• BIST 100

    14155,46%0,76
  • DOLAR

    42,69% 0,23
  • EURO

    50,15% 0,06
  • GRAM ALTIN

    5897,70% 0,71
  • Ç. ALTIN

    9533,17% 2,62

Hilvan'da "Şehidler Gecesi" programı düzenlendi

24 Şubat 2025, Pazartesi 14:28
24 Şubat 2025, Pazartesi 14:28
Hilvan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Şubat ayının şehadet ayı olması dolayısıyla Peygamber Sevdalıları tarafından Şanlıurfa'nın Hilvan ilçesinde Şehitler Gecesi programı gerçekleştirildi.

Peygamber Sevdalıları Hilvan Temsilciliğinin düzenlediği "Şehidler Gecesi" programı, Hilvan Ziraat Odası Konferans Salonu'nda düzenlendi.

Program, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayıp Özlem Ajans sanatçılarının seslendirdiği ilahi ve ezgilerle devam etti.

Şiirlerin okunduğu programda şehitlik ile ilgili tiyatro gösterimi sahnelendi.

“Bir avuç Müslüman, bütün konvansiyonel silahlara karşı savaşıyorlar”

Programa konuşmacı olarak katılan Eğitimci-Yazar Cengiz Aydın, “Ancak bu din, hayatta yaşamaya ve ölmeye değerdir. Bizler gördük, Müslümanların imanı kuşandığında kâinata nasıl meydan okuyacağını gördük. Risale-i Nur'da gördük ve okuduk; 'Hakiki imanı elde eden, bütün kâinata meydan okur' diyordu. HAMAS yetkilisi bir kardeşimiz geldi ve dedi ki: 'Biz 40 bin askerle savaşıyoruz.' 'Kime karşı savaşıyorsunuz' diye sorduğumuzda; Amerika, İngiltere, Avrupa Birliği ve İslam ülkelerinden kukla olanlara karşı savaşıyorlar. Bir avuç Müslüman, bütün konvansiyonel silahlara karşı savaşıyorlar. Güçlü olan, imanı elde edenlerdir. Bir avuç Müslüman, bütün dünyaya karşı savaşıyor. Böyle bir misal, böyle bir örnek yok. Açın tarih sayfalarına bakın, böyle bir örnek bulamazsınız.” dedi.

“Hepimiz şehadetin her türlüsünü gördük”

Şehadetle iftihar edilmesi gerektiğini belirten Aydın, “İslam topraklarında bir beldede zulüm gördüğünüzde, o beldeden hicret etme ruhsatınız vardır. Allah Azze ve Celle dedi ki 'Bir yerde imanınızı yaşamak için size zulmediyorlarsa, hicret edin.' Ama onlar etmediler. Ellerinde ruhsat olmasına rağmen Allah'ın melekleri onlara kızmayacak. Oradan ne mücahitler ne kadınlar ne gençler ne de çocuklar çıkmadı. Hepimiz şehadetin her türlüsünü gördük. Bununla iftihar edin. Fotoğraflarını evinizdeki duvarlara asın. Yarın öbür gün çocuklarınıza darb-ı mesel olarak anlatın. Bu nasıl bir imandır? Nasıl oluyor, nasıl başarıyorlar ve neden bizde olmuyor? Bizler de namaz kılıyoruz, bizler de ibadet ediyoruz fakat bizde niye canlanmıyor? Onlara gelip dediler 'Ahzap orduları size karşı askeri birlikler topluyorlar.' 7 Ekim'den önce bu Müslümanlara dediler 'MOSSAD istihbarat topladı. israil büyük ve en güçlü askeri kuvvetini Gazze'nin kuzeyine koydu.” diye konuştu.

“Allah ve Resulü ne demişse doğrudur”

Aydın, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Uhud Savaşı sonrası geldiler ve Allah Resulüne dediler ki 'Sizin için ordular toplanmış.' Ahzap demek, çeşit çeşit ırktan insanların toplandığı bir ordu demektir. 7 Ekim günü de böyle olmuştu. Esirlerin içerisine bakın, dünya kafir milletlerinin hepsinden vardı. Esirlerin prototipine bakın, Rus, Alman, Kore, Japon milletleri vardı. Ahzap orduları toplandı. Bu Müslümanlara, 'Haberiniz olsun, size saldırılacak.' denildi. Biz, onların bize karşı ordu topladıklarını biliyoruz. Bunu bize Allah ve Resulü önceden söyledi. Allah ve Resulü ne demişse doğrudur."

Program, okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Arıcak’ta halkla buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Göktaş, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Mardin’de yoğun sis etkili oldu

Milli Eğitim Bakanı Tekin, TBMM Genel Kurulunda bakanlığının 2026 yılı bütçesini sundu

Libya tezkeresi TBMM'ye sunuldu

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Vatandaşlarımızın Meclis'teki sesi olmaya devam edeceğiz

Kolombiya'da uçuruma yuvarlanan araçta 16 kişi öldü

Belarus yaptırımlarının kaldırılması karşılığında 123 mahkûmu serbest bıraktı

Malatya'da tren otomobile çarptı: 2'si çocuk 5 yaralı

Almanya Başbakanı Merz: ABD'nin Avrupa'yı koruduğu eski düzen sona erdi

Sivas’ta göçük altında kalan şantiye müdürünün cesedine 28 gün sonra ulaşıldı

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, Almanya’da

Mardin’de soluk borusuna fasulye kaçan 3 yaşındaki çocuk kurtarılamadı

Osmaniye'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD ile Venezuela arasındaki gerilim tırmanırken Karayipler'deki askeri hareketlilik artıyor

Kastamonu’da oto hırsızlığı zanlıları yakalandı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 Gözaltı

IBAN'a para transferinde yeni zorunluluk

Sydney Bondi Beach’te Yahudilere yönelik silahlı saldırı: On binlerce masumun katili siyonistlerden mağduriyet edebiyatı

ABD'de üniversitede silahlı saldırı. 2 ölü, 9 yaralı

İşgalin Gazze Tümeni'ni bozguna uğratan "Eriha Surları" planının mimarı: Raad Saad

Tekirdağ’da aranan 160 şüpheli yakalandı

Küba'dan ABD'ye sert tepki

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 3 bin personel alacak

Aksaray’da Hasan Dağı’nda mahsur kalan 2 öğrenci kurtarıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 2 gözaltı

Bangladeş ile Hindistan arasında "seçim" gerginliği

BAE Devlet Başkanı Al Nahyan, GKRY'yi ziyaret etti

Sakarya’da 6 aracın karıştığı zincirleme kazada 12 kişi yaralandı

Iğdır’da 23 düzensiz göçmen yakalandı