• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: Ya İslam ümmeti bir araya gelip kuvvet olacak yahut hepsi tek tek yok olacak

GÜNDEM 13.09.2024 15:55:34 0
HÜDA PAR Adana İl Başkanı Beyazçiçek: Ya İslam ümmeti bir araya gelip kuvvet olacak yahut hepsi tek tek yok olacak

Ayşenur Ezgi Eygi'nin gıyabi cenaze namazına katılan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Eygi'nin katledilmesi ve Gazze'de yaşanan soykırım üzerine önemli açıklamalarda bulundu.

Adana'da, Adana Sivil İnisiyatif Meclisi (ASİM) tarafından Merkez Seyhan ilçesi Kızılay Caddesi tarihi Ulu Camii yanında, Gazze'de gerçekleştirilen zulümler protesto edilerek basın açıklaması düzenlendi.

Düzenlenen programın ardından İLKHA mikrofonuna değerlendirmelerde bulunan HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, yaptığı açıklamada israilin 7 Ekim'den bu yana süregelen zulmüne dikkat çekerek, zulmün gün geçtikçe katmerleştiğini vurguladı.

Beyazçiçek, "Tüm dünya halkları, ülkelerinin liderlerinin tutumlarına karşı çıkmasına rağmen, maalesef işgalci Siyonist İsrail, zulümde sınır tanımıyor ve bir türlü engellenemiyor." ifadelerini kullandı.

"İşgalci israil aktivistleri ve muhabirleri katlederek, onları da bu zulme maruz bırakıyor"

İşgalci israilin işlediği vahşeti dünyaya duyurmak isteyen aktivist ve muhabirlerin de bu zulme maruz kaldığını belirten Beyazçiçek, "Oradaki zulmü ve vahşeti milletlerin gündemine getirebilmek için bölgeye giden aktivistleri yahut muhabirleri işgalci israil katlederek, onları da bu zulme maruz bırakıyor. Bunlardan biri de Ayşegül bacımızdır. Biz de bugün onun gıyabi cenaze namazı için burada bir araya geldik ve namazımızı kıldık. Bu vesileyle orada hayatını kaybeden tüm şehitlere, aktivistlere, gazetecilere Allah'tan rahmet diliyorum." dedi.

"Ya İslam ümmeti bir araya gelip bir kuvvet olacaklar yahut hepsi tek tek yok olacak"

Soykırımcı israilin yaptığı zulümlerin cesaret kaynağının gücünden ziyade, İslam ümmetinin dağınıklığından kaynaklandığını vurgulayan Beyazçiçek, "Eğer bugün İslam ümmeti bir araya gelebilir ve bu birlik gücünü oluşturabilirse, inanın israil, bırakın zulmetmeyi, oradan kaçmak için delik arayacak. Ya İslam ümmeti bir araya gelip bir kuvvet olacaklar yahut hepsi tek tek yok olacak." şeklinde konuştu.

"Asıl mesele, israilin kendilerine vaat edildiğini zannettikleri bölgeden kaynaklanıyor"

Filistin meselesinin yalnızca Gazze ile sınırlı olmadığını belirten Beyazçiçek, "Bugün mesele sadece Gazze ve Filistin meselesi değil, hepimiz bunu biliyoruz. Cumhurbaşkanı da zaman zaman bunu dile getiriyor. Asıl mesele, israilin kendilerine vaat edildiğini zannettikleri ve Arz-ı Mev'ud olarak isimlendirdikleri bölgeden kaynaklanıyor. Bu Arz-ı Mev'ud projesine engel olan kim varsa, kim olduğunun pek bir önemi yok israil için. Hangi ülke bu gayelerine yönelik bir engel teşkil ediyorsa, israil o ülkeye karşı her türlü çabayı gösteriyor." ifadelerine yer verdi.

"İslam ülkelerinin başındaki liderler, neyi önceleyerek israile karşı sert bir tutum sergilemiyor?"

İslam ülkelerinin halklarının ellerinden gelen tüm gayreti gösterdiğini ancak liderlerinin işgalci israile karşı ciddi bir duruş sergilemediğini söyleyen Beyazçiçek, "Halk israile karşı yöneticilerine baskı yaparak onları harekete geçirmeye çalışıyor. Maalesef İslam ülkelerinin başındaki liderler, akıl almaz bir biçimde, hangi çıkar doğrultusunda ya da neyi önceleyerek israile karşı sert bir tutum sergilemiyor. İnancımız ve Peygamberimizin hadisi ortadayken, hangi gerekçeyle kendisini Müslüman olarak isimlendiren bir lider bu zulme karşı sessiz kalabiliyor ya da askeri anlamda bir tepki göstermiyor?" dedi. (İLKHA)

Şanlıurfa'da yakıt tankeri alev aldı

Fırıncıların sıcak havalarla imtihanı başladı

Siyonist işgalciler 97 gündür Tulkerem’i kuşatmış durumda: Binlerce aile göç etti, yüzlerce ev yıkıldı

Batman'da 52 yıllık husumet barışla sona erdi

Gazze’de ekmek değil, toprak yiyoruz

Bingöl'e 19 doktor ataması yapıldı

Siirt Belediyesi, Mahalle Buluşmaları'nda vatandaşın taleplerine çözüm üretiyor

Gazze'de bir bebek daha açlıktan dolayı şehid oldu

Bingöl’de uyuşturucu operasyonu: 1 gözaltı

Gazze’de katliam sürüyor: 48 saatte 77 şehit

Bingöl’de süt toplama merkezi inşaatı sürüyor: Vali Usta incelemelerde bulundu

Ensarullah'tan siyonist rejime hipersonik füze darbesi: "Filistin-2" Yafa'yı vurdu

LPG’ye 1 lira 20 kuruşluk indirim gelmesi bekleniyor

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ