• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Adıyaman’da

25 Ocak 2025, Cumartesi 11:50
25 Ocak 2025, Cumartesi 11:50
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Adıyaman’da
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Deprem ziyaretleri kapsamında Adıyaman’a gelen HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, burada vatandaşlarla bir araya geldi.

6 Şubat 2023 yılında meydana gelen depremlerden en fazla etkilenen illerden olan Adıyaman’a depremlerin yıldönümü nedeniyle bir ziyaret gerçekleştiren Yapıcıoğlu, burada depremzedelerle buluştu.

İlk olarak Samsat ilçesine bağlı Taşkuyu Mahallesini ziyaret eden Yapıcıoğlu, Cuma namazının ardından köy sakinleriyle bir araya gelerek kısa bir süre muhabbet etti.

Mahalle sakinlerinin sorun ve sıkıntılarını dinleyen Yapıcıoğlu, ardından ilçede yapımı devam eden cami ve medreseyi yerinde inceledi.

Daha sonra Adıyaman merkeze geçen Yapıcıoğlu, Demirci Pazarı esnafını ziyaret eti. Yapıcıoğlu, burada esnafın yaşadığı sorun ve sıkıntıları dinledi. Adıyaman’ın önemli bir geçim kaynağı olan tütüncülük ile uğraşan esnafın da yaşadığı sorunları dinleyen Yapıcıoğlu, konuyla ilgileneceklerini söyledi.

“Depremin etkileri devam ediyor”

Gerçekleştirdiği ziyaretlerin ardından açıklama yapan Yapıcıoğlu, şunları söyledi: "Malumunuz 6 Şubat çifte depremi ile en büyük yarayı alan illerimizden bir tanesi Adıyaman’dır. Adıyaman merkezde çok büyük bir yıkım vardı. Halen daha depremin izleri ve yıkımı görmek mümkün. Özellikle orta hasarlı binaların yıkılması ve enkazların kaldırılmasında ciddi bir gecikme oldu. Çevre bütün illerin deprem bölgesi olması nedeniyle yardımın en geç ulaştığı yerlerden bir tanesi de Adıyaman’dı. Halen daha o yaralar sarılmamış. Depremin etkileri devam ediyor. Özellikle esnaf bu etkiyi ciddi bir şekilde hissediyor. Biz de depremin yıl dönümüne yaklaşırken Adıyamanlı kardeşlerimizle bir araya gelelim, onların dertlerini ve sıkıntılarını dinleyelim, onların derdine nasıl çare bulabiliriz diye buradaki kardeşlerimiz ziyarete geldik.”

“Elimizden gelen çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz”

Vatandaşın sorunlarını dinlediklerini ifade ederek sözlerine devam eden Yapıcıoğlu, “Bizim muhalefet anlayışımız sadece eleştirmek değil. Belki ihtiyaçları tespit edip yanlış yapılan işleri de tespit edip doğrusunun da ne olduğunu beraberinde söylemek üzere kurmuş olduğumuz bir muhalefet anlayışımız var. Bu minvalde devam ediyoruz. Rabbim bir daha benzer acılar yaşatmasın. Tabii bir de Bolu Kartalkaya'da çok ciddi bir facia yaşandı Bu vesileyle bir kez daha o yangın faciasında vefat eden kardeşlerimize Allah'tan rahmet diliyorum. Ailelerine sabırlar diliyorum. Yaralılara da acil şifalar diliyorum. Yine depremde kaybettiğimiz kardeşlerimize de Allah'tan rahmet diliyorum. Bu yaraların bir an önce sarılması için iktidarıyla, muhalefetiyle yerel yönetimleriyle, merkezi hükümetle, sivil toplumuyla herkes elinden gelen çabayı daha önce ortaya koydu. Bundan sonra da biz de kendi adımıza söylüyoruz elimizden gelen çabayı ortaya koymaya devam edeceğiz.” dedi.

Adıyaman temaslarını sürdüren Yapıcıoğlu, Kâhta ilçesinde engellileri ziyaret etti.

Yapıcıoğlu, engelli vatandaşların esnaflık yapabilmesi ve el sanatlarını geliştirip gelir elde edebilmeleri için tahsis edilen pazar alanını ziyaret etti.

Engelli vatandaşların işyerlerini tek tek ziyaret eden Yapıcıoğlu, işyerlerinde bulunan el sanatlarını inceledi. Burada bulunan bir kreşte çocuklarla yakından ilgilenen Yapıcıoğlu, miniklerin oyunlarına dahil oldu.

Yapıcıoğlu’nun bir esnafla dama oynaması ise renkli görüntüler oluşturdu. (İLKHA)

HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi

Siyonist çeteler Filistinlilere ait zeytin ağaçlarını söktü, tarım arazilerine zarar verdi

Pervari'de mera ıslah ve amenajman projesi hayata geçirildi

HAMAS'tan silahsızlanma iddialarına ilişkin açıklama: Söz konusu bile değil

BESO Başkanı Çiftçi'den esnafa dolandırıcılık uyarısı: Mail order yöntemiyle tuzağa düşmeyin

Yakıt yüklü tanker kontrolden çıktı, sürücünün refleksi facianın önüne geçti

Batmanlılardan "Çöp aktarma istasyonu" tepkisi: Bu proje buraya uygun değil

Siirt'te iki araç çarpıştı: Kazada ölen ya da yaralanan olmadı

İran, Nahid-2 uydusunu yerli fırlatıcıyla uzaya göndermeye hazırlanıyor

Siirt’te kayıp şahıs insansız hava aracı ile bulundu

Siirt’te maddi hasarlı trafik kazası: 1 yaralı

HÜDA PAR Gençlik Kolları Başkanı Günaydın: Gençlik ve aileyi hedef alan içerikler, milli güvenlik sorunudur

Vietnam'da şiddetli yağışlar sele yol açtıı: 8 ölü

Filistin İslami Cihad Hareketi’nden ABD Temsilcisine Tepki

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 7 yaralı

Malatya'da trafik kazası sonrası kavga: 2 Yaralı

Rus ordusu Donbass’ta ilerleyişini sürdürüyor

Muğla açıklarında 22 düzensiz göçmen kurtarıldı

Mersin'de Milyonfest'e tepki: Gençlerimiz Gayri Ahlaki Hayata Özendiriliyor

AB hava yolculuklarında yeni dönem

Eski cumhurbaşkanına 12 yıl ev hapsi cezası

ABD'de silahlı saldırı: 4 ölü

Deprem sonrası bakır madeninde göçük: 6 işçi öldü

Angola'da akaryakıt zammı protestoları: 30 ölü, 277 yaralı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS Gazze'deki siyonist esirin görüntüsünü paylaştı: israil hükümeti onları aç bırakmayı seçti

Rusya: ABD'nin denizaltıları uzun süredir kontrol altında

Uyuşturucu satmaktan araması bulunan şahıs yakalandı

"Asgari ücretlinin temel ihtiyaçlarını karşılaması artık mümkün değildir"

Eğitim Danışmanı Erol: YKS tercih süreci büyük bir ciddiyetle ele alınmalı

Mardin müze binasının kiliseye devredilmesine tepki!

Tekirdağ'da 1 kilogram sentetik uyuşturucu ele geçirildi