Lübnan arasındaki El-Masna sınır kapısını hedef aldığı belirtilerek, "israil, kendi kirli emelleri karşısında duran her türlü hedefe saldırma cüretini göstermeye devam edecektir. Bu hainler, ancak 'hizmet' ettikleri abilerinin yamacında gebermeye veya devletimizin kararlı duruş ve iradesiyle hapislerde çürümeye layıktır." ifadelerini kullandı.

TUSAŞ kurumuna yönelik saldırıya da değinen Özbey, "Bu ülkenin feraset sahibi hekimleri olarak hainlerin ve zalimlerin imhası için çalışmaya, can ve mallarımızla mücadele etmeye hazırız." dedi.

"Boykot; haksızlığa karşı bir duruş, bir haykırış ve bir meydan okumadır"

2 milyarlık İslam ümmetinin izzetini ve namusunu savunmanın ağır bir yükü olarak Gazze halkı ve sağlık çalışanlarının üzerine düşen mücadeleyi hakkıyla yerine getirdiklerine vurgu yapan Özbey, "Dünyanın geri kalanı bu zulmü bir film seyreder gibi seyrediyor. Boykot; haksızlığa karşı bir duruş, bir haykırış ve bir meydan okumadır." diye konuştu.

"Türkiye üzerinden israil'e petrol akışının durdurulmasını ve Türkiye'den giden ticari gemilere izin verilmemesini talep ediyoruz"

Son olarak, "Türkiye üzerinden israile petrol akışının durdurulmasını ve Türkiye'den giden ticari gemilere izin verilmemesini talep ediyoruz" diyen Özbey, bu taleplerin yerine getirilmesi için gereken bedeli ödemeye hazır olduklarını ifade etti. (İLKHA)

"Ümmetin İmtihanı Gazze" konulu yarışmanın sonuçları için program düzenlenecek

Cumhurbaşkanı Erdoğan, işçi ve işveren temsilcilerini kabul etti

Ağrı'da 3 kilogram ağırlığında uyuşturucu ele geçirildi

Umut Kervanı Gazze'de diyaliz merkezi onarımına başladı

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ