-
BIST 100
16015,58%-0,64
-
DOLAR
44,31% 0,03
-
EURO
51,50% 0,41
-
GRAM ALTIN
6376,33% -0,46
-
Ç. ALTIN
10791,61% -3,27
HÜDA PAR Antalya İl Başkanlığından otizmli öğrencilere ziyaret
-
A+Buyut
-
A-Kucult
HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Muhammet Şerif Durmaz ve beraberlerindeki heyet, engelli bireylerin sorunlarını dinlemek üzere Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret etti.
Ziyarette Durmaz başkanlığındaki HÜDA PAR heyetini, Halk Eğitimi Merkezi öğretmenleri, öğrenci velileri ve Dernek Başkanı Demet Çileli karşıladı.
Özel gereksinime ihtiyaç duyan bireyler açısından bir farkındalık oluşturma adına okul ve dernekleri ziyaret ettiklerini belirten Durmaz, okul yöneticileri, öğrenci aileleri ve dernek başkanından otizmli bireyler ve aldıkları eğitim hakkında bilgiler aldı.
Akdeniz Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli ve öğrenci aileleri anlamlı ziyaretlerinden dolayı HÜDA PAR heyetine teşekkür etti ve heyete otizmli bireylerin istek ve taleplerini iletti.
Kurs merkezinde eğitim alan çocuklarla da yakından ilgilenen HÜDA PAR İl Başkanı Durmaz, otizmli bireylerin diğer engelli bireyler gibi özel insanlar olduğunu vurguladı.
Ziyaretlerin ardından açıklamalarda bulunan Durmaz, "Halk Eğitimi Merkezi Şahin Harun Kırbıyık Kursu ve Akdeniz Otizm Derneği'ni ziyaret ettik. Burada eğitim gören her biri birinden özel olan çocuk ve gençlerimizle yakından ilgilendik, aileler ve öğretmenleri ile sohbet ettik. Otizm Derneği Başkanı Demet Çileli'den faaliyetler, kurs öğretmenleri ve velilerden de eğitimler hakkında bilgiler aldık. Hepsine teşekkür ediyorum." değerlendirmesinde bulundu.
Otizmin bir nöro gelişimsel bozukluk olduğunu söyleyen Durmaz, açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
"Otizmli çocuklarımızla bir arada bulunmak, empati duygusunun gelişmesine katkı sağlamaktadır. Burada velilerimizden öğrencilerin çeşitli hikâyelerini dinledik. Zor günler geçirmişler ancak şu anda çocuklarıyla hayata bağlandıklarını ifade ettiler. Allah yardımcıları olsun. HÜDA PAR olarak bizler toplumdaki dezavantajlı grupların yanında bulunmaya, seslerini duyurmaya ve sorunlarının çözümü için yetkilileri harekete geçirmeye devam edeceğiz." (İLKHA)
Mart yağışları Bursa barajlarına can suyu oldu
HÜDA PAR Şanlıurfa İl Başkanı Polat sel sonrası ihmallere dikkat çekti
İzmir'de, kesinleşmiş hapis cezası bulunan şahıs yakalandı
İranlı yetkili: Trump geri adım attı, müzakere söz konusu değil
Şanlıurfa'da husumetliler arasında kavga: Bir yaralı
İzmir’de “oto kokusu” cezası iddiası tartışma konusu oldu
32 ilde FETÖ operasyonu: 41 kişi tutuklandı
Yeşilyurt Belediye Başkanı Geçit, personellerle bayramlaştı
Türkiye’nin en büyük "Engelsiz Yaşam Merkezi" Konya’da hasta kabulüne başladı
Siyonist rejimin Gazze’ye saldırılarında şehit sayısı 72 bin 263’e yükseldi
Trump yönetiminden tartışmalı hamle: ICE ajanları havalimanlarına gönderiliyor
Brent petrol sert düştü: Varil fiyatı 96,96 dolara geriledi
Darğın’ın “Seçme Metinler” Kitabı Okurlarla Buluştu
Konya LİMA’da Ramazan etkinlikleri dolu dolu geçti
Tesettür giyimin bereketi ve manevi yönüyle 56 yıllık ticaret yolculuğu
Konya’da yolcu otobüsü devrildi: 15 yaralı
Trump: İran'ın enerji altyapısına yönelik saldırıyı 5 gün erteledim
İran'dan ABD'ye "Basra Körfezi'ne mayın döşeriz" tehdidi
Siirt’te ambulans devrildi: Bir yaralı
Kurtalan’da gece yarısı ev yangını
40 meslek için Mesleki Yeterlilik Belgesi zorunluluğu getirildi
İstanbul Havalimanı, Avrupa’da haftanın en yoğun havalimanı oldu
Muğla’da aranan şüphelilere operasyon: 38 tutuklama
Gaziantep'te 119 aranan şahıs yakalandı
Dünya Meteoroloji Örgütü: Dünya iklimi giderek daha dengesiz bir hal alıyor
Hong Kong polisi artık cihaz şifresi talep edebilecek : Şifre vermeyenlere hapis cezası
Rekabet Kurulu, Haribo hakkında soruşturma başlattı
Rusya, ABD ve siyonist rejimin nükleer tesislere saldırısı tehlikeli olduğuna dair uyarıda bulundu
Konya’da silahlı kavga: Bir yaralı
İran, füzeye İspanya Başbakanı'nın resmini yapıştırdı
Yükleniyor







