• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

HKÜ’nün 7 takımı TEKNOFEST’te finale kaldı

03 Eylül 2024, Salı 16:35
03 Eylül 2024, Salı 16:35
HKÜ’nün 7 takımı TEKNOFEST’te finale kaldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HKÜ’nün 7 takımı TEKNOFEST’te finale kaldı

Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ), TEKNOFEST 2024’e yönelik olarak yaptığı çalışmaları hız kesmeden sürdürüyor. Tüm kategorilerde iddialı projeler üreten HKÜ öğrencileri, TEKNOFEST 2024 Turizm Teknolojisi Yarışması, İnsansız Hava Araçları Yarışması, Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması ve İnsansız Sualtı Araçları Yarışması’nda “Üniversite ve Üzeri” kategorilerinde 7 takım ile finallere kalmayı başardı.
Hasan Kalyoncu Üniversitesi Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan "FireFiles" takımı, geliştirdiği "THY-BUL (Valiz Takip Cihazı)" ile; Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu "Perseus" takımı, insansı robot projesi "Pathfinder" ile; Havacılık ve Uzay Bilimleri Fakültesi öğrencilerinden oluşan "Teachtravels" takımı, geliştirdiği "Köşe Bucak Kültür" projesi ile; Bilgisayar Mühendisliği Bölümü öğrencilerinin oluşturduğu "Simurg" takımı ise tasarladığı "Mezopotamya’nın Sırrı" projesi ile Turizm Teknolojisi Yarışması’nda finale kalırken; Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan "HKÜ IEEE RİGEL" takımı, geliştirdiği "Çok Amaçlı Rigel Afet Dronu" projesi ile İnsansız Hava Araçları Yarışması’nda; İktisadi, İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Psikoloji Bölümü öğrencilerinden oluşan "Psychomatic" takımı, geliştirdiği "TalkVR" projesi ile Psikolojide Teknolojik Uygulamalar Yarışması’nda; Mühendislik Fakültesi öğrencilerinden oluşan "Teknogaraj ROV" takımı, aynı isimle geliştirdiği "Teknogaraj ROV" projesi ile İnsansız Sualtı Araçları Yarışması’nda, Adana’da gerçekleştirilecek olan finallerde yarışmaya hak kazandı.
Finale kalan takımlarla buluşarak projeler ile ilgili güncel bilgiler alan HKÜ Rektörü Prof. Dr. Türkay Dereli, "TEKNOFEST, gençlerimizin bilim ve teknolojide büyük bir potansiyele sahip olduğunu kanıtlayan ve gençlerimizin inovatif fikirlerini projelendirmelerini ve hayata geçirmelerini sağlayan çok önemli bir platform. Bu yıl 1508 öğrencimiz TEKNOFEST’e proje başvurusu yaptı. Bu hakikaten çok önemli bir sayı. Neredeyse her 4 ön lisans ve lisans öğrencimiz proje başvurusu yapıyor. Bilimsel Araştırma Projeleri (BAP) birimimiz Ar-Ge olgunluk seviyelerine göre TEKNOFEST projelerine de çeşitli destekler veriyor. Final etabına katılan takımlara malzeme ve prototipleme desteği veriyoruz. HKÜ olarak, genç yeteneklerimizin önünü açmaya çalışıyoruz. Eğitim-öğretim, araştırma, sosyal sorumluluk başta olmak üzere, tüm süreç ve programlarımızı devletimizin bilim, sanayi, teknoloji, kültür ve sanat politika ve stratejilerine uygun bir şekilde tasarlıyoruz ve devletimizin bu süreçlerdeki stratejik hedeflerine destek olmayı hedefliyoruz. Öğrencilerimizin, TEKNOFEST ve benzeri bilimsel ve teknolojik yarışma ve platformlara katılım motivasyonlarının, ilgilerinin ve başarılarının üst düzeyde olması bizleri gerçekten mutlu ediyor. Bu başarıda emeği geçen tüm öğrencilerimizi, onları destekleyen yöneticilerimizi, akademisyenlerimizi, danışmanlarımızı ve Teknoloji Transferi Ofisimizi yürekten kutluyor ve final yarışmalarında başarılar diliyorum" diye konuştu.

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü