• BIST 100

    14187,09%-0,77
  • DOLAR

    42,71% 0,05
  • EURO

    50,39% 0,36
  • GRAM ALTIN

    5938,97% 0,52
  • Ç. ALTIN

    9522,21% -0,18

Hemşirelere 'Palyatif Bakım' eğitimi

03 Kasım 2022, Perşembe 11:05
03 Kasım 2022, Perşembe 11:05
Hemşirelere
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hemşirelere 'Palyatif Bakım' eğitimi

SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü, SANKO Üniversitesi Hastanesi ve Gaziantep İl Sağlık Müdürlüğü iş birliği ile palyatif bakım hemşireliği eğitimi düzenlendi.
SANKO Üniversitesi Hastanesinde 31 Ekim-2 Kasım tarihlerinde düzenlenen eğitime, yoğun bakımda ve palyatif bakım merkezlerinde görev yapan hemşireler katıldı. SANKO Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Güner Dağlı, eğitimin açılışında yaptığı konuşmada “Paylaşmak, Türk toplumunun yapısında var olan bir değerdir. Gaziantep, paylaşma ruhunun yaşatıldığı şehirlerden biridir” dedi. Palyatif bakımın, profesyonel sağlık bakımı çerçevesine alınmadan önce, Türk toplumunda yaşlı ya da bakıma ihtiyacı olanların temel ihtiyaç ve bakımlarını aynı semtte yaşayanların üstlendiğini anımsatan Prof. Dr. Dağlı, “Uzun yıllar devam eden bu gelenek, günümüzde bilimsel temellere dayandırılarak, profesyonel bir şekilde gerçekleştirilmektedir” ifadelerini kullandı.
Prof. Dr. Dağlı, “Hepimiz için çok değerli olan bu eğitime katılımızın çok önemli olduğuna inanıyor, tüm konuşmacı ve katılımcılara teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Açılış konuşmasının ardından başlayan eğitimde Dr. Ersin Arslan Eğitim ve Araştırma Hastanesi İç Hastalıkları/Geriatri Bölümünden Prof. Dr. İbrahim Halil Türkbeyler, “Palyatif Bakımın Amacı, Felsefesi ve İlkeleri” konusuna değinirken, SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu “Palyatif Bakımın Etik Boyutu” konulu eğitim verdi. SANKO Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü’nden Dr. Öğr. Üyesi Emine Baş’ın başkanlığını yaptığı “Semptom Yönetimi” oturumunda, Hemşirelik Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nimet Ovayolu, “Sık Görülen Hematolojik Sorunlar ve Yönetimi”, Hemşirelik Bölümünden Dr. Öğr. Üyesi Selver Güler, “Palyatif Bakımda Ağrı Yönetimi”, Dr. Öğr. Üyesi Hatice Güzel, “Palyatif Bakımda Gastrointestinal Sisteme İlişkin Sık Görülen Semptomlar ve Yönetimi”, Arş. Gör. Ebru Karaaslan ise “Palyatif Bakımda Kardiyovasküler Sisteme İlişkin Sık Görülen Semptomlar ve Yönetimi” konularını anlattı. Hemşirelik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Nimet Ovayolu’nun, başkanlığını yaptığı “Palyatif Bakımda Özel Konular” konulu ikinci oturumda ise Hemşirelik Bölümünden Öğr. Gör. Mustafa Kavak, “Stoma Bakımı”, Öğr. Gör. Zeynep Doğan, “Port Katater Bakımı”, Dr. Öğr. Üyesi Meryem Kılıç, “Basınç Yaralanması ve İnkontinans Yönetimi”, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Polat Olca, “Manevi Bakım ve Yas Süreci”, SANKO Üniversitesi Hastanesi Uzm. Hemşire Esra Akkaya ise “Total Parenteral Beslenme” konusuna değindi.
Eğitimin açılışına SANKO Üniversite Hastanesi Genel Müdürü Dr. Sermet Kileci, Mesul Müdür Dr. Suat Özerbaş ile Başhemşire Ceylan Özyılmaz da katıldı.
[gallery ids=',56163,56164,56165,56166,56167']

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Malatya'da araç koyunların arasına daldı: 12 koyun telef oldu

Rusya'la ait uzun menzilli bombardıman uçakları Karadeniz'de

Sinop'ta feci kaza: 1 ölü, 10 yaralı

TBMM Başkanı Kurtulmuş büyükelçileri kabul etti

Çocuklarda dikkat eksikliği ve hiperaktivite bozukluğu görülme oranı yüzde 7'ye yaklaştı

Irak'ta yeni parlamentonun ilk oturum tarihi belli oldu

H3N2 Türkiye'de yayılıyor: Uzmanlardan aşı, maske ve vitamin uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var