• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı'ndan ahlaksız tiyatro oyununa tepki

GÜNDEM 7.01.2025 16:07:20 0
HÜDA PAR Elazığ İl Başkanlığı

HÜDA PAR Elazığ İl Başkanı Metin Suiçer ve İl Kadın Kolları Başkanı Mehtap Göksu, Devlet Tiyatroları tarafından Elazığ'da sahnelenmek istenen ve ismi "Evlilik Komedisi" olarak değiştirilen tiyatro oyununa sert tepki gösterdi.

İl Başkanı Metin Suiçer tarafından yapılan yazılı açıklamada, halk ve yetkililer bu konuda harekete geçmeye davet etti.

Oyunun orijinal isminin "Karımın Kocası" olduğu ve ahlaki değerleri hedef aldığına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Bir Hırvat yazar tarafından kaleme alınan bu oyun, bir kadının aynı anda birden fazla erkekle gayrimeşru bir hayat sürmesini meşru ve normal bir durum gibi göstermeye çalışmaktadır. Bu durum, İslam'ın ve toplumumuzun temelini oluşturan aile yapısını kasıtlı bir şekilde tahrip etmeye yönelik açık bir saldırıdır. Bu tür projeler, toplumumuzun örf ve inançlarına karşı yürütülen kirli bir kültürel operasyonun parçasıdır."

Elazığ ilinin İslami hassasiyetleriyle tanınan bir şehir olduğunu vurgulayan Suiçer, "Aziz şehrimiz Elazığ, aile yapısını koruma konusunda her zaman duyarlı bir şehir olmuştur. Ancak böylesine çirkin ve yozlaşmış bir oyunun burada sahnelenmek istenmesi, halkımızın kutsal değerlerine yapılmış açık bir saldırıdır. Bu tür etkinliklerin düzenlenmesi ve desteklenmesi sadece ahlaki değil, yasal olarak da suç teşkil etmektedir." ifadelerini kullandı.

Ahlaki değerleri hiçe sayan bu sözde oyunun derhal iptal edilmesi gerektiğini belirten İçer, yetkililere şu çağrıda bulundu:

"Toplumsal dokumuza, İslam'a ve örflerimize aykırı bu ahlaksız projeyi şiddetle kınıyoruz. Bu oyunun derhal iptal edilmesini talep ediyor, yetkilileri ve sorumlu kurumları halkımızın hassasiyetlerine saygı göstermeye davet ediyoruz."

Ahlaksız oyuna bir tepki de Kadın Kolları Başkanlığından

HÜDA PAR Elâzığ Kadın Kolları Başkanı Mehtap Göksu, Devlet Tiyatroları tarafından sahnelenmek istenen "Karımın Kocası" isimli oyuna yönelik açıklamada bulundu.

Göksu, oyunun isminin "Evlilik Komedisi" olarak değiştirilmesine rağmen içeriğinin toplumsal değerleri ve aile yapısını hedef aldığını belirtti.

Göksu, oyunun kadını değersizleştiren ve aile kavramını yozlaştıran bir anlayışa hizmet ettiğini ifade ederek şunları söyledi:

"Bu oyun, bir kadının aynı anda birden fazla erkekle gayrimeşru bir ilişki içinde olmasını normalleştirmeye çalışarak hem kadını bir meta haline getirmekte hem de aile kavramını yozlaştırmaktadır. Kadının rolü ve değeri üzerinden İslami ve kültürel hassasiyetlerimize saldıran bu tür projeler, toplumumuzun huzuruna ve manevi yapısına kastetmektedir."

Elazığ gibi ahlaki ve İslami değerlerin güçlü olduğu bir şehirde böyle bir oyunun sahnelenmek istenmesini "halkın hassasiyetlerine hakaret" olarak nitelendiren Göksu, yetkililere çağrıda bulundu:

"Bu ahlak dışı oyunun sahnelenmesine izin vermeyin. Halkımızın değerlerine sahip çıkın ve bu kültürel saldırıya karşı toplumun yanında yer alın."

HÜDA PAR Elazığ Kadın Kolları olarak bu tür projeleri şiddetle reddettiklerini vurgulayan Göksu, aile yapısının ve kadının onurunun korunması için mücadeleye devam edeceklerini dile getirdi. (İLKHA)

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

BM: Esad rejiminin çöküşünden bu yana 1,4 milyondan fazla Suriyeli evlerine döndü

Çocuklar tatil gününde hayvanat bahçesine akın etti

Yeni Zelanda'da şiddetli yağış ve rüzgarlar nedeniyle OHAL ilan edildi

Diyarbakır'da fırtınada çatılar uçtu tabelalar devrildi

Diyarbakır'da şiddetli rüzgâr çatının uçmasına yol açtı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ