GÜNDEM 23.12.2024 20:14:14 0

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz çiftçilerin sorunlarını dinledi

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz çiftçilerin sorunlarını dinledi
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, tarlada çalışan çiftçileri ziyaret ederek sorun ve taleplerini dinledi.

Antalya’da uzun yıllardır seracılık yapan çiftçileri çalıştıkları tarlada ziyaret eden HÜDA PAR heyeti, çiftçilerin ilettiği istek, sorun ve talepleri not aldı.

Siyasi bir partinin kendilerini tarlada ziyaret etmesine hem şaşırdıklarını hem de sevindiklerini belirten çiftçiler, HÜDA PAR heyetine memnuniyetlerini ifade ederek teşekkür etti.

Ziyaret sonrası çalışmaları hakkında değerlendirmelerde bulunan İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz, çiftçilerin taleplerinin yerine getirilmesi gerektiğini kaydetti.

Açıklamasında Durmaz, çalışmaları kapsamında toplumun çeşitli kesimleriyle bir araya gelmeye devam ettiklerini belirtti.

“Antalya tarımsal potansiyel açısından önemli bir yere sahiptir”

Durmaz, “Kimi zaman pazarda vatandaş, kimi zaman çarşıda esnaf, kimi zaman sanayide tamirci, kimi zaman fabrikada emekçi, kimi zaman da tarlada çiftçilerle bir araya geliyor, sorun ve taleplerini dinliyoruz. Son ziyaretimiz, Antalya’nın taşra bölgesinde uzun yıllardır seracılık yapan Şanlıurfalı çiftçi aileler oldu. Çiftçileri çalıştıkları tarlada ziyaret ettik. Serada salatalık yetiştiriyorlar. Bugün fideleri toprakla buluşturdular. Allah emeklerini zayi etmesin. Malum Antalya tarımsal potansiyel açısından önemli bir yere sahiptir, yaş meyve sebze üretimiyle ön plana çıkan bir şehirdir. Bu anlamda tarlada büyük emekler vererek sebze ve meyve yetiştiren çiftçilerin beklentileri karşılanmalıdır.” dedi.

“Çiftçilere verilen tarımsal destekler artırılmalıdır”

Tarımsal desteklerin artırılması gerektiğini vurgulayan Durmaz, “Çiftçilere verilen ancak yeterli gelmeyen tarımsal destekler artırılmalıdır. Yüksek fiyatlardan dolayı çiftçiyi zorda bırakan fide ve ilaç konusuna bir çare bulunmalı, çözüm üretilmelidir. Kimi zaman serbest piyasada maliyetin altına ürününü satmak zorunda bırakılan çiftçiye ilgili müdürlükler ve odalar tarafından fiyat garantisi verilmelidir. Çiftçiler için elektrik tarifesinde indirimler olmalı; mazotta KDV oranları indirilmelidir. Tarım ve Orman Müdürlükleri tarafından çiftçilere belirli sürelerde modern tarıma geçiş konusunda eğitimler verilmelidir. Çiftçilerin tarım alanındaki güncel gelişmelerden haberdar olması, tarımda kaliteyi artıracağı unutulmamalıdır.” ifadelerine yer verdi. (İLKHA)

Filipinler'de zincirleme trafik kazası: 12 ölü, 30 yaralı

Ege Denizi'nde 4 büyüklüğünde deprem

Siirt’te etiketsiz ve son tüketim tarihi geçmiş ürünler tespit edildi

HÜDA PAR Batman Milletvekili Ramanlı'dan "1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü" mesajı

Siirt’te trafik denetiminde 2 bine yakın sürücü sorgulandı

Kassam liderlerinden Hasan Selame, ağır işkenceler nedeniyle diş kaybı ve görme bozukluğu yaşıyor

Bebekle kurulan bağ, bebeğin dünyasını şekillendiriyor!

Mersin’de “Narkokapan” operasyonu: 112 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR’dan “1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü” mesajı

Van’da Mevlid-i Nebi’ye katılan gençler ve çocuklardan ortak mesaj: Gazze’deki zulüm bitsin artık

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Yükleniyor