• BIST 100

    9074,62%-0,66
  • DOLAR

    38,64% 0,04
  • EURO

    43,85% -0,22
  • GRAM ALTIN

    4205,75% -1,39
  • Ç. ALTIN

    6818,76% 0,06

HKÜ, SMARTNET Projesi Yönlendirme Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

EĞİTİM 14.10.2023 12:35:04 0
HKÜ, SMARTNET Projesi Yönlendirme Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

HKÜ, SMARTNET Projesi Yönlendirme Kurulu Toplantısı’na ev sahipliği yaptı

'Huni Modeli ile Teknoloji Transferi ve Ticarileştirme için Akıllı Bir Ağ (SMARTNET)' Teknik Yardım Projesi’nin yönlendirme kurulu toplantısı Hasan Kalyoncu Üniversitesi’nde (HKÜ) ev sahipliğinde gerçekleştirildi.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) ve Gebze Teknik Üniversitesi (GTÜ) paydaşlığında, Yıldız Teknik Üniversitesi (YTÜ) liderliğinde, Avrupa Birliği ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı eş finansmanı ile yürütülen 'Huni Modeli ile Teknoloji Transferi ve Ticarileştirme için Akıllı Bir Ağ (SMARTNET)' Teknik Yardım Projesi’nin yönlendirme kurulu toplantısı HKÜ ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

“SMARTNET Projesi’nin temelleri Gaziantep’te atıldı”
Toplantıda konuşan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, Türkiye’nin dijital ve teknolojik dönüşümünde öncü bir rol oynamayı amaçlayan projenin paydaşı olmaktan ve yönlendirme toplantısına ev sahipliği yapmaktan mutluluk duyduklarını ifade etti. Dereli, “SMARTNET projesinin temelleri yıllar önce Gaziantep’te üniversitemizde atıldı. Aynı heyecanla HKÜ olarak ülkemizin ve Avrupa’nın girişimcilik ekosistemine büyük katkı sağlayacağını düşündüğümüz bu projenin başarısı için var gücümüzle çalışıyoruz. SMARTNET, girişimcilere önemli fırsatlar sunacaktır. Proje çerçevesinde geliştirilecek ağ ile girişimcilerin nitelikli fonlarla buluşması sağlanacaktır” dedi.

“Türkiye’den 23 üniversite ağın içinde olacak”
Proje faaliyetlerinin değerlendirildiği yönlendirme toplantısının açılışını yapan YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, projenin başlangıcından bu yana güzel sonuçlar alındığına dikkat çekerek, projenin önemli bir network olma özelliğine sahip olduğunun ve huni modeli ile start-up şirketlerini bir araya getirerek Avrupa’ya ve dünyaya açılmaları için önemli fırsatlar oluşturacağının altını çizdi. Yılmaz, gerçekleştirilen görüşmeler sonucunda, hali hazırda Türkiye’den 23 üniversitenin ilgili network içinde olacağı müjdesini verdi.

İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deniz ise İTÜ olarak oldukça stratejik ve inovatif bir network projesi olan SMARTNET projesinde aktif olarak yer almaktan heyecan duyduklarını ifade etti.

Teknoloji transferi ve ticarileştirmenin hızlandırılması, yenilikçi girişimcilerin desteklenmesi ve yenilikçi ürünlerin pazara sürülmesinin teşvik edilmesinin hedeflendiği, stratejik görüşmeler ve iş birliği imkanlarının ele alındığı toplantıya YTÜ Rektörü Prof. Dr. Tamer Yılmaz, HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, İTÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Ali Deniz ve Gebze Teknik Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Hasari Çelebi’nin yanı sıra T.C. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı program yöneticileri ve YTÜ Yıldız Teknopark, Gaziantep OSB Teknokent, 1773 İTÜ Teknopark ve HKÜ Teknoloji Transfer Ofisi yetkilileri de katıldı.

Veysel Eroğlu Irak Özel Temsilciliği’ne atandı

Suriye Cumhurbaşkanı Ahmed el Şara Fransa’da

Kars'ta iki aracın karıştığı kazada 1 ölü, 4 yaralı

Almanya Başbakanı Merz, Polonya'da Tusk ile Görüştü

Bakan Fidan Suudi mevkidaşı ile görüştü

Kastamonu'da trafik kazası: 4 yaralı

Sözleşmeli öğretmen atamasında sözlü sınava hak kazanan adaylar açıklandı

Almanya'nın yeni Başbakanı Merz, Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya geldi

Batman Gazze için ayakta: On binler sokağa döküldü

Fed faizi yüzde 4.50 seviyesinde sabit tuttu

Çin Devlet Başkanı Şi, Rusya'da

Rusya ile Venezuela stratejik ortaklık anlaşması imzaladı

HÜDA PAR’dan "Ailenin Korunması ve Güçlendirilmesi Vizyon Belgesi ve Eylem Planı" ile ilgili soru önergesi

HÜDA PAR Kapıköy Sınırı Kapısı’ndaki sorunları Meclis’e taşıdı

HÜDA PAR Malatya İl Başkanı Sevgili: Sapkınlık suç sayılsın

Bakan Fidan, Varşova’ya gidecek

HÜDA PAR Sözcüsü Ramanlı: Tüp bebek yapmak isteyen çiftlerimize bir imkân oluşturmamız gerekiyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Pakistan Başbakanı Şerif ile görüştü

Pakistan'dan nükleer savaş uyarısı

Malatya'da 10 yıl hapis cezası bulunan firari şahıs yakalandı

Bingöl’de trafik kazası: 7 yaralı

Panama'nın ABD ile imzaladığı askeri işbirliği anlaşması protesto edildi

Kızının doğumundan birkaç saat sonra bir gazeteci, işgal katliamında şehit oldu

BM: Nijerya'da 600 binden fazla çocuk açlık tehlikesiyle karşı karşıya

Malatya Valisi Yavuz: 100 bin 417 konut ve iş yeri inşa ediyoruz

İşgal rejimi, Gazze’de bir restoran ve pazarı bombaladı: Onlarca şehit

THY'nin İslamabad ve Lahor seferleri iptal edildi

Pakistan Dışişleri Bakanı Dar: Hakan Fidan, gece arayarak dayanışmasını iletti

Port Sudan’da donanma üssü hedef alındı

Irak Başbakanı Sudani, Türkiye’ye geliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ