• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,62% 0,02
  • EURO

    52,01% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7102,35% 0,66
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,00

Hileli gıdaya beş yıl hapis!

25 Haziran 2020, Perşembe 08:32
25 Haziran 2020, Perşembe 08:32
Hileli gıdaya beş yıl hapis!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hileli gıdaya beş yıl hapis!

AK Parti, gıdada hileye verilen cezaların artırılması, tarım arazilerinin hobi bahçeleri gibi uygulamalarla bölünmelerinin engellenmesi, yaprak sigara kâğıdı, sigara filtresinin Bakanlığın denetimine alınması ve yerli tütün kullanım oranının yüzde 30'a çıkarılmasını da içeren kanun teklifini dün Meclis Başkanlığına sundu.

Teklifte yer alan düzenlemelerden bazıları şöyle:

¥ Kişilerin hayatını ve sağlığını tehlikeye sokacak gıdaları üreten, ithal eden, piyasaya arz eden gıda işletmecilerine bir yıldan beş yıla kadar hapis cezası verilecek. Aynı durum üç yıl içinde tekrarlanırsa gıdayı üreten, ithal eden ve piyasaya arz eden gıda işletmecisi beş yıldan 10 yıla kadar faaliyetten menedilecek.
¥ Yazılı ve görsel medya üzerinden hızla yayılan, gıdalar hakkında yanıltıcı, yanlı, yanlış yönlendirici ve kulaktan dolma bilgilerle gıdada bilgi kirliliği oluşturanlara 20 bin liradan 50 bin liraya kadar para cezası kesilecek.

YERLİ TÜTÜNÜN ÖNÜ AÇILIYOR

¥ Teklifle makaron, sigara filtresi ve yaprak sigara kâğıdının üretimi, piyasaya sunulması Tarım ve Orman Bakanlığının görevleri kapsamına alınacak. Tütün mamulü üreticilerine yerli tütün kullanım mecburiyeti getirilecek. Tütün ithalatı azaltılarak Türk çiftçilerin ürettiği tütünlerin kullandırılması amaçlanıyor. Yerli tütün kullanım zorunluluğu 2022 yılından başlamak üzere kademeli olarak 2022’de yüzde 17, 2023’te yüzde 21 ve 2024’te yüzde 25 olarak uygulanacak.

ALKOL SATIŞINA DÜZENLEME

¥ 22.00-06.00 saatleri arasındaki alkollü içki satış yasağının para cezası artırılacak. Beş yıl içinde üçüncü defa yasağı ihlal edenlerin satış belgesi iptal edilerek iki yıl faaliyetten men olacak. On sekiz yaş altına alkol satış yasağını beş sene içinde üçüncü defa ihlal edenlere de aynı ceza uygulanacak. Bakanlık’tan izin almadan makaron, yaprak sigara kâğıdı ve sigara filtresi fabrikası veya imalathanesi kuran ve işletenler, bir seneden üç seneye kadar hapis ve beş binden 10 bin güne kadar adli para cezasıyla cezalandırılacak. Öte yandan internet, televizyon ve telefon gibi araçlarla etil alkol, metanol, makaron ve yaprak sigara kâğıdı satanlara 100 bin liraya kadar cezalar verilebilecek.

Türkiye Gazetesi

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Netanyahu Washington'da İran mesaisinde: Savaş senaryosu masada

Muş-Bingöl kara yolunda mahsur kalan 80 kişi kurtarıldı

Tunceli’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

“Huzur İstanbul” uygulamasında 1109 şüpheli gözaltına alındı

Somalili heyetten HÜDA PAR'a ziyaret

Döviz kurlarında son durum

Altında düşüş sonrası yeniden yükseliş

Meteoroloji'den kuvvetli yağış uyarısı

Haseke'de güvenlik kontrolü Şam'da

Kanada'da okulda silahlı saldırı: 10 ölü, 25'ten fazla yaralı

HAMAS: BM raporu işgalcilerin vahşetini tescilledi

Soykırım zanlısına Avrupa koridoru: İnsan hakları savunucuları nerede?

Ramazanda Mescid-i Aksa'ya abluka: Girişler sınırlandırılıyor

Gazze'de işgalcilerin saldırıları sürüyor: 5 şehit

Erzurum’da kar nedeniyle 3 ilçede okullar tatil edildi

Erzincan'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Küba’da petrol krizi

Kabinede görev değişimi Resmi Gazete'de

Bakan Fidan Pakistan Dışişleri Bakanı Ishaq Dar ile görüştü

Uşak’ta uyuşturucu operasyonunda 3 şüpheli tutuklandı

Şanlıurfa’da elektriğin yarısı kaçak kullanılıyor

Arnavutluk'ta hükümet karşıtı gösteri

Ankara’da İran İslam Devrimi’nin 47. yıl dönümü resepsiyonu düzenlendi

Ağrı ve Van'da eğitime kar tatili

Meksika'da kaçırılan madenciler ölü bulundu

Tarsus Umut Kervanı’ndan yetim ve ihtiyaç sahibi ailelere yardım

Hatay’da motosiklet sürücüsüne akrobatik hareketten 77 bin lira ceza

Kolombiya'da şiddetli yağışlar sel ve heyelana yol açtı: 14 ölü

Libya’da ambulans helikopter askeri üsse düştü: Ölü sayısı 5'e yükseldi

AB'de iltica başvurularında yeni dönem 

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Netanyahu Washington'da İran mesaisinde: Savaş senaryosu masada

Muş-Bingöl kara yolunda mahsur kalan 80 kişi kurtarıldı

Tunceli’de uyuşturucu operasyonu: 4 kişi tutuklandı

“Huzur İstanbul” uygulamasında 1109 şüpheli gözaltına alındı

Somalili heyetten HÜDA PAR'a ziyaret

Döviz kurlarında son durum

Altında düşüş sonrası yeniden yükseliş