-
BIST 100
16088,00%-1,23
-
DOLAR
44,19% 0,15
-
EURO
50,61% -0,63
-
GRAM ALTIN
7161,53% -0,61
-
Ç. ALTIN
11685,77% -0,65
HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından otizmli öğrencilere ziyaret
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberlerindeki heyet, engelli bireylerin sorunlarını dinlemek üzere Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret etti.
Ziyarette Durmaz başkanlığındaki HÜDA PAR heyetini, Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri, öğrenci velileri ve Dernek Başkanı Demet Çileli karşıladı.
Özel gereksinime ihtiyaç duyan bireyler açısından bir farkındalık oluşturma adına okul ve dernekleri ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, okul yöneticileri, öğrenci aileleri ve dernek başkanından otizmli bireyler ve aldıkları eğitim hakkında bilgiler aldı.
Akdeniz Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli ve öğrenci aileleri anlamlı ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür etti ve heyete otizmli bireylerin istek ve taleplerini iletti.
Kurs merkezinde eğitim alan çocuklarla da yakından ilgilenen HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz, otizmli bireylerin diğer engelli bireyler gibi özel insanlar olduğunu vurguladı.
Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, "Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret ettik. Burada eğitim gören her biri birinden özel olan çocuk ve gençlerimizle yakından ilgilendik, aileler ve öğretmenleri ile sohbet ettik. Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli'den faaliyetler, kurs öğretmenleri ve velilerden de eğitimler hakkında bilgiler aldık. Hepsine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Otizmin bir nöro gelişimsel bozukluk olduğunu söyleyen Durmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Otizmli çocuklarımızla bir arada bulunmak, empati duygusunun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Burada velilerimizden öğrencilerin çeşitli hikâyelerini dinledik. Zor günler geçirmişler ancak şu anda çocuklarıyla hayata bağlandıklarını ifade ettiler. Allah yardımcıları olsun. HÜDA PAR olarak bizler toplumdaki dezavantajlı grupların yanında bulunmaya, seslerini duyurmaya ve sorunlarının çözümü için yetkilileri harekete geçirmeye devam edeceğiz." (İLKHA)
Malatya'da traktör devrildi: 2 yaralı
Dünya Kudüs Günü'nde Bitlis'ten çağrı: Mesele sadece Filistin değil, ümmetin varlık mücadelesidir
Hacı adaylarının kafile ve uçuş bilgileri belli oldu!
YKS'ye 2 milyon 425 bin aday başvurdu
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yeni Cerrahpaşa, yüksek standartlı sağlık hizmeti sunacak
Yılmaz: Ekonomide en kötü şey belirsizliktir; öngörülebilirliği sağlayan ülkeler bu dönemden daha güçlü çıkacaktır
Bangladeş Dışişleri Bakanı Rahman, Türkiye'ye geliyor
Endonezya'daki D-8 zirvesi ertelendi
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Filistin ve Kudüs, asla siyonizmin vatanı olmayacaktır
Siirt’te Ramazan ayında sağlık programı yoğun ilgi gördü
Yükseköğretim Kurumları Sınavı için 2 milyon 425 bin 560 aday başvuru yaptı
Dünya Kudüs Günü'nde İzmir’den Kudüs ve Mescid-i Aksa için çağrı
Şanlıurfa’da 'Dünya Kudüs Günü' açıklaması: Küresel barış, Kudüs'ün özgürlüğüne bağlı
132 yıllık Asmalı Mescit restorasyonun ardından yeniden ibadete açıldı
Umut Kervanı Van’da Ramazan ayında da yardımlarını sürdürüyor
"Dünya Kudüs Günü" için İstanbul'da yürüyüş
Kayısı üreticilerine monilya hastalığı uyarısı
Mersin’de ‘Güvenli Okul Yolu’ kapsamında servis denetimi
Şanlıurfa’da sanayi sitesinde trafo patladı
Şanlıurfa’da 14 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İlber Ortaylı öldü
Memur-Sen Adıyaman İl Başkanı Demir: israilin başlattığı savaş kabul edilemez
Milli Eğitim Bakanı Tekin’den öğrenci ve öğretmenlere ara tatil mesajı
700 yıllık Kur'an-ı Kerim Bursa’da ziyarete açıldı
Tahran’da yürüyüşteki siviller hedef alındı: Bir kadın şehit oldu
Gaziantep'te aranan 28 şüpheli yakalandı
Memur Sen’den uluslararası topluma çağrı: Savaş durdurulsun barış sağlansın
Aşıların "iğnesiz enjeksiyon yöntemi" ile uygulanmasına yönelik ilk adım
Güney Kore'den Japonya Başbakanı'nın toprak iddialarına tepki
Kadın kooperatiflerinin ürünlerine barkod ücretlerinde indirim sağlandı
Yükleniyor






