• BIST 100

    11007,37%0,81
  • DOLAR

    42,52% 0,07
  • EURO

    49,55% -0,06
  • GRAM ALTIN

    5743,85% -0,15
  • Ç. ALTIN

    9322,75% 0,27

Hong Kong’dan Türkiye’ye kurtarma ekibi gönderildi

09 Şubat 2023, Perşembe 10:30
09 Şubat 2023, Perşembe 10:30
Hong Kong’dan Türkiye’ye kurtarma ekibi gönderildi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Hong Kong’dan Türkiye’ye kurtarma ekibi gönderildi

Hong Kong Özel İdari Bölgesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından arama kurtarma çalışmalarına destek vermek üzere Türkiye’ye kurtarma ekibi gönderdi.
Türkiye’de Kahramanmaraş merkezli yaşanan iki büyük depremin ardından yardımlar gelmeye devam ediyor. Çin’in Hong Kong Özel İdari Bölgesi yetkilileri, Türkiye’ye deprem bölgesinde yürütülen arama kurtarma çalışmalarına katılmak üzere 59 kişilik bir kurtarma ekibi görevlendirdi. Uçağın yola çıkmasından önce Hong Kong Uluslararası Havalimanı’nda bir tören düzenlendi. Törende konuşan Türkiye’nin Hong Kong Başkonsolosu Peyami Kalyoncu, Türkiye’deki afet sonrası durumla ilgili bilgi aktardı. Çinli kurtarma ekibine teşekkürlerini sunan Kalyoncu, 'Bu çok önemli bir görev. Zaman çok önemli. Her dakika, her saniye büyük önem arz ediyor. Bu misyonda gönüllü olarak yer aldığınız için hepinize tek tek teşekkür ediyorum. Hayatlar kurtaracağnıza inanıyoruz. Sizlerden gelecek iyi haberleri bekliyoruz. Hepinize başarılar diliyoruz' dedi.
Törene katılan Hong Kong Özel İdari Bölgesi Başyönetici Vekili Başsekreter Chan Kwok Ki, Türkiye’de meydana gelen deprem nedeniyle büyük üzüntü duyduklarını söyleyerek, ülkeye yardım sağlamak üzere hızla harekete geçtiklerini ifade etti. Chan Kwok Ki, Türkiye’ye 59 kişilik bir ekip gönderildiğini, ihtiyaç halinde gönderilecek 30 kişilik takviye ekibin de şimdiden belirlendiğini dile getirdi.
Hong Kong makamlarının organizasyonuyla oluşturulan Çinli kurtarma ekibi, İstanbul aktarmalı olarak Adana’ya gitmek üzere dün akşam Türk Hava Yolları uçağıyla yola çıktı. Ekipte 2 doktor ve 2 hemşirenin de yer aldığı bildirildi. Uçakta batarya, arama kurtarma köpekleri ve farklı teknik donanımlar dahil olmak üzere yaklaşık 10 ton ağırlığında yardım malzemesi bulunduğu belirtildi.
Diğer yandan, Hong Kong Başkonsolosu Peyami Kalyoncu yaptığı açıklamada, Hong Kong ve Makao’daki Türk vatandaşlarının ve yerel sakinlerin de Türkiye’ye yardım göndermek için çalıştıkları, başkonsolosluk olarak yardımların Türkiye’ye iletilmesi sürecini koordine ettikleri bilgisini verdi.
Kalyoncu, Hong Kong makamlarından ve Çin Halk Cumhuriyeti’nin Hong Kong’daki komiserliğinden yetkililerin Türkiye’nin başkonsolosluğunu ziyaret ederek taziye dileklerini ilettiklerini kaydetti.
Ekibin, Çin’in daha önce gönderdiği kurtarma ekipleriyle bir araya gelerek, AFAD koordinasyonunda çalışmalar yürütmesi bekleniyor.

Antalya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Evlilik, insanı haramlardan koruyan önemli bir kaledir

Gazze'den 32 tutsak cezaları bitmesine rağmen esir tutuluyor

Hastaya giderken çamura saplanan ambulans zamanında kurtarıldı

Mersin'den Sudan'a 30 bin çadır gönderiliyor

Batman'da velilere "teknoloji bağımlılığı" eğitimi verildi

Bingöl Karlıova’da kar yağışı

ERA4Health’ten obezitenin önlenmesi için yeni araştırma çağrısı: TÜBİTAK başvuruları destekleyecek

Batman Esnaf ve Sanatkarlar Odası'ndan işitme engellilere destek mesajı

Kalkilya'nın doğusunda işgalci ateşiyle yaralanan genç şehit oldu

Depremzede sanayi esnafından tepki: 30 metrekare dükkânla mesleğimizi nasıl yapacağız?

Tayland, ölümlere neden olan çatışmaların ardından Kamboçya sınırına hava saldırıları düzenledi

Rus saldırılarında 8 Ukraynalı öldü: Moskova çeşitli cephelerde ilerleme iddiasında

Siirt’te zabıta 270 iş yerini denetledi: 150’si uyarıldı

Konya’da bir katip, zimmetine 6,5 milyon TL geçirdiği iddiasıyla tutuklandı

Siirt'te 5 kişi karbonmonoksit gazından etkilendi

Yoğun yağış Adana'da hayatı olumsuz etkiledi

Konya’da Marangozlar Köprüsü’nün üst kısmındaki 2 şerit trafiğe açıldı

8 Aralık... Karanlık bir çağın ardından yeni bir Suriye'nin doğuşu

Şanlıurfa’da “Sabah Namazı ile Diriliş Buluşmaları” tarihi camide devam ediyor

Konya’da Şeb-i Arûs dönemi başladı

Gazze'de "sarı hat": Evlerine dönmek isteyen Filistinliler için ölüm sınırı

Selçuk Üniversitesi personel alımı başvuruları başladı

İşgalciler Kudüs'teki UNRWA merkezini bastı: Bölge tamamen kuşatıldı

Adana’da Hz. Bilal Habeşi Camii dualarla açıldı

Yapay zekâ sohbet botları yanlış bilgilerle siyasi görüşleri etkileyebilir

İLKHA'nın gündeme getirdiği "Kavşak Projesi"ne resmî açıklama geldi

Şırnak’ta 39 milyon TL değerinde kaçak eşya ele geçirildi

Bursa’da görüş mesafesi düştü: Kentte gelen araçlar sis nedeniyle zor anlar yaşadı

İspanya’da dev dalgalar göletteki kişileri denize sürükledi: 3 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Antalya'da 4,9 büyüklüğünde deprem

Evlilik, insanı haramlardan koruyan önemli bir kaledir

Gazze'den 32 tutsak cezaları bitmesine rağmen esir tutuluyor

Hastaya giderken çamura saplanan ambulans zamanında kurtarıldı

Mersin'den Sudan'a 30 bin çadır gönderiliyor

Batman'da velilere "teknoloji bağımlılığı" eğitimi verildi

Bingöl Karlıova’da kar yağışı