-
BIST 100
16252,82%1,87
-
DOLAR
44,20% 0,07
-
EURO
50,98% 0,23
-
GRAM ALTIN
7102,84% -0,08
-
Ç. ALTIN
11584,42% 0,43
HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından otizmli öğrencilere ziyaret
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberlerindeki heyet, engelli bireylerin sorunlarını dinlemek üzere Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret etti.
Ziyarette Durmaz başkanlığındaki HÜDA PAR heyetini, Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri, öğrenci velileri ve Dernek Başkanı Demet Çileli karşıladı.
Özel gereksinime ihtiyaç duyan bireyler açısından bir farkındalık oluşturma adına okul ve dernekleri ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, okul yöneticileri, öğrenci aileleri ve dernek başkanından otizmli bireyler ve aldıkları eğitim hakkında bilgiler aldı.
Akdeniz Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli ve öğrenci aileleri anlamlı ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür etti ve heyete otizmli bireylerin istek ve taleplerini iletti.
Kurs merkezinde eğitim alan çocuklarla da yakından ilgilenen HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz, otizmli bireylerin diğer engelli bireyler gibi özel insanlar olduğunu vurguladı.
Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, "Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret ettik. Burada eğitim gören her biri birinden özel olan çocuk ve gençlerimizle yakından ilgilendik, aileler ve öğretmenleri ile sohbet ettik. Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli'den faaliyetler, kurs öğretmenleri ve velilerden de eğitimler hakkında bilgiler aldık. Hepsine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Otizmin bir nöro gelişimsel bozukluk olduğunu söyleyen Durmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Otizmli çocuklarımızla bir arada bulunmak, empati duygusunun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Burada velilerimizden öğrencilerin çeşitli hikâyelerini dinledik. Zor günler geçirmişler ancak şu anda çocuklarıyla hayata bağlandıklarını ifade ettiler. Allah yardımcıları olsun. HÜDA PAR olarak bizler toplumdaki dezavantajlı grupların yanında bulunmaya, seslerini duyurmaya ve sorunlarının çözümü için yetkilileri harekete geçirmeye devam edeceğiz." (İLKHA)
İşgalcilerden Lübnan'ın güneyine ve Beyrut'a saldırı: 9 şehit
HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç’ten yoğun ziyaret programı
Diyetisyen Tekerek: Bayramda aşırı ve ağır yemekten sakının
ABD'nin terörle mücadele direktörü istifa etti: "İran savaşı İsrail için başlatıldı"
Kenya'daki sellerde ölü sayısı 71'e yükseldi
Yetimler Vakfı Kadir Gecesi'nde de Gazze'yi unutmadı
Van TSO Başkanı Takva: Devam eden savaş şehir ekonomisini olumsuz etkiliyor
Diyarbakır'da çarşı ve pazarlarda bayram hareketliliği
Çocuklar bayrama tıraş olarak hazırlandı
Bayburt’ta göçmen kaçakçılığı operasyonu: 5 şüpheli yakalandı
Malatya Büyükşehir Belediye meclisi mart ayı toplantıları tamamlandı
Yetimler Vakfı’ndan Kadir Gecesi’nde Yemen’e iftarlık desteği
Tedavide sosyal medya uyarısı: Modaya değil, doktora güvenin
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Şehirler camiler etrafında şekillenir
Kadir Gecesi camilerde yoğun katılımla ihya edildi
Bursa'da yapılan operasyonda çak sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi
Ateşkesin ardından Gazze'de 673 kişi şehit edildi
Elazığ'da yük treninde motor yangını paniği
Bakan Gürlek’ten Özgür Özel’e tepki: İddialar algı operasyonu
Gıda piyasaları komitesi toplandı: Arz güvenliği riski yok
"İşgal rejimi Kudüs üzerindeki stratejik emellerini gerçekleştirmeyi hedeflemekte"
Mescid-i Aksa'nın kapalı olmasına tepki gösteren kadınlardan Fatih Camii'nde sembolik eylem
Manisa’da uyuşturucu operasyonu: 22 şüpheli yakalandı
Türkiye-Kanada enerji iş birliği görüşmesi
Bayram öncesi şeker ve lokuma yoğun ilgi
Şanlıurfa’da bayramda toplu ulaşım ücretsiz olacak
79 ilde yasa dışı tütün operasyonu: 337 şüpheliye işlem
Malatya'da el emeği tatlılar bayrama hazırlanıyor
Ramazan Bayramı ulaşımı için ek otobüs seferleri
Almanya'da restoranda silahlı saldırı: 2 ölü
Yükleniyor






