• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Gazze imtihanında tüm dünya sınıfta kaldı

22 Kasım 2024, Cuma 02:55
22 Kasım 2024, Cuma 02:55
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Gazze imtihanında tüm dünya sınıfta kaldı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı'nın düzenlediği basın açıklamasında, "İnsanlığa karşı suç işleyen siyonist rejim, çocuk, kadın ve sivil insanları katletmesine dünya seyirci kalmaktadır." denildi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaptığı soykırım ve vahşeti telin etmek için her hafta düzenlediği etkinliklerine bu hafta da devam etti.

7 Ekim'de başlayan Aksa Tufanı'nı desteklemek, Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak ve tepki göstermek için HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Bingöl Merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı adına Hatip Üçgül okudu.

"Hoşunuza gitmese de savaş size farz kılındı. Hoşlanmadığınız bir şey sizin için hayırlı olabilir. Hoşlandığınız bir şey de sizin için kötü olabilir. Gerçeği Allah bilir, siz bilemezsiniz." (Bakara: 216) ayetini okuyarak başlayan Üçgül, "Zalimlerin karşısında dik duranlara selam olsun. Mazlumların safında yer alanlara selam olsun. İzzeti kuşananlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma seyirci kalmayanlara selam olsun. Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun." dedi.

"Gazze imtihanında tüm dünya sınıfta kaldı"

İnsanlığa karşı suç işleyen siyonist rejim, çocuk, kadın ve sivil insanları katletmesine dünyanın seyirci kaldığını belirten Üçgül, "siyonist işgal rejimi, dünya tarihinde ender rastlanan zulümleri yapmaya devam ediyor. Anarşizm üzerine kurulu olan siyonist rejimin barbarlığına karşı adalet ve hakkaniyet kılıcını kuşanmanın vakti çoktan gelip geçmiştir. İnsanlığa karşı suç işleyen siyonist rejim, çocuk, kadın ve sivil insanları katletmesine dünya seyirci kalmaktadır. Gazze imtihanında tüm dünya sınıfta kaldı. Modern çağın ideolojileri iflas etmiştir. Dünya devletleri çocukları koruyamamaktadır. Çocuk hakları, artık bir masaldan ibaret olduğunu tüm dünya gördü. siyonist soykırımında 211 yeni doğan bebek ve 1 yaş altı 825 çocuk katledildi. En az 35 bin 60 çocuk ebeveynlerinden birini veya her ikisini de kaybetti. Çocuklar açlıktan şehid oluyor. İnsani kriz ve açlıktan dolayı yaklaşık 3 bin 500 çocuk ölüm riskini taşımaktadır." şeklinde konuştu.

"Çocuk haklarının savunacak yaldızlı sözlerin sihri bozuldu"

Bir yıl boyunca Gazze'de 20 bin çocuğun barbarca öldürüldüğünü söyleyen Üçgül, "Zorla yerinden edilen Gazzeli kardeşlerimizin sığındığı 204 geçici barınma merkezi, işgal saldırılarına maruz kaldı. Bombardıman sonucunda 130'a yakın eğitim kurumu tamamen yıkıldı, 340'tan fazlası da bombardıman nedeniyle ciddi hasar gördü. Yaklaşık 785 bin öğrenci derslere ve eğitimlerine devam etme imkanından mahrum kaldı. Bir yıl boyunca Gazze'de 20 bin çocuk katledildi. Çocuk haklarının savunacak yaldızlı sözlerin sihri bozuldu. Firavunun sihirbazlarının hileleri ifşa edildiği asrımızın, uluslararası devletler sisteminin hileleri de ifşa olmuştur. Kadın haklarını sözde savunan sözüm ona kadını bir meta olarak gören alçaklar, Gazze'nin bağrı yanık annelerini görmek istemediler. Gazze'de kadınların katledilmesine seyirci kalan sözde kadın hakları savunucularının yüzü kara olsun." ifadelerini kullandı.

"Çadırlarda bile yaşam hakkı bırakmamaktadır"

İşgal rejimi çadır kentlerde bile yaşam hakkı vermediklerini belirten Üçgül, "İnsan haklarını ağızlarından düşürmeyenlerin insanlığı batsın. siyonistlerin kurguladıkları yeni dünya düzeninde İnsanlık öldü, vicdanlar köreldi, kardeşlik zayi edildi, cesaret kalmadı. Ümmet paramparça oldu. Ulusçuluk akımlarının musallat edilmesiyle aramızda sınırlar çizildi. Çizilen bu sınırların dışında kardeşlerimize zulüm yapıldığında seyirci kalmakla yetinildi. Gazze'nin yüzde 90'nı tahrip edildi. Hastaneler, okullar, kamu kuruluşları, sivil yerleşim yerleri, camiler, sokaklar ve caddeler tahrip edildi. İşgal rejimi çadır kentlere saldırarak, çadırlarda bile yaşam hakkı bırakmamaktadır." ifadelerine yer verdi.

"Bu uyuşukluk nereye kadar"

Gazze'de ki barbarlığa sessiz kalındığını ifade eden Üçgül, "Gazze'de 45 bin insan katledildi. Katledilenlerin yüzde 70'i kadın ve çocuklardan oluşmaktadır. 11 bin insan yıkılan ve bombalanan binaların enkazında kayboldu. 105 bin insan ağır yaralandı. Tedavi olacak hastaneleri bile yok. İlaç yok, gıda yok, temel yaşam malzemeleri yok. Tüm bu yokluk içinde asıl yok olan insanlık oldu. Bugün insanlık olsaydı ve insanlık ölmeseydi, bu zulme devletler seyirci mi kalırdı. Devletlerin, toplumların ve ümmetin insani sinir damarları uyuşturulmuştur. Bu uyuşukluk nereye kadar. Uzaktan seyrettiğimiz zulümlerin bizi de bulmayacağında ne kadar emin olabilirsiniz. siyonist rejimin arzı mev'ud işgal planına karşı tedbir alınmalı ve Siyonist vahşete dur diyecek adımlar atılmalıdır." dedi.

"Ey iman edenler! Düşmana karşı korunma tedbirinizi alın. Duruma göre bölükler halinde sefere çıkın veya gerektiğinde topyekûn savaşın." (Nisa:71) ayetini okuyan Üçgül, son olarak dünyanın özgür halklarından ve vicdan sahibi devlet liderlerinden taleplerini şöyle sıraladı:

Dünyanın özgür halklarından ve mazlumların safında yer alan devlet liderlerinden talebimiz şudur:

- Gazze'deki soykırımı durdurmak için İslam ülkeleri ve vicdan sahibi devletler, acil harekete geçmeli, İslami, siyasi, askeri ve insani sorumluluklarını yerine getirmelidir.

- Uluslararası toplum ve devletler, tüm baskı araçlarını kullanarak siyonist rejimin katliamlarını durdurmalıdır.

-siyonistlerin yayılmacı ve işgalci politikalarına karşı bölgesel ittifaklar kurulmalı, fiili adımlar atılmalıdır.

- Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir.

-Seçimle işbaşına gelmiş olan HAMAS, Filistin halkının meşru temsilcidir.

- HAMAS'ın onayından geçmeyen her türlü karar gayri meşru olup, hiçbir geçerliliği yoktur.

-HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması yönündeki şartları desteklenmelidir.

- Uluslararası kararlar neticesinde, Gazze'de kalıcı ateşkesin sağlanması, işgalcilerin Gazze'den çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar edilmesi, insani yardımların ulaştırılmasına yönelik söz konusu kararların pratikte yerine getirilmesi için siyonist şer ittifakına karşı baskı yapılmalıdır.

-Lübnan halkına yapılan saldırı ve katliamları durduracak somut adımlar atılmalıdır.

-siyonist işgal rejimine karşılık veren Yemen, Irak, İran ve Lübnan desteklenmelidir.

-siyonist soykırımcılara destek sağlayan ürünlerin boykot edilmesine devam edilmelidir.

-Üçüncü ülkeler üzerinden siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere ticaretin her türlüsünden vazgeçilmelidir.

-Meclise sunulmuş olup uzun süredir bekletilen, Gazze'de soykırım suçunu işleyen Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasası kanunu ivedilikle yasallaşmalıdır.

-siyonist işgal rejimi, denize dökülüp haritadan silinene kadar azim ve kararlılıkla Kudüs davasını savunmaya devam edeceğiz.

Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine, Şehid Yahya Sinvar'a, Şehid İsmail Heniyye'ye ve daha nice yiğit kahramanlara selam olsun. siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.

Program okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı

Gazze'de can kaybı 60 bin 839’a yükseldi

ABD'de devam eden orman yangınlarında 12 bin hektardan fazla alan yandı

Pakistan'da muson yağmurları sele yol açtı: 299 ölü

Van’da farklı suçlardan gözaltına alınan 11 kişi tutuklandı

Van’da bir haftada kaçakçılıktan 60 şüpheli gözaltına alındı

Şırnak’ta orman yangını: Havadan ve karadan müdahale ediliyor

Kastamonu’da havai fişek ve meşale kullanımı 15 Ekim'e kadar yasaklandı

Avustralya’da on binlerce kişi Gazze’ye destek için yürüdü

Almanya'da siyonist saldırılarına karşı kitlesel yürüyüş

Tekirdağ’da fabrika kazanında patlama: 2 işçi öldü

Denizli’de yıldırım çarpan kişi hayatını kaybetti

Hindistan’da araç su kanalına düştü: 11 ölü

Trump'ın Gazze'ye yardım yalanı ifşa oldu

Bakan Uraloğlu: İstanbul ve Antalya havalimanları rekor kırdı

Bakan Yerlikaya: 2,8 milyondan fazla araç denetlendi

Diyarbakır'da sıcaklıklar döner ustalarının işini zorlaştırıyor

Batman'da hobi bahçeleri mağdurları süreci basınla paylaştı

LGS yerleştirme sonuçları yarın erişime açılacak

Gazze’de açlık felaketi büyüyor: 6 kişi daha şehit oldu

Kanada'dan işgal rejimine silah ihracatı açıklaması

Malatya'da "Parkistan Park Buluşmaları" gerçekleştiriliyor

Şırnak’ta bazı bölgeler geçici "özel güvenlik bölgesi” olarak ilan edildi

Gazze'de yardım bekleyen sivillere yönelik bir katliam daha

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Malatya'da aracın çarptığı yaya yaralandı

Brezilya: ABD'ye yanıt vermek için çalışma yürütüyoruz

Dr. Cansever Dokuz: Tarihte dinin olmadığı toplumlar vardır ama ailenin olmadığı toplum yoktur

Balıkesir'de 5 kilogram esrar ele geçirildi: 1 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Mısırlı mevkidaşı ile görüştü

Temmuzda Mescid-i Aksa’ya 27 baskın düzenlendi: Harem-i İbrahim’de 51 kez ezan engellendi

Gaziantep'te ormanlık alanlara girişler yasaklandı