GÜNDEM 9.01.2025 07:12:18 0

HÜDA PAR Heyeti Hatay'da konteyner kentlerde incelemelerde bulundu

HÜDA PAR Heyeti Hatay
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç ve beraberindeki heyet, Hatay'da depremden etkilenen vatandaşlarla konteyner kentlerde bir araya gelerek taleplerini dinledi, çözüm önerileri üzerinde değerlendirmelerde bulundu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç ve Halkla İlişkiler Başkanı Mahmut İrtem öncülüğündeki heyet, Hatay'da deprem bölgesinde kapsamlı ziyaret ve incelemelerde bulundu.

Heyette, Halkla İlişkiler Başkan Yardımcısı Emin Özaslan, Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Hatay İl Başkanı Aydın Çelik ve Osmaniye İl Başkanı Osman Aslan da yer aldı. Program kapsamında Samandağ merkez konteyner kent, Defne konteyner kent, Antakya Tayfur Sökmen konteyner kent ve Hassa Akbez konteyner kentlerine ziyaretler yapıldı.

Heyet, ziyaret ettikleri bölgelerde depremzedelerle bir araya gelerek sorunlarını dinledi, taleplerini not aldı. Vatandaşların yaşadığı mağduriyetlere çözüm üretmek adına görüş alışverişinde bulunuldu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 6 Şubat 2023'te yaşanan depremin ardından depremzedelerin sorunlarının çözümü için yoğun bir çaba içerisinde olduklarını belirtti. Dinç, Hatay'da yürütülen saha çalışmaları sırasında yaptığı açıklamada, depremzedelerin yaşadığı problemlere dikkat çekti.

"Sorunları tespit etmeye çalışıyoruz"

Depremzedelerin sorun ve sıkıntılarının çözüm arayışı içerisinde olduklarını belirten Faruk Dinç, "Bu deprem 6 Şubat 2023'te olduğundan beri HÜDA PAR olarak her zaman gündemimize aldık. Toplantılarımızın ana gündemi oldu. Heyetler halinde sürekli depremzedeleri ziyaret etmek, sorun ve sıkıntılarını tespit etmek ve bunların çözümü için arayış içerisine girdik. Bugün de Hatay'dayız. Hem Adana ve Osmaniye il başkanlarımız hem genel başkan yardımcılarımız hem de teşkilatlarımızla birlikte şu anda saha çalışması yapıyoruz. Konteyner kentleri ziyaret ediyoruz. Buradaki sorunları tespit etmeye çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Vatandaşların en büyük problemi konuta erişimdir"

Depremin üzerinden iki yıl geçmiş olmasına rağmen vatandaşların ciddi problemler yaşadığını belirten Dinç, özellikle konteynerde kalanların temel ihtiyaçlarına dikkat çekerek şunları söyledi:

"Bu deprem üzerinden 2 yıl geçti ama vatandaşın sıkıntıları halen var. Gerçekten ciddi problemler de var. Özellikle konteynerde kalan vatandaşların başlıca problemlerinden biri hijyen problemidir. Temiz su problemi var. Belki bu konuda imkan sağlanamadığı için salgın hastalıklar artmış durumda. Şu an bulunduğumuz kentte çocukların yaşadığı park ile ilgili problemleri var. 2 park var fakat ikisi de pasif durumda. Bununla birlikte elektrik problemi olduğuna dair sorunları olduğunu aktardılar. Bu depremzedelerin belki en büyük problemi aslında bir konuta ulaşmamasıdır. Bu ortam, evin ortamını sağlayamıyor. Bundan dolayı problemler var."

"Depremzedelerin sesi olmaya devam edeceğiz"

Depremzedelerin sorunlarını tek tek not aldıklarını ve ilgili yetkililere ileteceklerini ifade eden Dinç, "Bu konular üzerine inşallah çalışmalarımızı sürdüreceğiz. Depremzede kardeşlerimizin sorunlarını tek tek not alıp ilgili yetkililere aktaracağız ve çözümü için uğraşacağız. Her zaman kardeşlerimizin yanındaydık ve yanında olmaya devam edeceğiz. İnşallah onların sesi olup sorunlarını çözmeye devam edeceğiz." dedi.

Dinç, HÜDA PAR olarak depremzedelerin yanında olmaya devam edeceklerini ve çözüm için gerekli girişimlerde bulunacaklarını vurguladı. Heyetin deprem bölgesine yönelik tespit ve önerilerinin, ilgili yetkililere iletilmek üzere raporlaştırılacağı belirtildi. (İLKHA)

Mısır, işgal rejimine çimento sevkiyatını sürdürüyor

Cizreli çocuktan anlamlı bağış: Kumbarasındaki harçlığını Gazze’ye bağışladı

Ramanlı'dan İl Sağlık Müdürü Solmaz'a ziyaret

Diyarbakır'da film gibi kovalamaca

HÜDA PAR Bingöl Gençlik Kolları'ndan boykot yapan esnaflara plaket

ABD ve Ukrayna doğal kaynaklar anlaşmasını imzaladı

2025 Yılı Kurban Hizmetleri Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı

Bursa'da kaçak avcılık operasyonunda 30 kişi gözaltına alındı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

Şanlıurfa’da ihtiyaç sahibi yüzlerce aileye gıda ve hijyen yardımı

BESO Başkanı Çiftçi: Kır düğün salonu sahiplerinin mağduriyeti giderilsin

Mahmud Abbas yönetiminin orman yangınlarına karşı işgale yardım teklifi tepki çekti: "Gazze’de halk işgalci ateşiyle yanarken..."

Şanlıurfa’da polis aracının karıştığı kazada 2 kişi yaralandı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Meclis'te boykot ürünleri satılıyorsa derhal kaldırılmalı

İşgal rejimi, orman yangınlarını kontrol altına alamıyor

Optisyenler Gözlükçüler Odası Başkanı Erdoğan: Yetkisiz ve denetimsiz ortamlardan gözlük almayın

Pakistan, istihbarat şefini ulusal güvenlik danışmanı olarak atadı

Çiftçiler: Toprak bereketli ama üretim maliyetleri çok yüksek

Çocuklarda primer immün yetersizlik nedir?

İşgal çetesinin Gazze’deki saldırılarında 8 Filistinli şehid oldu

Hafızlık Yarışmasında bölgenin en iyileri belli oldu

Çukobirlik Batman Şube Başkanı Kağba: Pamuk üreticiliğini artırmak zorundayız

İşgalciler Mescid-i Aksa avlularını kirletiyor

HÜDA PAR Bingöl il teşkilatından STK’lara ziyaret

Güney Kore'nin geçici cumhurbaşkanı istifa etti

Mısır ithalatında 1 milyon tonluk tarife kontenjanı açıldı​

Batman’ın geleceği için Ankara’da tarihi buluşma

Bakan Tekin: Erken tatil gündemimizde yok, zorunlu eğitim süresi değişmiyor​

Molla Altun: İşveren de işçi de birbirinin hakkına sahip çıkmalı

Onlarca suçtan araması bulunan şahıs yakalandı

Yükleniyor