• BIST 100

    11307,66%-0,52
  • DOLAR

    41,47% 0,08
  • EURO

    48,61% -0,14
  • GRAM ALTIN

    4990,69% 0,25
  • Ç. ALTIN

    8227,63% -0,11

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "Sumud Filosu’nun korunması" çağrısı

25 Eylül 2025, Perşembe 16:47
25 Eylül 2025, Perşembe 16:47
HÜDA PAR Milletvekili Demir’den
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

​​​​​​​HÜDA PAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Meclis’te düzenlediği basın toplantısında Küresel Sumud Filosu’nun korunması için hükümete çağrıda bulundu.

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, TBMM’de düzenlediği basın toplantısında Gazze’deki soykırıma karşı harekete geçen Küresel Sumud Filosu’nun korunması gerektiğini belirterek tarihsel sorumluluğa dikkat çekti.

"Ümmetin caydırıcı gücünün ne denli zayıfladığını acı bir şekilde ortaya koymuştur"

siyonist işgal rejiminin Katar’da HAMAS Hareketi liderlerine saldırısını hatırlatan Demir, "Saldırının ardından toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı–Arap Birliği Olağanüstü Ortak Zirvesi’nden yalnızca kınama kararının çıkması, ümmetin caydırıcı gücünün ne denli zayıfladığını acı bir şekilde ortaya koymuştur. Tepkisizlikten cesaret alan siyonist rejim hiç vakit kaybetmeden Gazze’yi işgal girişimi başlatmış ve işgal planını derinleştirmiştir." değerlendirmesinde bulundu.

"Bu oyunu bozmanın tek yolu İslam ülkelerinin yöneticilerinin Filistin halkının gerçek temsilcilerini tanımaktır"

Soykırımcı rejimin Gazze’yi tamamen işgal planının devrede olduğunu belirten Demir,  "siyonist terör rejimi, Gazze’yi haritadan silmeyi alenen ilan etmektedir. Bu pervasızlık, İslam dünyasının etkisiz açıklamaları ve yaptırımsız diplomatik tepkilerinin bir sonucudur. Bununla birlikte Batılı devletler 'Filistin devletini tanıyacağız' oyunuyla halkın gerçek iradesini temsil eden HAMAS'ı devre dışı bırakmayı, silahsız ve işbirlikçi bir yönetimi tek meşru muhatap ilan ederek Filistin topraklarını siyonistlere teslim etmeyi amaçlamaktadır. Bu oyunu bozmanın tek yolu, kamuoyunun ve İslam ülkelerinin yöneticilerinin Filistin halkının gerçek temsilcilerini tanıması ve onların meşruiyetini savunmasıdır." dedi.

"Türkiye, tarihsel ve ahlakî sorumlulukları gereği filonun korunması için uluslararası diplomatik girişimleri başlatmalı"

"İslam dünyasının pasif tutumuna rağmen, Gazze’deki soykırımın durdurulması için dünya kamuoyunca başlatılan insanlık hareketi umut vericidir." ifadelerini kullanan Demir, şöyle devam etti:

"Gazze’ye doğru yola çıkan 'Sumud Filosu' bunun en somut örneğidir. Bu filonun güvenliği hayati önemdedir. Türkiye, tarihsel ve ahlakî sorumlulukları gereği bu süreçte öncü ülke olmalı; filonun korunması için uluslararası diplomatik girişimleri başlatmalı ve güvenlik koridorlarının oluşturulmasını koordine etmelidir. Vicdanlı halklar, yönetimler üzerindeki baskıyı artırmalı; siyonist rejime karşı siyasi, ekonomik ve diplomatik boykot derhal hayata geçirilmeli ve işgal sona erene kadar uluslararası baskı en üst düzeye çıkarılmalıdır."

ODTÜ, Koç, Sabancı ve Özyeğin üniversitelerine çağrı!

Soykırım suçlusu israile karşı dünyanın dört bir yanında tepki ve yaptırımların geliştirildiğini belirten Demir, "En köklü üniversiteler de ahlakî sorumluluğun ve erdemli bir duruşun gereği olarak, bu terör şebekesi ile ilişkilerini sonlandırmaktadır. Bu üniversitelerin öğrencileri de tarihe karşı sorumluluklarının bilinciyle, her türlü riski alarak en üst düzeyde protestolar gerçekleştirmiştir. Ne var ki Türkiye’de hâlâ bazı üniversitelerin, insanlığın gözü önünde soykırım suçu işleyen işgal çetesiyle iş birliğini sürdürmesi, hem tarih önünde ağır bir meşruiyet krizine yol açacak hem de ahlakî açıdan da ciddi bir sorumluluk doğuracaktır. ODTÜ, Koç, Sabancı ve Özyeğin üniversitelerinin bu ilişkilerini ivedilikle sonlandırması, uluslararası hukukun olduğu kadar insanlığın ortak vicdanını yansıtan ahlakî ilkelerin de bir gereğidir." çağrısında bulundu.

"Ahlak, toplumların ayakta kalmasını sağlayan en temel değerdir"

Son olarak TV ve dijital platformalarda yayınlanan dizilerin ahlaki çöküşe çanak tuttuğunu ifade eden Demir, "Kızıl Goncalar gibi çarpık ilişkileri özendiren ve gençleri ahlaksızlığa teşvik eden içerikleri barındıran diziler, toplumun tepkilerine rağmen ısrarla ekranlara taşınmaktadır. Ne var ki RTÜK, bu tür suçlara caydırıcı cezalar uygulamamakta; böylece toplumun geleceği adeta dinamitlenmektedir. Ahlak, toplumların ayakta kalmasını sağlayan en temel değerdir. Bu değerin yok edilmesine hizmet eden hiçbir yayın, özgürlük ve sanat kılıfıyla meşru kabul edilemez. Aile kurumunu ve toplumsal ahlakı hedef alan yayınların engellenmesi, devletin temel görevlerinden biridir." değerlendirmesinde bulundu.

"Ailenin korunması ve cinsel sapkınlığın suç sayılmasına dair kanun teklifi süratle Meclis’ten geçirilmeli"

"Ahlaksızlığın en ağır biçimlerinden biri olan cinsel sapkınlığın, sanat kılıfı altında empoze edilmeye çalışıldığı ve bu dayatmanın tek bir merkezden organize edildiği gerçeği göz ardı edilmemelidir." diyen Demir, sözlerini şöyle noktaladı:

"Genç kızları para karşılığı ahlaksızlığa teşvik eden sözde sanatçı müsveddelerini cesaretlendiren durum ise, bu konuda ciddi bir yasal boşluğun bulunması ve ahlaksızlığa teşvikin caydırıcı cezalarla karşılık bulmamasıdır. Bu nedenle partimizin 'Ailenin korunması ve cinsel sapkınlığın suç sayılmasına dair kanun teklifi'nin süratle Meclis’ten geçirilmesi hayati bir önem taşımaktadır." (İLKHA)

Beyaz Saray'da Erdoğan-Trump görüşmesi başladı

Yemen: Sana'ya yönelik işgal saldırısında 2 şehit 48 yaralı

İktisatçı Özçelik: İsraf düzeni ve faiz yükü sona ermeden emeğin alın terine gerçek değer verilemez

Kassam'ın Gazze için ferahlık duasına icabet, yatsıdan sonra başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Beyaz Saray’da bir araya geldi

Çeşitli suçlardan araması bulunan 2 kişi yakalandı

Kırıklardan korunmanın yolları

Ceviz silkelemek için çıktığı ağaçtan düşen adam hayatını kaybetti

Meteorolojiden 11 il için sarı alarm

Fransa’da grev dalgası büyüyor

Genç yaşta başlayan demansa dikkat!

Hindistan'daki gösterilerde 4 ölü, 80 yaralı

İşgal rejimi, Yemen'in başkentine saldırdı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Washington’da: Trump ile görüşecek

Malatya'da uyuşturucu ve tarihi eser operasyonu: 1 tutuklama

Endonezya'da binden fazla öğrenci zehirlendi

15 yıldır yüz felci olan kadın Van’da sağlığına kavuştu

Kırgızistan Parlamentosu feshedilme kararı aldı

Şanlıurfa Umut Kervanı ihtiyaç sahipleri için kermes düzenledi

Zonguldak'ta maden faciası: 1 ölü, 4 yaralı

Kocaeli Gönüllü Kültür Teşekküllerinden HÜDA PAR İl Başkanlığına ziyaret

İşgal rejimi köy baskınları yapıyor

Şırnak’ta 21 kilogram uyuşturucu madde ele geçirildi

Burdur'da orman yangını

Çocuğun hem fiziksel hem ruhsal gelişimi için düzenli spor önemli

Malatya'da tıp tarihine geçen canlı yayınlı beyin ameliyatı

HÜDA PAR Milletvekili Demir’den "Sumud Filosu’nun korunması" çağrısı

BESO Başkanı Çiftçi: Madde bağımlılığıyla mücadelede rehabilitasyon merkezinin kurulması kararlaştırıldı

Merkez Bsı rezervleri 178,8 milyar dolar oldu

Meteorolojiden 6 il için kuvvetli rüzgar ve fırtına uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Beyaz Saray'da Erdoğan-Trump görüşmesi başladı

Yemen: Sana'ya yönelik işgal saldırısında 2 şehit 48 yaralı

İktisatçı Özçelik: İsraf düzeni ve faiz yükü sona ermeden emeğin alın terine gerçek değer verilemez

Kassam'ın Gazze için ferahlık duasına icabet, yatsıdan sonra başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile Beyaz Saray’da bir araya geldi

Çeşitli suçlardan araması bulunan 2 kişi yakalandı

Kırıklardan korunmanın yolları