HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya'dan TOKİ'nin açık artırma şeklindeki satışına tepki

Tarih: 22.06.2025 14:01 Güncelleme: 22.06.2025 14:01
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanı Refik Alpaya, Bingöl'de TOKİ tarafından açık artırma yoluyla satışa sunulan konut ve dükkân fiyatlarının yüksek olduğuna dikkat çekti.

Alpaya, konutların sosyal devlet anlayışıyla, dar gelirli ve kirada yaşayan vatandaşlar için uygun fiyatlarla sunulması gerektiğini vurguladı.

Bir süre önce Bingöl Kültür Mahallesi’nde vadeli, açık arttırma ile satılacak 165 konut ve 150 işyerinin halkta büyük bir hayal kırıklığı oluşturduğunu belirten Alpaya, şunları söyledi:

 “Bir müddet önce, Bingöl'de, Kültür Mahallemizde konutların satışa çıkarılması hususu gerçekten de toplumu üzmüştür. Özellikle dar gelirli vatandaşlarımızın beklentisi konusunda umutsuzluğa düşürülmüştür. Bu konuda HÜDA PAR olarak daha önce Çevre, Şehircilik ve benzer kurumları ziyaret ettik. Hatta bir müddet önce yine bu konutların satışı için basına haberimiz oldu, basına verdik. Ve dolayısıyla, 2 yıldır bu konutların satışı, sadece konut değil, konutlarla birlikte dükkanların satışı hususunda çağrıda bulunmuştuk. Ancak gelinen noktada, söz konusu konutların, dükkanların satışa sunulması önemli bir gelişme ama fiyatları çok yüksek olduğu için şok etkisi yapmıştır. Fakat biz şunu söylüyoruz: 2 yıldır vatandaşlarımızdan evi olmayanlar bu konutların satışını bekliyordu.  Ancak gelinen noktada, bu konutlara, yani TOKİ'nin konutlarına ve dükkanlarına, maddi durumu iyi olmayan, asgari ücretli olan vatandaşlarımızın hele özellikle kirada olan vatandaşlarımızın bunları alması için başvuru yapması mümkün değildir. Çünkü bir kısmı 4 milyonda başlayıp açık artırmayla yükseleceği muhakkaktır.” şeklinde konuştu.

"Konutlar ticari amaçla satılmamalı"

Bu koşulların sosyal konut anlayışına uygun olmadığını aktaran Alpaya, “Diğer bir kısmı da yine 6 milyona kadar ve ayrıca bunun 60 aya varan taksitlerle sunulacağı belirtilmiştir. Bizce bu yapılan satışların uygun olmadığı ve bunun ticari amaçlı değil, özellikle sosyal konut çerçevesinde; fakir olan, durumu iyi olmayan, muhtaç olan ya da kirada olup da geliri az olan vatandaşlarımızın hizmetine sunulması için daha uygun fiyatlarla ve yüksek taksitlerle sunulması gerektiğini söylüyoruz.” İfadelerini kullandı.

“Bu yanlışlıktan vazgeçin ve tekrardan bunu uygun bir şekilde satışa çıkarılması için çalışmalar yapın”

Yetkililere çağrıda bulunarak, mevcut satış politikalarından vazgeçilmesi gerektiğini belirten Alpaya, “Bu konuda buradan çağrıda bulunuyoruz ve yetkililere diyoruz ki: Bu yanlışlıktan vazgeçin ve tekrardan bunu uygun bir şekilde satışa çıkarılması için çalışmalar yapın. Çünkü kiraların yüksek olması ile birlikte konutların da yetersiz olduğu muhakkaktır. Yine yaz aylarıdır. Bu aylarda evlenen gençlerimiz vardır, çiftlerimiz vardır ve bunlar kiralık ev bulmakta bile zorluk çekiyor. Yine ayrıca vatandaşlarımız kira konusunda gerçekten de büyük sıkıntı çekiyor. Dolayısıyla bu yanlışlıktan bir an evvel dönülmesini istiyoruz. Özellikle bunu kamuoyuyla paylaşıyoruz ve bu yanlışlıktan dönülsün ve uygun bir şekilde satışa sunulsun istiyoruz.”  diye belirtti. (İLKHA)

Siyonist işgalciler Batı Şeria'da Filistinlilere ait çok sayıda evi yıktı

ABD'den Lübnan'daki personeline ülkeden ayrılması talimatı

Manisa'da orman yangını

Şam'da bir kilisede patlama: 13 ölü, 53 yaralı

İstanbul'da "Susmayanlar: Filistin İçin Şiirler" programı gerçekleşti

Halk otobüsünde tesettürlü kadına hakaret eden kadın gözaltına alındı

İslam İşbirliği Teşkilatı İstanbul Deklarasyonu yayımlandı

Pezeşkiyan'ın katılımıyla ABD ve işgalin saldırıları Tahran'da protesto edildi

YKS soru ve cevap anahtarları yayımlandı

İşgalcilerin bugünkü saldırılarında 29 Gazzeli şehit oldu

BMGK, İran'ın talebiyle acil toplanacak

Japonya'daki yanardağı patladı

Türkiye'den ABD'nin İran saldırısına tepkiler

Yemen Ensarullah: Yemen resmen savaşa girecek

Çin, ABD'nin İran saldırısını kınadı

Rusya: İki yerleşim yerini daha ele geçirdik

Batman Veteriner Hekimleri Odasından, yaban atlarının katledilmesine tepki

Kaliforniya'da tekne battı: 6 ölü

Gaziantep'te araması bulunan 14 kişi yakalandı

Otomobil evin bahçesine girdi: 1 yaralı

Pezeşkiyan: Saldırı, ABD’nin israilin eylemlerinin asıl faili olduğunu gösterdi

Hürmüz Boğazı neden önemli?

İran Meclisi, Hürmüz Boğazı'nın kapatılmasına onay verdi

Burdur'da feci kaza: 1 ölü, 1 yaralı

Rusya, ABD'nin İran'daki nükleer tesislere yönelik saldırılarını kınadı

Savaşın ekonomik yankısı: Vatandaş altın alamıyor, esnaf satamıyor

İran işgal rejimine yönelik ilk kez çok başlıklı Hayber-Şeken füzesini kullandı

AYT sınavı sonrası adaylardan farklı görüşler: Kimi zorlandı, kimi rahat çözdü

Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 959'a ulaştı

Diyetisyen Korkmaz: Karnımız tokken neden yeriz?

Yükleniyor