• BIST 100

    11046,50%0,42
  • DOLAR

    41,30% 0,02
  • EURO

    48,79% 0,38
  • GRAM ALTIN

    4903,74% 0,40
  • Ç. ALTIN

    7988,21% 1,27

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız

17 Ocak 2025, Cuma 15:33
17 Ocak 2025, Cuma 15:33
HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı: Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı düzenlediği basın açıklamasında, "HAMAS yok olacak!' diyen Netanyahu bugün HAMAS’la antlaşma yollarını aramaya mecbur kaldı." denildi.

HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı, siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yaptığı soykırım ve vahşeti telin etmek için her hafta düzenlediği etkinliklerine bu hafta da devam etti.

7 Ekim 2023'te başlayan Aksa Tufanı'nı desteklemek, Gazze'de yaşanan vahşeti kınamak ve tepki göstermek için HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı kitlesel basın açıklaması düzenledi.

Bingöl Merkez Ulu Camii önünde gerçekleştirilen basın açıklamasını, HÜDA PAR Bingöl İl Başkanlığı adına Şefik Börü okudu.

Her hafta cuma günü toplandıklarını aktaran Börü, “Değerli basın mensupları ve muhterem Bingöllü hemşerilerimiz! Her hafta cuma namazı çıkışı bu saatte zulme karşı olan duruşumuzu göstermek, mazluma destek ve zalimleri telin etmek için burada toplanıyoruz. Allah, nasip ederse zulüm bitene kadar, mazlumlar sevinene kadar ve mücahitler zafer elde edene kadar bu çabamızdan vazgeçmeyeceğiz. Maddi ve manevi, zaman ve imkân olarak her zaman bu mümince, izzetli ve hakkaniyetli duruşumuzdan vazgeçmeyeceğiz. Selam, Allah’ın dinine tabii olanlara ve bu yolda gayretle çalışanlara olsun!” dedi.

“Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız!”

Siyonist işgal rejimi sözde başbakanı Netanyahu'nun bugün HAMAS’la antlaşma yollarını aramaya mecbur kaldığını belirten, Börü, “Ey iman edenler! Bir düşman birliği ile çatıştığınız vakit sebat ediniz ve Allah’ı çokça anınız ki zafer sizin olsun. (Enfal 45)' Ölümü öldürenlere hiçbir şey yapamazsınız! Direnişin ilk günlerinde, Müslümanların Sözcüsü Ebu Ubeyde şu tarihi sözleri dile getirmişti: 'Buradan Netanyahu’ya söz veriyoruz! Bu savaş sonunda sen ve ordun zelil bir şekilde diz çökeceksiniz. Bu devletinizin sonu olacak, biiznillah.'  Bu sözler hakikatin gür sesi oldu. 'HAMAS yok olacak!' diyen Netanyahu bugün HAMAS’la antlaşma yollarını aramaya mecbur kaldı. La galibe İllallah!” ifadelerine yer verdi.

”Adalet ve özgürlük şiarıyla işgalcilerin tüm planları boşa çıktı”

Zaferin, sadece müzakere masasında değil, cihad meydanında, canlarını ortaya koyan mücahitlerin fedakârlıklarıyla kazanıldığını söyleyen Börü, “Yaklaşık bir buçuk yıldır işgalcilere karşı onurla ve cesaretle mücadele eden Gazze şeridindeki kararlı Filistin halkı, başta İslami Direniş Hareketi olmak üzere direniş gruplarının kahramanlıklarıyla tarih yazmıştır. Bu zafer, sadece müzakere masasında değil, cihad meydanında, canlarını ortaya koyan mücahitlerin fedakârlıklarıyla kazanılmıştır. Gazze’nin kahramanları, tanklara, uçaklara, bombalara rağmen zulme boyun eğmemiş; adalet ve özgürlük şiarıyla işgalcilerin tüm planlarını boşa çıkarmıştır.” şeklinde konuştu.

“Gazze halkının onurlu duruşu ilham kaynağı olmuştur”

Anlaşma taslağının, Filistin halkının iradesinin ve mücadelesinin zafer belgesi olduğunun altını çizen Börü, “Bu anlaşma taslağı, Filistin halkının iradesinin ve mücadelesinin zafer belgesidir. Zulmün kalkanları, cesaret ve inanç karşısında erimiş; işgalciler, direnişin gücü karşısında çaresiz kalmıştır. Gazze halkının onurlu duruşu, yalnızca Filistin için değil, tüm mazlum halklar için bir ilham kaynağı olmuştur. Bu zafer, Filistin halkının meşru haklarını gasp etmeye çalışanların başarısızlığını, adalet ve özgürlük için mücadele edenlerin ise asla yenilmeyeceğini kanıtlamıştır.” ifadelerini kullandı.

Son olarak bu uğurda işgal rejimine karşı daha güçlü bir dayanışma sergilenmesi ve Filistin halkının onurlu mücadelesine destek verilmesi gerektiğini aktaran Börü, şöyle devam etti:

“Değerli kardeşlerim! Bu süreçte, bu ateşkes antlaşmasında da olduğu gibi işgal rejiminin ateşkesi yüzlerce kez ihlal ettiği, uluslararası hukuku hiçe sayarak sivillere ve direnişe saldırmaya devam ettiği unutulmamalıdır. Ateşkesin, işgalcilerin toparlanma ve yeniden saldırı hazırlığı yapma fırsatına dönüşmesine izin verilmemelidir. Gazze’nin yeniden ayağa kalkması için tüm bölge ülkeleri seferber olmalı; insani yardımın kesintisiz sağlanması, tıbbi malzemelerin bölgeye ulaştırılması ve yaralıların tedavi edilmesi konusunda hızla harekete geçilmelidir. ABD ve siyonist rejimin, Filistin topraklarını tamamen işgalcilere teslim etmeyi hedefleyen projelerine karşı İslam dünyası uyanık olmalıdır. Filistin’in bağımsızlığı, Mescid-i Aksa’nın özgürlüğü ve Gazze halkının temel haklarının korunması, tüm İslam ümmetinin ortak davasıdır. Bu uğurda işgal rejimine karşı daha güçlü bir dayanışma sergilenmeli, Filistin halkının onurlu mücadelesine destek verilmelidir. Zafer, direnenlerin olacaktır!  Gazze’nin kahraman halkını, mücahitleri ve direniş gruplarını bu destansı başarılarından dolayı tebrik ediyoruz. Bu girişim, Allah’ın izniyle, bu zafer Filistin’in özgürlüğüne giden yolda atılmış güçlü bir adımdır. Allahu ekber ve lillahil hamd! Filistin halkıyla birlikteyiz, onların onurlu mücadelesini selamlıyoruz!”

Program okunan dua ile sona erdi. (İLKHA)

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Çocuk Gelişimci ve Aile Danışmanı Vural: Erken eğitim, çocuğun sosyal hayatına yön verir

Avukat Acu: israil ordusunda görev alan çifte vatandaşlar insanlık suçuna ortaktır

HAMAS uluslararası toplumu, katliamların boyutuyla orantılı kesin kararlar almaya çağırdı

Hukukçular: "israil’i durduracak uluslararası bir mekanizma yok"

Hasadı başlayan 'sumak' ın kilosu 350 TL'den satılıyor

Malatya'ya 20 bin ton kapasiteli yatay silo inşa ediliyor

MDKKYB Başkanı Akın: Küçükbaş hayvancılık desteklerinde önemli artışlar yapıldı

Başı demirlere sıkışan çocuk, itfaiye ekipleri tarafından kurtarıldı

Yoğun saldırılara rağmen Filistinli aileler Gazze’ye geri dönüyor

Gazze'de şehit sayısı 64 bin 964'e ulaştı

YÖK ve Savunma Sanayii “yapay zekâ” iş birliğine devam ediyor

Erbaş: Dünyayı iyilik değiştirir

BM Komisyonu işgalci rejimi Gazze'de "soykırım" yapmakla suçladı

Oduncularda kış hazırlıkları başladı

Suriye'nin hapishane hafızası dijital ortamda

Avukatlardan küresel Sumud Filosu’na destek: Türkiye can güvenliğinin garantörü olduğunu açıkça beyan etmeli

İran'dan yapay zeka çıkışı: Son kararı meclis verecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor