• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç projelerini ve vizyonunu basınla paylaştı

01 Mart 2024, Cuma 19:50
01 Mart 2024, Cuma 19:50
HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç projelerini ve vizyonunu basınla paylaştı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç projelerini ve vizyonunu basınla paylaştı

HÜDA-PAR’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, kent genelinde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Diyarbakır’daki medya temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda projelerini anlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç, halkın beklentilerini dikkate alarak kapsamlı bir yerel yönetim anlayışını benimsediklerini ifade etti. Dinç, 'Diyarbakır’ı halkının hak ettiği modern, adil ve sürdürülebilir bir kent haline getirmek için yola çıktık. Bu süreçte şeffaf, katılımcı ve etkili bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz' dedi.

“Bu memleket bir yönüyle sahipsiz bırakılmıştır”
Diyarbakır’ın bölgeye hitap etmesine rağmen şehir hastanesi olmadığını belirten Dinç, “Benim en büyük amacım ve en büyük gayem bu güzel memlekete, bu kadim memlekete hizmet etmektir. Diyarbakır’ın bizde yeri apayrıdır. Diyarbakır’a hizmet etmek bizim için bir aşk ve tutkudur. Çünkü Diyarbakır sıradan bir memleket değildir. Ancak bu güzel memleketimiz hak ettiği değeri bulamamıştır” diye konuştu.
Diyarbakır’ın büyük bir şehir olmasına rağmen bir tramvayın olmadığına değinen Dinç, “Tramvayla ilgili ‘tramvay projesi bitti, ete kemiğe büründü, güzergahları çizildi’ denildi ve animasyonları izletildi. Peki Diyarbakır’da tramvay var mı? Yok. Biz köy köy, mahalle mahalle geziyoruz. Vatandaşla görüştüğümüzde ilk dile getirdikleri sorunlardan bir tanesi de ulaşımdır. Öğrenciler okula gitmek için birinci otobüsü kaçırınca bu kez okuldaki birinci dersi de kaçırıyor ve diğer otobüsü beklemek zorunda kalıyor. Bazı öğrenciler de evine geri dönmek zorunda kalıyor. Belediyenin vereceği ilk hizmetlerden biri de şehir içi ulaşımdır. Tramvayın da, hızlı trenin de buraya gelmesi gerekiyordu. Farklı şekilde ulaşımı rahatlatacak, trafiği rahatlatacak, nefes aldıracak projelerin olması gerekiyordu” ifadelerine yer verdi.
Dinç, “Özellikle aşevleri ile ilgili projemiz, şefkat yerleri ile ilgili projelerimiz var. 21 yıl evli kalan Diyarbakırlı kadınlara 3 bin TL aile bütçesine destek projemiz var. İmar çalışmaları ile ilgili özellikle tarıma elverişli olan alanlara imar konusunda bir kısıtlama getireceğiz. Daha çok dağlık, tarıma elverişli olmayan yerlerde imara açma projelerimiz var. Bununla birlikte VALİDEKART dediğimiz ulaşımla ilgili özellikle 0-4 yaş çocuğu olan annelere ücretsiz kart var. Aynı zamanda Diyarbakır’da ikamet etmiş olup, bir üniversiteyi kazanan öğrencilerimize 10 bin TL eğitime destek bursumuz var. Evli olup okuyan öğrencilerimiz varsa onlara kira desteği var. Eğitim kursu desteğimiz var. Yapay zekâyla trafik ışıklandırması için gerekli çalışmalarımız var. Bu konuda kadromuz vardır” dedi.
Hem dine hem de dile sahip çıkacaklarını belirten Dinç, sözlerini şöyle noktaladı:
“Hem dinimiz hem de dilimiz bizim değerlerimizdir. Kırmızı çizgilerimizdir. Bu konuda biz belediyede çok dillilik belediyecilik sistemini geliştireceğiz. Hem belediyenin içinde hem de mahallelerimizde her şeyden önce özellikle ana dilinde eğitim almak isteyenler için kurslar açacağız. Bu konuda çalışmalar yapacağız.”

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Batman'da depo satışı: 3–4 bin liralık kıyafetler 250 TL'ye satılıyor

Kar eridi, bozuk yollar gün yüzüne çıktı

Kayıp Nimet Kılıç’ı arama çalışmaları 11’inci gününde

Millî Eğitim dergisinin 2026 kış sayısı yayımlandı

Hamanei: Amerikalılar bilsin ki saldırı olursa bu kez savaş bölgesel olacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı