• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,42% 0,00
  • EURO

    49,14% 0,48
  • GRAM ALTIN

    5625,62% -0,18
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,68

Her Babalar Günü’nde şehit edilen ailesini ziyaret ediyor

16 Haziran 2024, Pazar 09:57
16 Haziran 2024, Pazar 09:57
Her Babalar Günü’nde şehit edilen ailesini ziyaret ediyor
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Her Babalar Günü’nde şehit edilen ailesini ziyaret ediyor

Batman’ın Gercüş ilçesi Seki köyünde 32 yıl önce teröristlerce düzenlenen, 8’i çocuk 10 kişinin katledildiği saldırıda şehit olanlar, Babalar Günü’nde unutulmadı.
PKK’lı teröristlerce 22 Haziran 1992’de gerçekleştirilen katliamda hayatını kaybeden iki aylık Ayşe ve Haşim Gök, 3 yaşındaki Emrullah Gök, 9 yaşındaki Gülbahar Tunç, 7 yaşındaki Sultan ve Erdal Gök, 11 yaşındaki Abdurrahman Gök, Hamdiye Gök, Behçet Tunç ve Latife Oğuz, her Babalar Günün’de ziyaret ediliyor.
Her Babalar Günü’nde şehit ailesini ziyaret ettiğini dile getiren Baba Ahmet Gök, “’Burası Seki köyüdür Gercüş ilçesine bağlıdır. Bu olaydan sonra Batman’a yerleştim çünkü burada tamamen ailem şehit oldu. Her Babalar Günü ailemin şehitliğini ziyaret ediyorum. Bugünde Babalar Günü şehitlerimin mezarı başına geldim, onları ziyaret ettim. Her Babalar Günü’nde Allah kısmet ederse geliyoruz, şehit olan çocuklarımı ziyaret ediyoruz. Onlarla vedalaşıyorum, dua ediyorum böyle bir duygu yaşıyorum”dedi.

“Kızım, 40 günlük bebekti, daha tırnakları bile çıkmamıştı”
“Herkesin çocukları babalarına hediye getiriyor ama ben ise her Babalar Günü’nde şehitlerimi ziyaret ediyorum sanki şehitlerim bana dünyaları hediye olarak veriyorlar, bu duyguyu hissediyorum” diyen Gök, “Ama acıları kalbimden çıkmıyor bu acıyı sürekli kalbimde taşıyorum. Olay 1992 yılında meydana geldi. Benim çocuklarımın hiçbir suçu yoktu. Hepsi de küçük ve günahsızdı. Kızım 40 günlük bebekti daha tırnakları bile çıkmamıştı. Annem 85 yaşındaydı rahmetli eşim 35 yaşındaydı.8 benim ailemden ve akrabalarım olmak üzere bu köyden 10 şehit verdik. PKK terör örgütü 60 yıldır hiçbir şey yapamadılar ve yapmazlar çünkü bir insan Allah ve Peygamber yolunda yürümezse Allah o insanların işini rast getirmez ve iflah olmazlar. PKK terör örgütü, dış güçlerin emri altında çalışıyor. Hiçbir zaman Kürt halkını savunmadılar. Bende Kürdüm, bu şehit olanlar Kürt değil miydi, Kürt çocukları değil miydi? Ne yaptılar? Hepsini şehit ettiler. Daha 40 günlük bebek tırnakları bile çıkmamıştı. Bu insanların ne hakkı vardı bu masum çocuklara ne hakkı vardı” diye konuştu.

Şehitliğin yerini eski Batman Valisi Hulisi Şahin tarafından yapıldığını hatırlatan Gök, “Allah razı olsun, çok minnettarım. Çok teşekkür eder ve kurban bayramınızda canı gönülden kutluyorum. İlçe komutanlarımız ve ilçe Kaymakamız Muhammed Öztaş’a ve emeği geçen herkesten Allah razı olsun” ifadelerinde bulundu.
Şehit ziyaretine gelen anneler ise Kürtçe ağıtlar yakıldı.

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi

Şiddetli yağış sonrası Gazze Şeridi'nde çadırlar su altında kaldı

Avrupa'nın ilk savunma sanayi programı onaylandı

İran Dışişleri Bakanı Arakçi, Fransa’yı ziyaret edecek

DMM'den "Ulusal Afet Tatbikatı iptal edildi" iddialarına yalanlama

Şanlıurfa’da “Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar” programı düzenlenecek

ASTP'den Sudan'a destek çağrısı: Sudan için acil insani yardım vakti

Bakan Şimşek: Enflasyon beklentileri geçen yıla göre 12 puan iyileşti

Adana'da uyuşturucu operasyonu: Çok sayıda madde ve ruhsatsız silah ele geçirildi

Sahaf Başçı: Okuma biçimi değişti ama kitap hâlâ en doğru yol

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski barış planını görüşmek için ABD'ye gidecek

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi kasım ayı toplantılarının ıv. birleşimi yapıldı

Çin Shenzhou-22 uzay aracını uzaya gönderdi

Malatya'da otomobiller kafa kafaya çarpıştı: 5 yaralı

Rekabet Kurumu'ndan Coca-Cola'ya 282 milyon lira ceza

Gazze'de can kaybı 69 bin 775'e yükseldi

Belediye Başkanı Geçit: 7 bin 300 öğrenciye sıfır atık eğitimi verdik

Malatya'da kaybolan yaşlı kadını arama çalışmaları devam ediyor

Şanlıurfa’da adliye binasında patlama

Mersin'de çöp ev temizlendi: 10 kamyon atık tahliye edildi

Mersin’de rüşvet ve kaçakçılık operasyonu: 28 gözaltı, 10 tutuklama

Adanalı balıkçı esnafı: Balık fiyatları uygun, bol bol taze balık tüketin

Adana'da toplu taşıma araçlarına "Havalı Korna" denetimi: 12 araç trafikten men edildi

Sabah yağan yağmur Mersin'i serinletti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Romanya ve Moldova hava sahasında drone alarmı

HAMAS 1 siyonist esirin daha cesedini teslim etti

Kocaeli’de uyuşturucu operasyonu: 75 şüpheli yakalandı

Gaziantep'te 230 tarihi eser ele geçirildi