• BIST 100

    14203,40%0,42
  • DOLAR

    42,73% 0,04
  • EURO

    50,28% 0,21
  • GRAM ALTIN

    5954,70% -0,13
  • Ç. ALTIN

    9603,36% 0,00

Hemşirelik bakımının geleceği INCARE’22 kongresinde masaya yatırıldı

19 Kasım 2022, Cumartesi 12:55
19 Kasım 2022, Cumartesi 12:55
Hemşirelik bakımının geleceği INCARE’22 kongresinde masaya yatırıldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hemşirelik bakımının geleceği INCARE’22 kongresinde masaya yatırıldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) Sağlık Bilimleri Fakültesi Hemşirelik Bölümü tarafından Ankara’da düzenlenen 2. Uluslararası Hemşirelik Bakımı ve Araştırma Kongresi’nde hemşirelik bakımının geleceği masaya yatırıldı.
Alanında uzman 100’e yakın bilim insanı, uzman ve araştırmacıyı bir araya getiren Kongre’de, hemşirelik araştırmalarının sağlık bakımına yansımaları ile hemşirelikte uluslararası kariyer olanakları tüm detaylarıyla tartışıldı.
“Kongre sağlık ekosistemine değer katacak”
Kongre’nin açılışına çevrimiçi bağlantı ile katılan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, yaptığı konuşmada, “İlki Gaziantep’te üniversitemiz kampüsünde yoğun bir katılım ile gerçekleştirilen Uluslararası Hemşirelik Bakımı ve Araştırma Kongresi’nin ikincisini bu yıl başkent Ankara’da gerçekleştirmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Her meslek önemli, lakin hemşirelik gibi doğrudan insana temas eden meslekler, her daim takdir edilmeyi ve övgü almayı fazlasıyla hak ediyorlar. Yapay zekâ ve dijitalleşme başta olmak üzere, bilim ve teknoloji dünyasındaki hızlı ve çarpıcı gelişmelerin hemşirelik alanı tarafından izlenmesi ve yapılacak yenilikçi uygulamalarla sağlık bakım hizmetlerinin kalitesinin ve verimliliğinin artırılması büyük önem arz etmektedir. Hemşirelik bakımı ve ilgili alandaki güncel gelişmelerin bu kongrede masaya yatırılarak tartışılması ve sorunlara çözüm önerileri oluşturulması hiç kuşkusuz sağlık ekosistemine büyük değer katacaktır. Bu vesile ile kongrenin düzenlenmesinde emeği geçenlere ve katılımcılara teşekkür ediyorum” dedi.
“Bilimsel içeriği hemşirelik öğrencilerine de hitap ediyor”
Açılışta konuşan Kongre Başkanı ve HKÜ Sağlık Bilimleri Fakültesi, Hemşirelik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ayla Yava ise, “Yenilikçi fikirler, sanal gerçeklik ve yapay zeka, son zamanlarda sağlık sektörünü de modern teknik yazılım ve sistemler oluşturmada öncülük etmeye zorlamaktadır. Kongremizde ‘teknoloji, sanal gerçeklik ve yapay zekâ ortamında hemşirelik bakımının geleceği, hemşirelik araştırmalarının sağlık bakımına yansımaları ve hemşirelikte uluslararası kariyer olanakları’ konularını ağırlıklı olarak tartışacağımız bir bilimsel program hazırlamayı hedefledik. Kongremizin bilimsel içeriğini, klinisyen ve akademisyen meslektaşlarımızın yanında hemşirelik öğrencilerine de hitap edecek şekilde hazırladık. Proje hazırlama, mesleki beceriler geliştirme ve hemşirelikte uluslararası kariyer planlaması hakkında dopdolu bir içeriği sunduğumuz kongremizde uzmanların deneyimlerini ve araştırma sonuçlarını hep birlikte inceleyeceğiz” ifadelerini kullandı.
INCARE 2022 Kongresi ile sağlık profesyonelleri, akademisyenler, sağlık bakımına yönelik alanlarda çalışan firma/kuruluşlar ve öğrenciler bir araya geldi. Birinci gün; Geleneksel ve Tamamlayıcı Tıp (GETAT) Uygulamaları Klinik Araştırmaları, Uygulamalı Temel Mekanik Ventilasyon ve Avrupa Birliği Hibe Programları Proje Hazırlama konularında düzenlenen kursların yapıldığı Kongre’nin ikinci ve üçüncü gününde, alanında uzman konuşmacılar ve oturum başkanlarının katılımı ile farklı oturumlarla birçok panel düzenlendi. Kongre çerçevesinde Türkiye Sağlık Enstitüleri (TÜSEB) Başkanı Prof. Dr. Erhan Akdoğan, “Sağlıkta Dijital Dönüşüm ve Yapay Zeka” konulu bir panel konuşması gerçekleştirdi.
[gallery ids=',61150,61151,61152']

HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman'dan Türkiye siyasetine bakışımız net

HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur

Sudan'daki elektrik santraline saldırı: 2 ölü

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Dünya genelinde grip vakalarında artış: Yeni A(H3N2) virüsleri öne çıkıyor

Taş: Gazze, gündemde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, ciddi bir bilinç sorunu var demektir

Gazze’de bir bebek daha soğuktan şehit oldu

HAMAS yetkililerinden Kemal Ebu Avn: İşgal rejimi ateşkesi 1400'den fazla kez ihlal etti

Uzmanlar, gayrimenkulde yaşanan durgunluğa karşı vatandaşları uyardı

Gazze'de şehit sayısı 70 bin 669'a yükseldi

Oyun temelli öğrenme, kalıcı ve anlamlı öğrenmeyi destekliyor

Bir araştırmaya göre kuş gribi için erken müdahale olmazsa salgın kaçınılmaz

HÜDA PAR GİK Üyesi Tanrıkulu: Partimiz adalet ve kardeşlik hukuku için kuruldu

Batman'da 66 arıcıya kovan desteği sağlandı

Yeşilyurt Belediyesinden İkizce TOKİ’ye kapsamlı temizlik çalışması

Batman'da köy yollarında yol çizgi ve işaretlemeleri yapıldı

Bursa Tüketiciler Derneği Genel Başkanı Yılmaz: Asgari ücret tartışmaları fiyatları tetikliyor, tüketici zamdan önce kaybediyor

Batman'da koruyucu ailelere aralık ayı ödemeleri yapıldı

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Batman'da belediyelere yönelik hibe ve fon kaynakları için bilgilendirme toplantısı yapıldı

Batman'da kasım ayında 7 bin 631 kişiye evde bakım yardımı ödemeleri yapıldı

Batman'da anaokulu velilerine mahremiyet bilinci eğitimi

NASA, Nancy Grace Roman Uzay Teleskobu’nun montajını tamamladı: Daha geniş alan gözetlenebilecek

Alzheimer’da TPS tedavisi umut vadediyor

OGM’den kaçak kesimlere karşı 7/24 koruma

Bakan Ersoy: Konya’nın turizmde uzun vadeli yol haritasını bu master plan belirleyecek

Bitlis’te göçmen kaçakçısı bir organizatör tutuklandı         

Şanlıurfa’da hayvan çiftliğinde yangın

Siyonist işgalciler Mescid-i Aksa'da baskıyı artırıyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HÜDA PAR İl Başkanı Şahin: Batman'dan Türkiye siyasetine bakışımız net

HAMAS: Gazze’de çocuk ölümleri kuşatma ve yeniden inşanın engellenmesinin sonucudur

Sudan'daki elektrik santraline saldırı: 2 ölü

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Mersin'de ağır hasarlı bina kontrollü yıkıldı

Dünya genelinde grip vakalarında artış: Yeni A(H3N2) virüsleri öne çıkıyor

Taş: Gazze, gündemde sıradan bir haber haline gelebiliyorsa, ciddi bir bilinç sorunu var demektir