• BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20

Hindistan, Pakistan'a ve Azad Keşmir'e saldırı başlattı

07 Mayıs 2025, Çarşamba 12:25
07 Mayıs 2025, Çarşamba 12:25
Hindistan, Pakistan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hindistan, Pakistan'da Kotli, Bahwalpur ve Muzaffarabad'a füze saldırıları düzenledi ve Pakistan'a bağlı Azad Keşmir'e de saldırdı.

ARY News'e konuşan Hindistan Arası Halkla İlişkiler (ISPR) Genel Müdürü Korgeneral Ahmed Şerif Çaudri, "Bir süre önce, korkak düşman Hindistan, Bahwalpur'un Ahmed Doğu bölgesindeki Subhanullah Camii, Kotli ve Muzaffarabad'a havadan üç noktada hava saldırıları başlattı." dedi.

Pakistan hava kuvvetlerinin tüm jetlerinin havada olduğunu belirten Çaudri, "Bu korkakça ve utanç verici saldırı Hindistan hava sahasının içinden gerçekleştirildi. Pakistan'ın alanına girip saldırmalarına izin verilmedi." diye ekledi.

Çaudri, "Şunu açıkça söyleyeyim: Pakistan buna kendi seçtiği bir zamanda ve yerde cevap verecektir. Bu iğrenç provokasyon cevapsız kalmayacaktır." ifadelerini kullandı.

Olası can kayıpları hakkındaki bir soruya Çaudri, hasar değerlendirmelerinin devam ettiğini ve daha sonra daha fazla bilgi verileceğini söyledi.

Çaudri, "Hindistan'ın bu korkakça saldırıyla elde ettiği geçici mutluluk, yerini kalıcı bir üzüntüye bırakacak." diye ekledi.

Devlet televizyonu PTV News'in X kanalında güvenlik kaynaklarına dayandırdığı paylaşımda , Pakistan'ın misilleme eylemlerine başladığı belirtildi.

Açıklamada, "Korkak saldırıda şimdiye kadar bir masum çocuk şehit olurken, bir kadın ve bir erkek ağır yaralandı. Hindistan, gecenin karanlığında korkakça bir saldırıda masum Pakistanlıları hedef aldı." denildi.

Pakistan medyası ilerleyen dakikalarda saldırılarda en az 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 12 kişinin de yaralandığını aktardı.

Reuters'a konuşan çok sayıda görgü tanığı, gece yarısından sonra Muzaffarabad şehrinin çevresindeki dağlara yakın Azad Cammu ve Keşmir bölgesinde çok sayıda yüksek sesli patlama sesi duyulduğunu söyledi.

Görgü tanıkları, patlamaların ardından kentte elektrik kesintisi yaşandığını söyledi.

Gelişmeyi doğrulayan Hindistan hükümeti, silahlı kuvvetlerin "Sindoor Harekatı"nı başlatarak Pakistan ve Azad Keşmir'de çok sayıda noktayı vurduğunu bildirdi.

Açıklamada, hiçbir Pakistan askeri tesisinin hedef alınmadığı savunuldu.

22 Nisan'da Pahalgam'da gerçekleşen saldırıda, çoğunluğu turist olmak üzere 26 kişi öldü ve 2000 yılından bu yana gerçekleşen en ölümcül saldırılardan biri gerçekleşti. Hindistan, herhangi bir soruşturma veya kanıt olmaksızın saldırganların " sınır ötesi bağlantıları " olduğunu ima etti. Pakistan bu iddiayı kesin bir dille reddetti ve tarafsız bir soruşturma çağrısında bulundu. (İLKHA)

Muğla açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 4 ayrı soruşturma

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp

Almanya'da orman yangınları kontrol altına alınamıyor

BRICS zirvesi ortak bildirisi: israil tüm Filistin topraklarından çekilmeli

Kovancılar-Bingöl kara yolunda kaza: 1 yaralı

Çankırı'da orman yangını

Umut Kervanı’ndan kaybolan Alzheimer hastası için arama desteği

Siyonist işgalcilerin Gazze'ye son saldırılarında 77 şehit

Elazığ'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Rusya: Ukrayna'da Patriot hava savunma sistemi imha edildi

Bolu'da orman yangını

Rutte: Çin'in Tayvan'a saldırması çatışmaları tetikler

ABD'den Ukrayna’ya patriot gönderme sinyali

HÜDA PAR heyeti Elazığ'da vatandaşların sorunlarını dinledi

İşgalin bugünkü saldırılarında 61 kişi şehit oldu

Mersin'de katliam gibi kaza: 5 ölü, 1 yaralı

Macron, İngiltere’ye gidiyor

Pençe-Kilit Harekât bölgesinde 5 asker metan gazından hayatını kaybetti

Rusya iki yerleşim birimini daha ele geçirdiğini duyurdu

Batı Şeria'da işgal saldırıları: 2 şehit

Brezilya'da BRICS Zirvesi

Peygamber Efendimize yapılan hakaret lanetlendi

Minibüs ile hafif ticari araç çarpıştı: 12 yaralı

İşgal medyası: HAMAS, 7 Ekim’den 3 ay sonra "8200 İstihbarat Üssüne" ulaşmaya çalıştı

Avusturya'da uçak kazası: 4 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla açıklarında 19 düzensiz göçmen yakalandı

CHP Genel Başkanı Özgür Özel hakkında 4 ayrı soruşturma

Dışişleri Bakanı Fidan, İranlı mevkidaşı Erakçi ile görüştü

Siyonist işgalciler Lübnan'a yoğun hava saldırıları düzenledi

Sürücünün direksiyon hâkimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Çin'den AB'ye misilleme

ABD'de meydana gelen selde 67 ölü, 11 kayıp