• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,50% 0,04
  • EURO

    43,64% -0,10
  • GRAM ALTIN

    4017,00% -1,30
  • Ç. ALTIN

    6629,81% 0,00

HÜDA PAR Heyeti Hatay'da konteyner kentlerde incelemelerde bulundu

GÜNDEM 9.01.2025 07:12:18 0
HÜDA PAR Heyeti Hatay

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, Hatay'da depremden etkilenen vatandaşlarla konteyner kentlerde bir araya gelerek taleplerini dinledi, çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Halkla İlişkiler Başkanı Mahmut İrtem öncülüğündeki heyet, Hatay'da deprem bölgesinde kapsamlı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Heyette, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Emin Özaslan, Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Hatay İl Başkanı Aydın Çelik ve Osmaniye İl Başkanı Osman Aslan da yer aldı. Program kapsamında Samandağ merkez konteyner kent, Defne konteyner kent, Antakya Tayfur Sökmen konteyner kent ve Hassa Akbez konteyner kentlerine ziyaretler yapıldı.

Heyet, ziyaret ettikleri bölgelerde depremzedelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi, taleplerini not aldı. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere çözüm üretmek adına görüş alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremin ardından depremzedelerin sorunlarının çözümü için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. Dinç, Hatay'da yürütülen saha çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada, depremzedelerin yaşadığı problemlere dikkat çekti.

"Sorunları tespit etmeye çalışıyoruz"

Depremzedelerin sorun ve sıkıntılarının çözüm arayışı içerisinde olduklarını belirten Faruk Dinç, "Bu deprem 6 Şubat 2023'te olduğundan beri HÜDA PAR olarak her zaman gündemimize aldık. Toplantılarımızın ana gündemi oldu. Heyetler halinde sürekli depremzedeleri ziyaret etmek, sorun ve sıkıntılarını tespit etmek ve bunların çözümü için arayış içerisine girdik. Bugün de Hatay'dayız. Hem Adana ve Osmaniye il başkanlarımız hem genel başkan yardımcılarımız hem de teşkilatlarımızla birlikte şu anda saha çalışması yapıyoruz. Konteyner kentleri ziyaret ediyoruz. Buradaki sorunları tespit etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşların en büyük problemi konuta erişimdir"

Depremin üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen vatandaşların ciddi problemler yaşadığını belirten Dinç, özellikle konteynerde kalanların temel ihtiyaçlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu deprem üzerinden 2 yıl geçti ama vatandaşın sıkıntıları halen var. Gerçekten ciddi problemler de var. Özellikle konteynerde kalan vatandaşların başlıca problemlerinden biri hijyen problemidir. Temiz su problemi var. Belki bu konuda imkan sağlanamadığı için salgın hastalıklar artmış durumda. Şu an bulunduğumuz kentte çocukların yaşadığı park ile ilgili problemleri var. 2 park var fakat ikisi de pasif durumda. Bununla birlikte elektrik problemi olduğuna dair sorunları olduğunu aktardılar. Bu depremzedelerin belki en büyük problemi aslında bir konuta ulaşmamasıdır. Bu ortam, evin ortamını sağlayamıyor. Bundan dolayı problemler var."

"Depremzedelerin sesi olmaya devam edeceğiz"

Depremzedelerin sorunlarını tek tek not aldıklarını ve ilgili yetkililere ileteceklerini ifade eden Dinç, "Bu konular üzerine inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Depremzede kardeşlerimizin sorunlarını tek tek not alıp ilgili yetkililere aktaracağız ve çözümü için uğraşacağız. Her zaman kardeşlerimizin yanındaydık ve yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah onların sesi olup sorunlarını çözmeye devam edeceğiz." dedi.

Dinç, HÜDA PAR olarak depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini ve çözüm için gerekli girişimlerde bulunacaklarını vurguladı. Heyetin deprem bölgesine yönelik tespit ve önerilerinin, ilgili yetkililere iletilmek üzere raporlaştırılacağı belirtildi. (İLKHA)

Kentsel dönüşüm desteğinde artış! Yeni tutarlar Resmi Gazete'de

Dünya genelinde askeri harcamalar 40 yılın zirvesinde

Meteoroloji'den 28 il için 'sarı' kodlu uyarı

İstanbul'da bazı metro ve metrobüs durakları kapatıldı

Van'da yolcu otobüsü devrildi: 28 yaralı

Kuvvetli yağış, fırtına ve toz taşınımına dikkat!

Muğla'da 4,1 büyüklüğünde deprem

Kayseri'de maden ocağında yaşanan göçük

Dışişleri Bakanlığı: israil, Suriye'ye yönelik saldırılara son vermeli

Rize'de feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

ABD, Patriot satışını resmen onayladı

Hindistan'dan tansiyonu yükseltecek Pakistan adımı

Usulsüz çakar kullanımına 155 bin ceza

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Alkole yönelik ciddi tedbirler alınmalı

Tiflis'te büyük yangın

İki otomobil kafa kafaya çarpıştı: 1 ölü, 4 yaralı

ABD, Ukrayna barış müzakerelerindeki yeni gelişmeyi duyurdu

Hindistan ve Pakistan savaş uçakları karşı karşıya geldi

Nijerya'da yola döşenen mayın patladı: 26 ölü

Ukrayna: ABD ile nadir toprak elementleri anlaşması 24 saat içinde imzalanabilir

Vali Kızılkaya’dan toplu taşımaya saha denetimi

Cizre'de üreticilere 21 bin fide dağıtıldı

Siirt’te su kesintisine neden olan arıza giderildi

Parmağına sıkışan yüzük itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle çıkarıldı

Batman Petrolspor’dan Taraftara Jest: Maç Ücretsiz

Ankara Valiliği kuvvetli yağış uyarısı yaptı

Kanada'da seçimleri Başbakan Carney kazandı

Danimarka'da araç kalabalığın arasına daldı: 5 yaralı

İspanya'da elektrik kesintileri nedeniyle 5 kişi öldü

ABD'yi şiddetli fırtına vurdu: 2 ölü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ