Hindistan, Keşmir'deki olay nedeniyle Pakistan'a yönelik engellemelerini sürdürüyor

DÜNYA 24.04.2025 13:27:57 0
Hindistan, Keşmir
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hindistan, Keşmir'de turist saldırılarıyla bağlantılı olduğu iddiasıyla attığı radikal adımların ardından Pakistan hükümetinin X hesabını de bloke etti.

The Times of India'nın haberine göre Hindistan, 22 Nisan'da Jammu ve Keşmir birlik topraklarında gerçekleşen ve 26 kişinin ölümüne yol açan saldırıyla bağlantılı olarak Pakistan hükümetinin X hesabına erişimi engelledi.

Hindistan güvenlik güçleri, saldırıyı gerçekleştiren silahlı direnişçileri yakalamak için operasyonlarını sürdürüyor. Hindistan'ın özel kuvvetlerine bağlı bir asker, Perşembe günü Keşmir'in Udhampur bölgesinde direnişçilerle girdiği çatışmada öldürülmüştü.

Keşmir'deki eylemin ardından Hindistan çarşamba günü, İslamabad'daki büyükelçiliğinin boyutunu neredeyse yarıya indirmeye karar verdi, ülkedeki Pakistan askeri danışmanlarını istenmeyen adam ilan etti. İşgalci Hint yönetimi, Pakistan ile olan önemli Attari sınır kapısını da kapattı ve Hindistan ile Pakistan arasında su paylaşımına ilişkin bir anlaşma olan 1960 İndus Suları Anlaşması'nı askıya aldı.

Salı günü son yıllarda silahlı saldırıların azalmasıyla her yaz binlerce ziyaretçinin akınına uğrayan, Müslümanların çoğunlukta olduğu doğal güzelliklere sahip bölgedeki popüler bir yer olan Pahalgam'da silahlı direnişçiler, bir grup turiste ateş açmış olayda en az 26 turist hayatını kaybetmişti.

“Keşmir Direnişi" adlı az bilinen bir grup, sosyal medya mesajında ​​saldırının sorumluluğunu üstlenmişti. Grup, 85 binden fazla "yabancının" bölgeye yerleştirilmesinin "demografik bir değişime" yol açmasına izin vermeyeceklerini kaydetti.

Örgüt açıklamasında, "Bu nedenle yasa dışı şekilde yerleşmeye çalışanlar şiddete uğrayacaklar" dedi.        

Pahalgam'ın bulunduğu Keşmir bölgesel hükümeti, bu ay meclisine yaptığı açıklamada, son iki yılda Hindistan'dan gelen yaklaşık 84 bin yerel olmayan kişiye bölgede ikamet hakkı verildiğini bildirdi.

Müslümanların çoğunlukta olduğu bölgedeki direnişçiler 1989'dan beri isyan ediyor. Son yıllarda şiddetin dozu azalsa da on binlerce insan hayatını kaybetti. (İLKHA)

BM: Gazze'de gıda yardımı bekleyen sivillere saldırılar devam ediyor

İran, siyonist rejim televizyonlarına tahliye uyarısı yaptı

Güney Afrika’da sel felaketi: 90 ölü

ABD, Rusya'yla diplomatik temsilciliklere ilişkin müzakereleri iptal etti

Kazakistan ile Çin arasında 24 anlaşma imzalandı

ANFİDAP: Mutlak kötülük israile karşı insanlık yekvücut olmalı

ABD'nin USS Nimitz uçak gemisi Orta Doğu'ya gidiyor

Dışişleri Bakanı Fidan, BAE'li mevkidaşı ile görüştü

Hatay’da orman yangını

İran en büyük ve en yoğun füze saldırısına hazırlanıyor: Tel Aviv'i boşaltın!

Vali Yavuz: Gazze'de çocuklar dünyanın gözü önünde katledilmektedir

MASKİ'ye personel alımı kura çekimi ile yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Kabadayılık taslayan israil kendi varlığını ve geleceğini riske atıyor

HÜDA PAR'dan Meclis Başkanı Kurtulmuş'a tebrik ziyareti

Siyonist işgalciler İran devlet televizyonunu vurdu

Pezeşkiyan: ABD, siyonist rejimi dizginlemezse daha acı karşılık vereceğiz

Bingöl’de orman yangını

Örtü yangınında 2 ev küle döndü

Bingöl’de göçmen kaçakçılığı operasyonu

Adana’da trafik denetimlerinde 10 bin 789 sürücüye ceza kesildi

İran: Bu gece israil'i daha sert vuracağız

Gazze'deki direniş, işgal kuvvetlerini etkisiz hale getirdi

Bolu'da ormanlık alanlara giriş yasaklandı

Kabine toplandı

Mardin’de 11’inci kattan düşen üniversite öğrencisi hayatını kaybetti

Araması bulunan FETÖ üyesi yakalandı

Yoğun stres, "kırık kalp" sendromuna neden oluyor

Son 30 yılın en büyük altyapı hamlesi

Prof. Dr. Vasfi Aşur: Gazze için uluslararası yardım girişimleri ümmet bilincini yeniden canlandırmakta

Wutip Tayfunu'nun yol açtığı selde 6 ölü, 1 kayıp

Yükleniyor