• BIST 100

    9351,87%0,43
  • DOLAR

    39,40% 0,46
  • EURO

    45,63% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4325,14% -0,06
  • Ç. ALTIN

    6967,48% -0,70
HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı
GÜNDEM
Tarih: 1.05.2025 19:48
Güncelleme: 1.05.2025 19:48
Kaynak: ILKHA
HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren, Nevroz Parkı'nda her yıl yüzbinlerce kişinin katıldığı etkinliklerde temel ihtiyaçların karşılanmadığını belirterek, parkta bir mescit yapılması ve temizlik sorunlarının giderilmesi çağrısında bulundu.

Nevroz Parkı'nda her yıl Mart ve Nisan aylarında düzenlenen büyük etkinliklere dikkat çeken HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Orhan Zeren, yurt içinden ve yurt dışından binlerce kişinin katılım gösterdiği bu programlarda katılımcıların ibadetlerini yerine getirebilecekleri bir mescidin bulunmadığını ifade etti. Parktaki temizlik ve lavabo yetersizliğine de dikkat çeken Zeren, belediyeye acil çözüm çağrısında bulundu.

Nevroz Parkı'nda açıklamalarda bulunan Zeren, "Bağlar ilçesinin Bağcılar Mahallesi'nde, 136 bin metrekare üzerine inşa edilmiş Nevroz Parkı'ndayız. Her yıl burada büyük etkinlikler düzenleniyor. Peygamber Sevdalıları Platformu'nun düzenlediği Mevlid-i Nebi programı gibi. Bu etkinliklere sadece Diyarbakır halkı değil, Türkiye'nin ve dünyanın dört bir yanından akademisyenler, siyasetçiler, bürokratlar, STK temsilcileri ve kanaat önderleri katılıyor."

Zeren, binlerce kişinin katılım gösterdiği bu etkinliklerde ibadet ihtiyacının karşılanamadığını belirterek, "Buraya bir mescit yapılmasını talep ediyoruz. İnsanlar ibadetlerini rahat bir şekilde gerçekleştiremiyor, çimlerin ya da beton zeminlerin üzerinde namaz kılmak zorunda kalıyor." dedi.

"Lavabolar hijyenik değil, çoğu kullanılmaz halde"

Parktaki lavaboların yetersiz ve hijyen koşullarına uygun olmadığını da vurgulayan Zeren, "Mevcut olan iki lavabo zaten yetersiz ve hijyenik değil. Bazılarının kapısı bile kapalı. İnsanlar ihtiyaçlarını karşılamakta zorlanıyor. Bu sadece Nevroz Parkı'na özgü değil, Bağlar'daki diğer parkların durumu da benzer." ifadelerini kullandı.

"Yetkililer ilgisiz kalıyor"

Park ve bahçelerden sorumlu belediye birimlerinin bu sorunların farkında olduklarını ancak harekete geçmediklerini dile getiren Zeren, "Belediyeye bağlı Park Bahçeler Müdürlüğü'ndeki yetkililerle geçmiş zamanlarda yaptığımız görüşmelerde mescit ihtiyacının farkında olduklarını söylüyorlar ama bugüne kadar herhangi bir adım atılmadı. Buradan çağrıda bulunuyorum: Yetkililer bu soruna el atsın. Diyarbakır gibi sahabe ve peygamber izleri taşıyan bir şehirde bu eksiklik kabul edilemez." dedi.

Zeren, açıklamasını parkta mescit ve ek lavabo yapılması yönündeki çağrısını yineleyerek tamamladı. (İLKHA)

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu