• BIST 100

    16663,31%2,5
  • DOLAR

    43,50% 0,22
  • EURO

    51,85% -0,32
  • GRAM ALTIN

    7218,55% -4,11
  • Ç. ALTIN

    12847,90% 0,00

Hindistan’da havacılık krizi: IndiGo yüzlerce uçuşu iptal etti, binlerce yolcu mahsur kaldı

05 Aralık 2025, Cuma 14:15
05 Aralık 2025, Cuma 14:15
Hindistan’da havacılık krizi: IndiGo yüzlerce uçuşu iptal etti, binlerce yolcu mahsur kaldı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Hindistan’da seyahat kaosu büyüyor. Ülkenin en büyük hava yolu şirketi IndiGo, üç gündür süren geniş çaplı aksaklıkların ardından cuma günü yüzlerce planlı uçuşunu iptal etti.

Ülkedeki uçuşların yaklaşık yüzde 60’ını yöneten ve günde 2 binden fazla sefer gerçekleştiren şirket, yeni mürettebat vardiya kurallarına uyum sağlayamaması nedeniyle pilot sıkıntısı yaşıyor.

Yoğun seyahat dönemine denk gelen kriz nedeniyle binlerce yolcu Hindistan’ın dört bir yanında havalimanlarında mahsur kaldı. Başkent Delhi’den tüm IndiGo uçuşları durdurulmuş durumda.

Şirket, operasyonların 10 Şubat’a kadar tamamen normale dönemeyeceğini açıkladı. IndiGo ayrıca, daha fazla aksamanın önüne geçebilmek için 8 Aralık’tan itibaren uçuş sayısını azaltacağını ve yeni dinlenme düzenlemeleri için geçici esneklik talep ettiğini duyurdu. Söz konusu kurallar, pilotlara daha uzun dinlenme süreleri verilmesini ve gece uçuşlarında daha sıkı kısıtlamalar getirilmesini içeriyor.

Hindistan hükümeti, durumu yakından izlediklerini ve federal havacılık bakanının şirketin kriz yönetiminden açıkça memnuniyetsiz olduğunu belirtti. Havacılık düzenleme kurumu ise yaptığı açıklamada aksaklıkların temel nedeninin yanlış öngörüler ve planlama hataları olduğunu ifade etti.

Düzenleyici kurum, IndiGo’dan acilen personel alımı, eğitim, vardiya düzeni, güvenlik risk analizi ve diğer önlemleri içeren kapsamlı bir iyileştirme planı sunmasını istedi.

Yerel basında çıkan haberlerde IndiGo'nun yeni pilot dinlenme kurallarından muafiyet aldığı ve pilot izinlerinin haftalık dinlenme ile birleştirilmesine yönelik yasağın gevşetildiği iddia edildi.

Öte yandan Hindistan Pilotlar Birliği, şirket için yapılacak her türlü esnemenin yeni düzenlemelerin ruhunu zedelediğini ve uçuş güvenliğini ciddi şekilde tehlikeye attığını belirterek sert tepki gösterdi.

Yeni kurallara göre pilotlar daha fazla dinlenme hakkına sahip oluyor ve gece iniş zorunluluğu haftada altıdan ikiye düşürülüyor.

Aralık ayı, okulların tatil olduğu ve düğün sezonunun başladığı Hindistan’da en yoğun seyahat dönemlerinden biri. IndiGo, 5–15 Aralık tarihleri arasındaki tüm iptal/değişiklik taleplerinin ücretsiz karşılanacağını ve mağdur yolcular için otel ve yemek imkânı sağlandığını duyurdu.

Ancak birçok yolcu, sosyal medyadan güncel bilgi verilmediğini ve havalimanlarında yemek dahi sunulmadan saatlerce bekletildiklerini belirterek tepki gösterdi. Singapur’un Hindistan Yüksek Komiseri Simon Wong da mağdurlar arasındaydı; Wong, bir çalışanının düğününe katılamadığını söyleyerek yaşananlara söyleyecek söz bulamadım dedi.

Delhi, Mumbai ve diğer büyük şehirlerdeki havalimanları, yolculara havaalanına gitmeden önce uçuş durumlarını kontrol etmeleri yönünde uyarı yayınladı. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

İŞKUR'dan dezavantajlı bireylere kendi işini kurma desteği

Aile Hekimi Dr. Sılay’dan çocuklarda yüksek ateş uyarısı

Gazze'de doğum oranları düşüyor: Sağlık Bakanlığı işgalin yalanlarını rakamlarla çürüttü

SpaceX, Starship’in 12. test uçuşu için mart ayını işaret etti

Küba'dan Trump'ın tehditlerine tepki

Guardiola’dan Gazze açıklaması: Onları yalnız bıraktık

Gaziantep'te uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu: 2 kişi yakalandı

Gaziantep Valiliğinden TAG otoyolundaki kazaya ilişkin açıklama

Bursa’da drift yapan sürücüye 58 bin TL ceza

Soykırımdan sonra direnişi silahsızlandırma dayatması

Şanlıurfa’da cinayet suçundan aranan şahıs yakalandı

İran, AB'nin Devrim Muhafızları'nı "terör örgütü" olarak tanımlama kararını kınadı

Hizmet Üretici Fiyat Endeksi yıllık yüzde 35,11 arttı

Gaziantep’te aranan hükümlü yakalandı

Volkswagen 44 binden fazla aracı yangın riski nedeniyle geri çağırdı

Trump'tan "Küba" ve "Kanada" kararları

Gaziantep'te zincirleme kaza: 2 ölü, çok sayıda yaralı

Londra-Pekin temasları Washington’da endişe oluşturdu

Emlak danışmanları: Konut fiyatlarında artış kapıda, şu an alım için doğru zaman

Şanlıurfa’da yatırım vaadiyle ‘nitelikli dolandırıcılık’ operasyonu

Dış ticarette aralıkta ihracat yüzde 12,7 arttı

Nijer'de havaalanında saldırı: 20 ölü

TİHEK başvurularında ön eleme genişletildi

MEB yönetici görevlendirme sistemi değiştirildi

ABD Başkanı Trump 3 ülkeyi tehdit etti!

Yılın ilk enflasyon verileri 3 Şubat’ta açıklanacak

Restoran ve kafelerde zorunlu ek ücretler kaldırıldı

İstanbul merkezli izinsiz sermaye operasyonu

İstanbul’da suç örgütüne operasyon: 10 gözaltı

Devlet destekli zorbalık: ICE operasyonları krizi büyümeye devam ediyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İŞKUR'dan dezavantajlı bireylere kendi işini kurma desteği

Aile Hekimi Dr. Sılay’dan çocuklarda yüksek ateş uyarısı

Gazze'de doğum oranları düşüyor: Sağlık Bakanlığı işgalin yalanlarını rakamlarla çürüttü

SpaceX, Starship’in 12. test uçuşu için mart ayını işaret etti

Küba'dan Trump'ın tehditlerine tepki

Guardiola’dan Gazze açıklaması: Onları yalnız bıraktık

Gaziantep'te uyuşturucu ve ruhsatsız silah operasyonu: 2 kişi yakalandı