• BIST 100

    15811,65%0,39
  • DOLAR

    43,97% 0,05
  • EURO

    51,27% 0,20
  • GRAM ALTIN

    7302,29% 0,63
  • Ç. ALTIN

    11964,95% 0,00

HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç projelerini ve vizyonunu basınla paylaştı

01 Mart 2024, Cuma 19:50
01 Mart 2024, Cuma 19:50
HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç projelerini ve vizyonunu basınla paylaştı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA-PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç projelerini ve vizyonunu basınla paylaştı

HÜDA-PAR’ın Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı ve Mersin Milletvekili Faruk Dinç, kent genelinde faaliyet gösteren yerel ve ulusal basın mensuplarıyla bir araya gelerek, seçim çalışmaları ve projeleri hakkında bilgi verdi.
Diyarbakır’daki medya temsilcileriyle gerçekleştirdiği toplantıda projelerini anlatan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Dinç, halkın beklentilerini dikkate alarak kapsamlı bir yerel yönetim anlayışını benimsediklerini ifade etti. Dinç, 'Diyarbakır’ı halkının hak ettiği modern, adil ve sürdürülebilir bir kent haline getirmek için yola çıktık. Bu süreçte şeffaf, katılımcı ve etkili bir yönetim anlayışını benimseyeceğiz' dedi.

“Bu memleket bir yönüyle sahipsiz bırakılmıştır”
Diyarbakır’ın bölgeye hitap etmesine rağmen şehir hastanesi olmadığını belirten Dinç, “Benim en büyük amacım ve en büyük gayem bu güzel memlekete, bu kadim memlekete hizmet etmektir. Diyarbakır’ın bizde yeri apayrıdır. Diyarbakır’a hizmet etmek bizim için bir aşk ve tutkudur. Çünkü Diyarbakır sıradan bir memleket değildir. Ancak bu güzel memleketimiz hak ettiği değeri bulamamıştır” diye konuştu.
Diyarbakır’ın büyük bir şehir olmasına rağmen bir tramvayın olmadığına değinen Dinç, “Tramvayla ilgili ‘tramvay projesi bitti, ete kemiğe büründü, güzergahları çizildi’ denildi ve animasyonları izletildi. Peki Diyarbakır’da tramvay var mı? Yok. Biz köy köy, mahalle mahalle geziyoruz. Vatandaşla görüştüğümüzde ilk dile getirdikleri sorunlardan bir tanesi de ulaşımdır. Öğrenciler okula gitmek için birinci otobüsü kaçırınca bu kez okuldaki birinci dersi de kaçırıyor ve diğer otobüsü beklemek zorunda kalıyor. Bazı öğrenciler de evine geri dönmek zorunda kalıyor. Belediyenin vereceği ilk hizmetlerden biri de şehir içi ulaşımdır. Tramvayın da, hızlı trenin de buraya gelmesi gerekiyordu. Farklı şekilde ulaşımı rahatlatacak, trafiği rahatlatacak, nefes aldıracak projelerin olması gerekiyordu” ifadelerine yer verdi.
Dinç, “Özellikle aşevleri ile ilgili projemiz, şefkat yerleri ile ilgili projelerimiz var. 21 yıl evli kalan Diyarbakırlı kadınlara 3 bin TL aile bütçesine destek projemiz var. İmar çalışmaları ile ilgili özellikle tarıma elverişli olan alanlara imar konusunda bir kısıtlama getireceğiz. Daha çok dağlık, tarıma elverişli olmayan yerlerde imara açma projelerimiz var. Bununla birlikte VALİDEKART dediğimiz ulaşımla ilgili özellikle 0-4 yaş çocuğu olan annelere ücretsiz kart var. Aynı zamanda Diyarbakır’da ikamet etmiş olup, bir üniversiteyi kazanan öğrencilerimize 10 bin TL eğitime destek bursumuz var. Evli olup okuyan öğrencilerimiz varsa onlara kira desteği var. Eğitim kursu desteğimiz var. Yapay zekâyla trafik ışıklandırması için gerekli çalışmalarımız var. Bu konuda kadromuz vardır” dedi.
Hem dine hem de dile sahip çıkacaklarını belirten Dinç, sözlerini şöyle noktaladı:
“Hem dinimiz hem de dilimiz bizim değerlerimizdir. Kırmızı çizgilerimizdir. Bu konuda biz belediyede çok dillilik belediyecilik sistemini geliştireceğiz. Hem belediyenin içinde hem de mahallelerimizde her şeyden önce özellikle ana dilinde eğitim almak isteyenler için kurslar açacağız. Bu konuda çalışmalar yapacağız.”

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Amasya merkezli dolandırıcılık operasyonunda 4 kişi yakalandı

Antalya’da son 2 haftada 3 bin 238 kişi yakalandı, 513 kişi tutuklandı

Hakkari’de 43 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

HSK'dan bazı davalar için ihtisas mahkemeleri kararı Resmi Gazete'de

Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adım atacağız

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Gazze, maskelerin düşmesine vesile olan bir milat oldu

Akaryakıtta eşel mobil sistemi Resmi Gazete’de yayımlandı

Bakan Fidan ABD'li mevkidaşı Rubio ile görüştü

İzmir'de aranan şahıslar yakalandı

Yetimler Vakfı Cizre'de Ramazan çalışmalarına devam ediyor

Yapıcıoğlu: Tüm insanlık bir araya gelip küresel vahşeti durdurmalı

Bakan Yardımcısı Eminoğlu ve Vali Kızılkaya gençlerle iftar programında buluştu

Uzman Diyetisyen Ertaş: 2030'a doğru dünyada 1 milyar kişi obez olabilir

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Bütün oyunları bozup bu ülkeyi çocuklarımıza emanet bırakmayı başaracağız

İki kardeş bir gün arayla vefat etti

İran, operasyonun 18. dalgasını başlattı

Siirt’te üreticiler erkenci karpuzla pazara hazırlanıyor

Akdeniz İhracatından şubat ayında 1 Milyar 345 milyon dolarlık katkı

Karlıova’da tipi nedeniyle araçlar mahsur kaldı

Demir-çelik ve metal ihracatı ocakta 2,2 milyar dolar oldu

Yüksek doz insülin verilen 26 yaşındaki kadın hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meslek liseleri ve MESEM'ler cazip hale getirilmeli

İki firma hakkındaki soruşturma sonlandırıldı

Adana’da berbere silahlı saldırı: Bir yaralı

Mardin’de feci kazada ölü sayısı 4’e yükseldi

Yeşilyurt Belediyesi 'RE-SEED' projesinde pilot belediye oldu

Bursa'da sahibinden kaçan boğa trafiği durdurdu

Bakan Bayraktar, EBRD Başkanı Renaud-Basso ile enerji ve madencilik yatırımlarını görüştü

Dicle Kalkınma Ajansı 6 uzman personel alacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Amasya merkezli dolandırıcılık operasyonunda 4 kişi yakalandı

Antalya’da son 2 haftada 3 bin 238 kişi yakalandı, 513 kişi tutuklandı

Hakkari’de 43 kilo uyuşturucu madde ele geçirildi

Kocaeli’de uyuşturucu suçundan aranan hükümlü yakalandı

HSK'dan bazı davalar için ihtisas mahkemeleri kararı Resmi Gazete'de

Bakan Gürlek: Cezasızlık algısının kırılması için adım atacağız

HAKSİAD Genel Başkanı Turgut: Gazze, maskelerin düşmesine vesile olan bir milat oldu