• BIST 100

    16709,28%-0,07
  • DOLAR

    43,63% 0,10
  • EURO

    51,97% 0,00
  • GRAM ALTIN

    7037,44% -1,12
  • Ç. ALTIN

    11686,79% 0,16

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Ey dünya devletleri neredesiniz!

06 Aralık 2024, Cuma 17:57
06 Aralık 2024, Cuma 17:57
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Ey dünya devletleri neredesiniz!
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın açıklamasında, "Kürsü konuşmalarıyla, kınama mesajlarıyla, uluslararası konferanslarla siyonist vahşet durmamaktadır." denildi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaptığı soykırım ve vahşeti telin etmek için her hafta düzenlediği etkinliklerine bu hafta da devam etti.

7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı'nı desteklemek, Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak ve tepki göstermek için HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Bingöl Merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı adına Şefik Börü okudu.

Basın açıklamasına "Ey iman edenler! Yahudi ve Hristiyanları dost ve sırdaş edinmeyin. Çünkü onlar birbirinin dostudur. Sizden kim onları dost edinirse, kesinlikle onlardan olur. Şüphesiz ki Allah, zalimler topluluğunu doğru yola erdirmez." (Maide 51) ayetini okuyarak başlayan Börü, "Zalimlerin karşısında dik duranlara selam olsun. Mazlumların safında yer alanlara selam olsun. İzzeti kuşananlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma seyirci kalmayanlara selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun." dedi.

"Bunca vahşete karşı gücü elinde bulundurup sessiz kalanlara yazıklar olsun"

Toplanan kalabalığa seslenen Börü, "Hiçbir kural, kaide ve ölçü tanımayan siyonist işgal rejimi sivillere saldırmaya, yerleşim yerlerini tahrip etmeye devam etmektedir. İnsanlığa karşı suç işleyen siyonist rejim, çocuk, kadın ve sivilleri katletmesine dünya seyirci kalmaktadır. Uluslararası toplum, dünya devletleri ve uluslararası aktörler neredesiniz. Kürsü konuşmalarıyla, kınama mesajlarıyla, uluslararası konferanslarla siyonist vahşet durmamaktadır. siyonist vahşeti durduracak başka yollar ve seçenekler gözden geçirilmelidir. siyonist işgal rejimi, kardeşlerimize yağdırdıkları bombalarla çocuk, kadın ve sivilleri diri diri yakmaktadırlar. Gazze'de insanlar bombaların alevlerinde yanarken, asıl yanan ve yok olan insanlığın vicdanı olmaktadır. Bunca vahşete karşı gücü elinde bulundurup sessiz kalanlara yazıklar olsun. Gazze için yanmayan vicdanlara yazıklar olsun. Zorla yerinden edilen bir halkın çadırlarından başka bir şeyleri mi kaldı. Gözleri kan bürümüş siyonist barbarlar, çadır kentlere de saldırmaktadır. Çadır kentlerde her gün canlı yayınlarda yağdırılan bombalarla çocuk, kadın ve siviller katledilmektedir." ifadelerini kullandı.

"Gazze son model teknoloji silahların denendiği test alanına dönüştü"

siyonistlerin kullandıkları silahların uluslararası kuralları ihlal ettiğini belirten Börü, "Gazze son model teknoloji silahların denendiği test alanına dönüştü. Siyonist işgalciler, son model silahlarını Gazze'de kardeşlerimizin üzerine yağdırmakta, kardeşlerimizi kobay olarak görmektedirler. Atılan bombalarla ateş lavları arasında çocuk, kadın ve sivil insanlar diri diri yakılarak katledilmektedirler. Uluslararası kuralları ihlal eden siyonistler, tüm kırmızı çizgileri aşmaktadır. siyonist işgal zindanlarında on binlerce kardeşimiz en ağır işkencelere maruz kalmaktadırlar. İşkenceler altında onlarca kardeşimiz şehit olmaktadır. siyonist zindanlarında her türlü hak ihlalleri yapılmaktadır. Dünya engelliler gününü kutlayıp, siyonist saldırılarından dolayı engelli duruma gelen masumları görmeyenlere yazıklar olsun. Gazze'de bir yıl içinde siyonist saldırılarında 105 binden fazla kardeşimiz engelli durumuna gelmiştir. Cehennemi andıran bombaların tahribatlarından dolayı 105 binden fazla sivil mutlaka bir uzvunu kaybetmiştir. Dünya nüfusu oranına göre en fazla ampute çocuk Gazze'de bulunmaktadır. Bu çocukları engelli durumuna getiren siyonist vahşete dur demenin vakti çoktan gelip geçmiştir." şeklinde konuştu.

"Bir halk zorlu ve soğuk kış şartlarında ölüme terkedilmektedir"

Gazzeli Müslümanlara karşı sorumluluklarının yerine getirilmesi gerektiğine değinen Börü, "Gazze'de hastanelere ilaç ve yakıtın girişine engel olunmuştur. Başta çocuklar olmak üzere uzuvlarını saldırılarda kaybedenlerin ameliyatları anestezi olmaksızın yapılmaktadır. Birçok hasta ameliyat esnasında baygınlık geçirirken bazı hastalar ise kan kaybından ve çektiği acılardan dolayı şehit olmaktadır. Gazze'de evler yıkıldı, yerleşim yerleri tahrip edildi. Bir halk 7 defadan fazla zorla yerinden edildi. Zorla yerinden edilen halkın çadırları kullanılamaz hale gelmiştir. Kullanılamaz hale gelen çadır sayısının 110 bin çadır olarak belirlenmiştir. Siyonist rejim, 250 bin çadır ve karavanın Gazze'ye girişine engel olmuştur. Bir halk zorlu ve soğuk kış şartlarında ölüme terkedilmektedir. Buna müsaade edilmemeli, gerekli yardımlar ivedilikle ulaştırılmalıdır. Gazzeli kardeşlerimize karşı sorumluluklar yerine getirilmelidir. Bireysel, toplumsal ve ülke olarak, zorlu kış şartlarında Gazzeli kardeşlerimizi unutmamalıyız." ifadelerine yer verdi.

"Müminler, sakın müminleri bırakıp da kâfirleri dost edinmesinler. Kim böyle yaparsa, artık onun Allah ile irtibatı tamamen kopmuş olur…. Allah sizi azabından sakındırıyor. Çünkü sonunda dönüş, yalnız Allah'adır." Ali İmran: 28 ayetini okuyan Börü, son olarak dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden taleplerini şöyle sıraladı:

Dünyanın özgür halklarından ve mazlumların safında yer alan devlet liderlerinden talebimiz şudur:

- Gazze'deki soykırımı durdurmak için İslam ülkeleri ve vicdan sahibi devletler, acil harekete geçmeli, İslami, siyasi, askeri ve insani sorumluluklarını yerine getirmelidir.

- Uluslararası toplum ve devletler, tüm baskı araçlarını kullanarak siyonist rejimin katliamlarını durdurmalıdır.

-Siyonistlerin yayılmacı ve işgalci politikalarına karşı bölgesel ittifaklar kurulmalı, fiili adımlar atılmalıdır.

-Gazze'ye insani koridor açılmalıdır. Çadır, ilaç, yakıt ve gıdanın ulaştırılması için tüm imkanlar seferber edilmelidir.

- Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir.

-Seçimle işbaşına gelmiş olan HAMAS, Filistin halkının meşru temsilcidir.

- HAMAS'ın onayından geçmeyen her türlü karar gayri meşru olup, hiçbir geçerliliği yoktur.

-HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartları desteklenmelidir.

- Uluslararası kararlar neticesinde, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması, işgalcilerin Gazze'den çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar edilmesi, insani yardımların ulaştırılmasına yönelik söz konusu kararların pratikte yerine getirilmesi için siyonist şer ittifakına karşı baskı yapılmalıdır.

-Lübnan halkına yapılan saldırı ve katliamları durduracak somut adımlar atılmalıdır.

-siyonist işgal rejimine karşılık veren Yemen, Irak, İran ve Lübnan desteklenmelidir.

-siyonist soykırımcılara destek sağlayan ürünlerin boykot edilmesine devam edilmelidir.

-Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçilmelidir.

-Meclise sunulmuş olup uzun süredir bekletilen, Gazze'de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır.

-siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz.

Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, Şehid Yahya Sinvar'a, Şehid İsmail Heniyye'ye ve daha nice yiğit kahramanlara selam olsun. siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Program okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı

İşlevsel donma yaşıyor olabilirsiniz!

Malatya'da hırsızlık şüphelileri yakalandı

Ekmek almaya giderken kalp krizi geçirerek hayatını kaybetti

Portekiz'de gençlerin yüzde 85'i aktif şekilde yapay zeka kullanıyor

Kurtulmuş, Kırgız Meclis Başkanı Uulu ile ortak basın toplantısı düzenledi

HÜDA PAR Milletvekili Ramanlı: Süresiz nafaka zulmüne son verilmelidir

Bakan Yumaklı: Atığı kaynakta engellemek israfla mücadelenin temelidir

Isparta’da okul çevrelerinde kapsamlı güvenlik denetimi

Somali'de yolcu uçağı Hint Okyanusu'na acil iniş yaptı

HÜDA PAR’dan Yüreğir İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ziyaret

HAKSİAD Avrupa temaslarını İtalya’da sürdürdü

Mısır ve İran Dışişleri Bakanları, nükleer görüşmeleri ele aldı

Sevil: Ramazan ayı rahmet, bereket ve arınma mevsimidir

Karayolları Genel Müdürü Gülşen Özbekistan Ulaştırma Bakanı ile görüştü

Irak-Suriye ortak operasyonunda yüzbinlerce adet uyuşturucu hap ele geçirildi

Doğuda 3 ilde kuvvetli kar yağışı bekleniyor

Meteorolojiden kar ve fırtına uyarısı

Şahinbey, Türkiye’nin en büyük ikinci ilçesi oldu

Siirt'te DİKA Olağan Yönetim Kurulu Toplantısı yapıldı

Psikiyatrist Atlı: Bağımlılık toplumun tüm kesimlerini etkileyen ciddi bir psiko-sosyal sorun haline geldi

İran'da Hamanei, 2 bini aşkın mahkumu affetti

Gaziantep’te hırsızlık suçundan aranan hükümlü yakalandı

Bakan Bolat: Türkmenistan ile ticaret hacmini 5 milyar dolara çıkaracağız

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


ABD ve Azerbaycan arasında Stratejik Ortaklık Anlaşması imzalandı

Otobanda yarışa ağır ceza: 14 sürücüye 407 bin TL’den fazla para cezası

Bakan Fidan, BM Genel Sekreteri Guterres ile görüştü

Bakan Bayraktar Avrupa İmar ve Kalkınma Bsı heyetini kabul etti

Yunanistan Başbakanı Miçotakis yarın Ankara'ya geliyor

ABD ile Ermenistan arasında İHA ve nükleer iş birliği anlaşması

Şanlıurfa’da bağımlılık, aile ve çiftçilerin sorunları masaya yatırıldı