• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ'nin çalışmalarına gölge düşürebiliyor

GÜNDEM 1.05.2025 12:49:18 0
HÜDA PAR Milletvekili Demir: Bazı firmaların eksikleri TOKİ

KİT Komisyonu üyesi HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TOKİ’nin 2021-2022 bilanço ve netice hesaplarının görüşüldüğü toplantıda konuştu.

HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Kamu İktisadi Teşebbüsleri Komisyonu’nun (KİT) TOKİ’nin 2021-2022 bilanço ve netice hesaplarının görüşüldüğü toplantıda, bazı firmaların eksikliklerinin TOKİ’nin çalışmalarına gölge düşürdüğü uyarısında bulundu.

TOKİ’nin önemli bir kurum olduğunun altını çizen Demir, “Bunun önemini son depremde de görmüştük, bir kez daha ön plana çıktı. Çok iş yapan bir kurumun zaman zaman eleştirilmesi de çok doğal bir şey. Bu anlamda hakkaniyete uygun eleştiriler yapmak, hakkaniyete uygun değerlendirmeler yapmak, kurumlarımızın daha iyi bir noktaya taşınması, eksiklerinin giderilmesi ve memlekete daha iyi hizmet edebilme anlamında çok önemli.” dedi.

“Bu kadar güzel çalışmalar böyle basit meselelerle gölgelenmesin”

TOKİ binalarının depremden zarar görmediğini hatırlatan Demir, şöyle devam etti: “Hakikaten binaları çok sağlam ve zarar görmediler. Bu, Türkiye için çok önemli bir şey. Bu güzel çalışmaların devam etmesi de çok önemli. Ama elbette ki bir iki hususu da söylemekten de geri durmayacağım. Bu kadar değerli çalışmalar yapan bir kurumun bu şekilde gölgede kalmasını ben doğrusu içime sindiremiyorum. TOKİ, temel anlamında, kaba inşaat anlamında çok sağlam binalar yapar. Ama mesele ince işçilik diye tabir ettiğimiz sıvası, boyası, kapısı, elektriği noktasına geldiği zaman çok ciddi eksiklikler ve sıkıntılar geliyor ve bu eksiklikler, TOKİ'nin bütün çalışmalarına gölge düşürebiliyor. Bu kadar güzel çalışmaların böyle basit meselelerle gölgelenmemesini temenni ediyorum.”

“Firmaların memnuniyet karnesi tutulmalı”

TOKİ’ye iş yapan bazı firmalar hakkında duyumlar aldığını ifade eden Demir, “Firmaların ismini de söylemiyorum. İşlerinin sağlam olmaması, TOKİ'nin tamamına gölge düşürebiliyor. Bu anlamda firmaların karnesinin tutulması sadece iş teslimi anlamında değil, sağlam iş yapma, erken bitirme, memnuniyet anlamında da firmaların karnelerinin tutulması, bu karnelerin göz önünde tutularak sonraki iş dağıtımlarında değerlendirme yapılmasını temenni ediyorum.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Malatya'da sağanak yağış nedeniyle caddeler su birikintileri ile doldu

Sağlık Bakanlığı sözleşmeli personel alımı için tercihler başladı

Batman’da süne ile mücadele devam ediyor

Arjantin açıklarında  7,4 büyüklüğünde deprem: Tsunami uyarısı yapıldı

MTB Başkanı Özcan: Zirai don felaketi nedeniyle kayısı üretimi büyük zarar gördü

RTÜK’ten Sultan 2. Abdülhamid’e yönelik ifadelere inceleme

Göral: Aileyi ifsat edici programlara son verilmeli

Isparta’da yolcu midibüsü devrildi: 16 yaralı

Diyarbakır'da çatının uçması kameraya farklı bir açıdan yansıdı

Mevsim geçişlerinde en çok rastlanan alerjik vakalara dikkat!

Güney Sudan'da toplumsal şiddet: 15 ölü, 16 yaralı

Dr. Ömür: Türkiye'de kaza oranları yüksek, ilk yardım hayati önem taşıyor

Kütahya'da 4,2 büyüklüğünde deprem

Kızılhaç: Gazze'de insani destek tamamen çökme eşiğinde

Küresel gıda fiyatları son 2 yılın en yüksek seviyesinde

Bakan Tekin: Gençlerimizi değerlerle donanımlı yetiştiriyoruz

Mardin’de "Asayiş ve Güvenlik Değerlendirme Toplantısı" yapıldı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ