• BIST 100

    15446,37%1,25
  • DOLAR

    43,27% 0,22
  • EURO

    50,19% -0,10
  • GRAM ALTIN

    6374,59% -0,30
  • Ç. ALTIN

    10426,81% 0,75

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir

05 Temmuz 2025, Cumartesi 21:51
05 Temmuz 2025, Cumartesi 21:51
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Erzincan’ın Kemaliye ilçesine bağlı Başbağlar köyünde, 5 Temmuz 1993’te PKK tarafından gerçekleştirilen katliamda şehit edilen 33 sivil, düzenlenen anma programıyla yad edildi.

Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, siyasi parti liderlerinin mesaj ve taziye faksları okundu, ardından konuşmalar yapıldı.

Anma programına HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Elazığ İl Başkanı Metin Su İçer, Erzincan İl Başkanı Muhsin Barış ve Bingöl İl Başkanı Refik Alpay’dan oluşan heyet de katıldı. Heyet, Başbağlar Köyü Kültür Evi’ni ziyaret ettikten sonra şehitlikte dualar etti.

Programda konuşan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, 33 yıl önce hunharca katledilen Başbağlar şehitlerinin sadece bu köyün değil, ümmetin şehitleri olduğunu belirterek, “Başbağlar şehitleri ümmetin onurudur, izzetidir. Onlar kendi halinde, masum köylülerdi. Bu katliam, PKK terör örgütünün gerçek yüzünü ve işlediği vahşeti açıkça ortaya koymuştur,” ifadelerini kullandı.

Konuşmasında aynı zihniyetin daha önce Diyarbakır’ın Silvan ilçesine bağlı Susa köyünde, namaz kılan köylüleri katlettiğini de hatırlatan Dinç, “Asker kılığına giren teröristler, köylüleri camiden çıkarıp, ayaklarındaki mekap ayakkabılardan tanındı. Bu zihniyet orada da 10 masum can aldı” dedi.

“Gazze’de yaşananlar da aynı zihniyetin ürünü”

Konuşmasını Aşura Günü’ne de atıf yaparak sürdüren Faruk Dinç, “Bugün aynı zamanda Kerbela hadisesinin yıl dönümü. Gazze’de yaşananlar da Kerbela’nın bir başka yansımasıdır. Gazze’de kardeşlerimiz, kadın, çocuk, sivil demeden katlediliyor. Gazze’de Müslümanları katledenlerle Başbağlar’da bu vahşeti işleyenlerin zihniyeti aynıdır.” diye belirtti.

Yasin Börü ve arkadaşlarının katledildiği 6-8 Ekim olaylarını da hatırlatan Dinç, “17 yaşındaki Yasin Börü kurban eti dağıtıyordu. Eve sığınmalarına rağmen sopalarla, bıçaklarla işkence edilip binadan atıldılar, araçlarla ezildiler, benzin döküp yakıldılar. Bu örgütün gerçek yüzü budur,” diye konuştu.

“Kardeşliğimizi hedef aldılar”

“Bu terör örgütü sadece masum canlarımızı değil, İslam kardeşliğimizi hedef aldı,” diyen Dinç, Başbağlar’da başlarına kurşun sıkılan takkeli hacı amcaları hatırlatarak, bu vahşetin temelinde Müslümanların birliğini bozmaya yönelik bir plan olduğunu ifade etti.

Dinç, sözlerini şu ifadelerle tamamladı: “Biz biriz, kardeşiz. Huzurumuzu, birliğimizi ve kardeşliğimizi hedef alan bu terör zihniyetine karşı hep birlikte durmalıyız. Terörsüz bir Türkiye için hepimize görev düşüyor. Şehitler ölmez; şehitler ölümü öldürür.” (İLKHA)

Siirt’te karla kaplı yollarda zamanla yarış: mahsur kalan aile ve yeni doğan bebek kurtarıldı

İstanbul'da yasak avlanan tekneye ceza

Yazar Yaman: Kadınla ilgili tek temiz düşünce var; İslam’dır

Batman'da acil hasta için kapanan yol açıldı

Şırnak'ta tünel içinde kaza: 1 ölü 8 yaralı

Suriye yönetimi ile YPG/SDG anlaşmaya vardı: SDG Fırat'ın doğusuna çekilecek, enerji kaynakları devletin kontrolüne geçti

Mikrofona Değil, Basın Özgürlüğüne Saldırı

AJet, 38 seferini iptal etti

Şili'de orman yangınları: 15 ölü

Sabiha Gökçen Havalimanı'nda uçuşlar azaltılacak

Avrupa ülkelerinden "Grönland" için ortak bildiri

Meteorolojiden kuvvetli kar uyarısı

Rus ordusu, Ukrayna'daki enerji ve altyapı tesislerini vurdu

İran: ABD birliklerinin çekilmesi Irak'ın bağımsızlığının güçlendiğinin işaretidir

Güney Kore Hyunmoo-5 balistik füzesini konuşlandırdığını duyurdu

Kızılay, Gazze’de kışlık yardım ve sıcak yemek desteğini sürdürüyor

Fırtına Gazze Limanı’ndaki çadırları yerle bir etti

Şanlıurfa’da Davet ve Gençlik Hareketi temsilciliği açıldı

MEB Robot Yarışması Antalya’da yapılacak

STK'lardan "Kudüs ve Gazze" yürüyüşü

Şırnak için kar ve çığ uyarısı

TEİAŞ ekipleri kış şartlarında çalışmalarını sürdürüyor

Siirt’te karla mücadele seferberliği: 2 metrelik kar tünelleri aşıldı, köy yolları açıldı

Bitlis-Van yolunda minibüs devrildi: 4 yaralı

Ağrı’da çatılar çöktü, vatandaş kaldırıma hasret kaldı

Katar, Gazze Yürütme Kurulu'na temsilci atadı

Hatay'da feci kaza: 2 ölü, 3 yaralı

TBMM’de bu hafta emekli aylığı, trafik cezaları ve tezkere görüşülecek

Kokain operasyonuyla bağlantılı 7 şüpheli yakalandı

Bitlis’te yoğun kar yağışı uyarısı: 128 köy yolu ulaşıma kapandı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Siirt’te karla kaplı yollarda zamanla yarış: mahsur kalan aile ve yeni doğan bebek kurtarıldı

İstanbul'da yasak avlanan tekneye ceza

Yazar Yaman: Kadınla ilgili tek temiz düşünce var; İslam’dır

Batman'da acil hasta için kapanan yol açıldı

Şırnak'ta tünel içinde kaza: 1 ölü 8 yaralı

Suriye yönetimi ile YPG/SDG anlaşmaya vardı: SDG Fırat'ın doğusuna çekilecek, enerji kaynakları devletin kontrolüne geçti

Mikrofona Değil, Basın Özgürlüğüne Saldırı