• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Bir gece uğruna dinimizi tahrip etmeyelim

28 Aralık 2024, Cumartesi 12:54
28 Aralık 2024, Cumartesi 12:54
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Bir gece uğruna dinimizi tahrip etmeyelim
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın açıklamasında, "İslam ümmeti kan ağlarken, Gazzeli masum çocuklar süt emerken, daha annesinin karnındayken, bebekler katledilirken, neyin kutlanmasını yapıyoruz?" denildi.

Her hafta siyonist zulmü telin etmek amacıyla basın açıklaması düzenleyen HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, bu hafta yılbaşında eğlence adı altında düzenlenen pisliklere dikkat çekti.

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nı desteklemek, Gazze'de yaşanan vahşeti lanetlemek ve tepki göstermek için HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Bingöl Merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı adına Şefik Börü okudu.

Her hafta düzenlenen açıklamaların devam edeceğini belirten Börü, "Malumunuz her hafta Cuma namazı çıkışı bu saatte zulme karşı olan duruşumuzu göstermek, mazluma destek ve zalimleri telin etmek için burada toplanıyoruz. Allah nasip ederse zulüm bitene kadar, mazlumlar sevinene kadar ve mücahitler zafer elde edene kadar bu çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Maddi ve manevi, zaman ve imkân olarak her zaman bu mümince, izzetli ve hakkaniyetli duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz." dedi.

"Yılbaşını kutlamanın kesinlikle dinde yeri yoktur"

Yeni yıla girmeye sayılı günler kalırken bunu Batı'ya benzeyerek yapılmaması gerektiğini vurgulayan Börü, "Malumumuz, her yıl aralık ayı sonuna doğru geldiğimizde maalesef Yılbaşı kutlamanın helal mi, haram mı olduğu, Milli Piyango'nun özellikle helal olup olmadığı konularını tartışmak durumunda kalıyoruz. Bu açık ve nettir ki Cenab-ı Allah'ın ayetlerde kesinlikle bu işlerle ilgili bir hükmü var. Piyango İslam'da kesinlikle haram. Yılbaşını kutlamanın kesinlikle dinde yeri yoktur. Hele bu tür gecelerde sırf bugünü kutlamak amacıyla çocuklarına elbise almak, evi süslemek, bu tür faaliyetlere girmek, o günün anısına hindiler kesmek, pişirmek, yemek kesinlikle dinen caiz değildir. 'Neden biz kendimizi düşmanlarımıza hele hele beldelerimizi işgal eden ve bizleri katleden batıl ve Batı'ya benzetmeye çalışıyoruz?' Hal böyle iken, gayr-i müslimin adetlerinden biri olan yılbaşını çılgın eğlencelerle kutlamak, gayr-i İslami olan faaliyetlerle bunu süslemek, içkinin hat safhada tüketildiği bir günü, bir geceyi geçirmek, kumar olarak algıladığımız Milli Piyango kuyruğuna girmek. 'Ne oluyoruz?' diye kendimize sormamız gerekmiyor mu?" ifadelerini kullandı.

"Bir gece uğruna maneviyatımızı, dinimizi tahrip etmeyelim"

Cinnet geçirircesine yapılan kutlamalar, tüketilen içkiler, kumarlar, Milli Piyango, cinsel arzulara teşvik eden oyunlar, programlar... Bunların Müslümanlara zarar verdiğini belirten Börü, "Kur'an-ı Kerim'de şöyle buyuruluyor: 'Ey iman edenler, içki, kumar, dikilitaşlar, fal okları şeytan işi birer pisliktir. Bunlardan sakının ki kurtuluşa eresiniz.'  Aynı şekilde Efendimiz Aleyhisselatu Vesselam bir Hadis-i Şeriflerinde buyuruyor ki: 'Kim kendini bir kavme benzetirse, o da onlardan olur.' Ki bu gecede, Hristiyanların kutlamış olduğu bir gecede özellikle biz Müslümanlar olarak bizlere neler oluyor?  Neden biz onları taklit ediyoruz? Neden onların uygun gördüğü, kutladığı bir geceyi biz Müslümanlar da kutluyoruz? Onlar bizim adetlerimize uyuyorlar mı? Hayır. Peygamber Efendimizin doğum gününü kutluyorlar mı? Hayır. Bizim mübarek gün ve gecelerimizi kutluyorlar mı? Hayır. Neden biz kendimizi onlara benzetiyoruz? Bu gece eğer gerçekten Hazret-i İsa'nın doğum günü olarak kutlanmak isteniyorsa o zaman şöyle yapalım: Nefis muhasebesi yapalım bu gece. Biz bu bir yıl içerisinde neler yaptık? Hangi İslami faaliyetleri yaptık? Hangi dini ibadetlerimizi yaptık? Kimlere İslam'ı tebliğ ettik? Dinimizi kime anlattık? Bir yıl ömrümüzden geçti, o bir yıl geçen ömrün muhasebesini yapmamız lazım. Yeni bir yıla girerken acaba üzülmek mi lazım, sevinmek mi lazım? Cinnet geçirircesine yapılan kutlamalar, tüketilen içkiler, kumarlar, Milli Piyango, cinsel arzulara teşvik eden oyunlar, programlar... Bunlar gerçekten İslami camiaya ve Müslümanlara bir zarardır. Maneviyatı da kör eder. Bir gece uğruna maneviyatımızı, dinimizi tahrip etmeyelim." Şeklinde konuştu.

"Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir"

Börü, "Yani başımızda Gazze'de ciddi manada bir katliam söz konusu. 15 aya yakındır, 50 bin şehidimiz var, 100 binin üzerinde yaralımız var ve bunun yanında neredeyse 20 binin üzerinde kayıplar söz konusu. Bu gecenin muhasebesini böyle yapalım. Bu katliam ortadayken, İslam ümmeti kan ağlarken, Gazzeli masum çocuklar süt emerken, daha annesinin karnındayken bebekler katledilirken, neyin kutlanmasını yapıyoruz? Hangi zaferi elde ettik, hangi savaşta galip geldik ki bu kutlamaları yapıyoruz?  Savaş ölünce değil, düşmana benzeyince kaybedilir. Düşmanlar kendilerini bize benzetmemekte, bizim yolumuzda gitmemekte, dinimize hakaret etmekte, ama biz onların her türlü gayrimeşru işlerini taklit etmekteyiz. Cennet varken niye cehennem yoluna gidiyoruz? Niye kendimizi heba ediyoruz? Lütfen her sene bu defalarca tekrar edilmesine rağmen, ailemizi, yuvamızı yıkan şans oyunlarından, Milli Piyango'dan, kumardan, yuvamızı yıkan içkiden ve her türlü haramdan uzak tutalım. Lütfen kendimize gelelim. Bir saniye ilerisinin garantisi olmayan bir hayatta, o gecede yapacağımız çirkinliklerle kendimizi harap etmeyelim. Dinimize, değerlerimize, ailemize, beldelerimize sahip çıkalım." ifadelerine yer verdi.

Program okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Vural: Erken eğitim, çocuğun sosyal hayatına yön verir

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın