GÜNDEM 19.11.2024 16:48:15 0

Hizmet-İş Diyarbakır Şube Başkanı Kahraman: Diyarbakır'da 747 işçi işten atıldı

Hizmet-İş Diyarbakır Şube Başkanı Kahraman: Diyarbakır
Haberi Sesli Oku

Hizmet-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, DEM Partili belediyelerde çalışan 747 işçinin işten çıkarıldığını ve 700'e yakın sözleşmeli memurun da işten çıkarılma sürecinin başladığını söyledi.

31 Mart yerel seçimler sonrasında başta Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi olmak üzere DEM Partili belediyelerin yaptığı ilk icraatlarından biri işçi çıkarmak oldu.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde sürdürülen işçilerin eylem çadırı, 147'inci gününe girdi.

Hizmet-İş Diyarbakır Şube Başkanı Ercan Kahraman, işten çıkarılmalarla ilgili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, Kayapınar, Yenişehir, Sur, Bismil, Silvan, Ergani ve Lice belediyelerinde görev yapan sözleşmeli memurlara yönelik tebligatlar yapılmaya başlandığını belirtti.

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi önünde yürüttükleri eylem çadırında bugün 147'inci gününe girdiklerini söyleyen Kahraman, "İşten atılan işçi sayımız 747 oldu. Şu anda 700 sözleşmeli memurun yazısı hazırlandı ve tebligatlarına başlandı. Bunlardan 467 kişi Diyarbakır Büyükşehir Belediyesin'de olmak üzere Kayapınar, Yenişehir, Sur, Bismil, Silvan, Ergani ve Lice Belediyelerineden 700'e yakın sözleşmeli memur arkadaşımızın da tebligatları başladı." şeklinde konuştu.  

Kahraman, "Seçimden sonra belediyeleri alan, haktan ve hukuktan bahseden DEM Partisi, bugün hak, hukuk ve emek tanımıyorlar. Hizmet İş Sendikası olarak amacımız üzüm yemektir, bağcıyı dövmek değildir. Ancak görüyoruz ki işinin başında çoluk çocuğunun rızkını kazanmak için çalışan otobüs şoförlerine bir mesaj gönderilerek işlerine son verildiğini görüyoruz. Daha önceden bize bmatik memurları diyorlardı ama şu an da o bmatik memurları tezlerini çürüttük. Çünkü dün 15 yıllık işçiyi işten atıyorlar. Demek ki bunların amacı tamamen siyasidir. Siyasi manevrayla kendi adamlarını işe almak için bu yollara başvuruyorlar." ifadelerini kullandı.  

Dün olduğu gibi bugün de işten atmaların devam ettiğini söyleyen Kahraman, son olarak şunları söyledi:

"Hizmet İş Sendikası olarak şunu diyoruz. Bu insanlar ekmeklerine, aşlarına geri dönsün. Bu insanlar; kirayı veriyor, borçlarını ödüyor, bir hayat düzenleri ve çocukları okuyanlar var. Dün olduğu gibi bugün de işten atmalar devam etmektedir. Mobinglerin haddi ve hesabı yoktur. Şu an 1500 işçimiz sürgündedir. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, izinde olan ve raporlu olanı sürgüne gönderiyor. Bunlar sadece siyasi öç alma peşindedirler. Sendika olarak kar kış demeden eylem çadırımıza devam edeceğiz. İnsanlarımız işlerine dönene kadar mücadelemize devam edeceğiz." (İLKHA)

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Yükleniyor