• BIST 100

    10729,49%-0,92
  • DOLAR

    41,19% 0,20
  • EURO

    48,31% 0,61
  • GRAM ALTIN

    4758,20% 1,43
  • Ç. ALTIN

    7652,82% 1,73

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: İmam hatipler toplumumuzun kadim değerlerinden gelen bir yapıdır

07 Eylül 2025, Pazar 10:29
07 Eylül 2025, Pazar 10:29
HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: İmam hatipler toplumumuzun kadim değerlerinden gelen bir yapıdır
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

22'nci İmam Hatipliler Kurultayına katılan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Şahzade Demir, imam hatip okullarının milletin inanç değerlerinden gelen kadim yapılar olduğunu kaydetti.

Kurultayda değerlendirmede bulunan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, imam hatiplerin toplumun kültür, inanç ve kadim değerlerinden alınmış bir yapı olduğunu kaydetti.

"Kendi toplumunu temsil etmeyecek duruma gelmiştir"

Milletvekili Demir, "İmam hatipler kendi toplumumuzun kültürü, inancı ve kadim değerlerinden alınmış bir yapıdır. Batı’dan ithal bir yapı değildir. Bu anlamda çok kıymetlidir, çok değerlidir. Belki en bariz farkı budur. Ancak her geçen gün zayıflıyor olması, sistemin yetersiz kalması ve keyfiyetinin düşmesi, kalitesinin düşmesi bizim için de maalesef rahatsızlık veren bir durumdur. Şimdi şundan dolayı bunu söylüyorum: Evet, emeklilik mezunlarımızın sayısı artıyor ama yeni nesilde, gençliğimizde, toplumumuzda her geçen gün ahlaktan, erdemden, hayadan, güzelliklerden uzaklaşma görülüyor. Her geçen gün ahlaksızlıklara gömülüyor, batıyor. Her geçen gün toplum öz değerlerinden, öz kültüründen, öz inancından uzaklaşıyor. Bu sebeple yeni nesil artık kendi toplumunu temsil etmeyecek duruma gelmiştir." ifadelerini kullandı.

"Keyfiyetinin yükseltilmesi gerekir"

İmam hatiplerde kalitenin artırılması için çalışmaların yapılması gerektiğine vurgu yapan Milletvekili Demir, "İmam hatip kurumlarımızın keyfiyetinin artırılması gerekir. Artık yetersiz oldukları görülmektedir. Hem sayılarının artırılması hem de keyfiyetinin yükseltilmesi gerekir. Kalitelerinin düşürülmemesi şarttır. Bunu da şundan dolayı söylüyorum: Özellikle proje imam hatip okullarının öğretmenleriyle alakalı genel atamaya açıldığına dair bilgilerimiz vardır. Bu durum imam hatiplerin kalitesinin düşürülmesi anlamında çok önemli bir etkendir. Rastgele her öğretmeni proje okullarına atayamazsınız. Bu, sıkıntıdır, yanlıştır. Bu, imam hatiplerin kalitesinin düşürülmesine, eski öğrenciler gibi nitelikli bireyler yetiştirmesine engel olan bir durumdur." şeklinde konuştu.

Erdemli bireylerin yetişmesi için imam hatiplerin daha da önemsenmesi gerektiğine değinen Milletvekili Demir, "Özellikle Milli Eğitim Bakanımızdan ve Milli Eğitim bürokratlarımızdan istirhamımız; proje imam hatip okullarımızın genel atamaya açılmaması, açılmışsa engellenmesi, seçkin kadrolarının buraya atanması ve bu kurumlarımızın insan yetiştirmeye, erdemli bireyler yetiştirmeye devam etmesi yönünde olacaktır. Böyle bir beklentimiz, böyle bir talebimiz vardır." dedi. (İLKHA)

Tayland yeni başbakanı atadı

Balıkesir Sındırgı’da 4,9 büyüklüğünde deprem

Direniş, Gazze'nin etrafındaki siyonist yerleşimleri roketlerle hedef aldı

Rus kanser aşısı kullanıma hazır hale geldi

Antalya Kemer'de orman yangını

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı mesajı

Gaziantep’te "Çember" operasyonlarında 130 aranan şahıs yakalandı

Erakçi: İran ile UAEA anlaşmaya yakın

Uçuşlarda yolculara ücretsiz su hizmeti başlıyor

Japonya Başbakanı istifa etmeye karar verdi

Bakan Yerlikaya: 8 Aralık’tan bu yana 474 bin Suriyeli geri döndü

Erim, Alikanlılar Derneği’nin Yeni Başkanı Oldu

Rusya'nın saldırıları sonrası Ukrayna'da hükümet binasında yangın çıktı

İstanbul’da yağışlara rağmen barajlardaki su seviyelerinde artış yok

Tekirdağ Saray ve Kırklareli Vize’de iki günlük denize giriş yasağı

Soykırımın 702. gününde Gazze'de şehit ve yaralılar

Eğitim Bir-Sen Şehitkamil ilçe Başkanı Örnek: Gazze'de okullar açılmadı

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: İmam hatipler toplumumuzun kadim değerlerinden gelen bir yapıdır

Nijerya'da Boko Haram saldırısı: 63 ölü

Altın fiyatlarında hafta sonu hareketliliği

KPSS bugün yapılacak

Meteoroloji'den 4 il için sarı kodlu uyarı

İzmir'de sanayi sitesinde yangın: 8 iş yeri ve 3 araç zarar gördü

İşgal medyasından ABD ile HAMAS arasında görüşme iddiası

20 milyon öğrenci yarın okula başlıyor

Meteoroloji’den kuvvetli yağış ve rüzgâr uyarısı

Sumud Filosu'na katılanlar: İşgalci siyonistlerin tehditleri bizi yıldırmayacak

Söz ve Kalem eğitim dosyasıyla çıktı

Sakarya'dan "Küresel Sumud Filosu"na destek

Gençlik ve Spor Bakanlığı, 450 yurt yönetim personeli alacak

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Tayland yeni başbakanı atadı

Balıkesir Sındırgı’da 4,9 büyüklüğünde deprem

Direniş, Gazze'nin etrafındaki siyonist yerleşimleri roketlerle hedef aldı

Rus kanser aşısı kullanıma hazır hale geldi

Antalya Kemer'de orman yangını

Peygamber Sevdalıları Vakfı'ndan 2025-2026 eğitim ve öğretim yılı mesajı

Gaziantep’te "Çember" operasyonlarında 130 aranan şahıs yakalandı