• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Karaali’de orman yangını bölgesinde incelemelerde bulundu

16 Temmuz 2025, Çarşamba 20:22
16 Temmuz 2025, Çarşamba 20:22
HÜDA PAR  Milletvekili Dinç, Karaali’de orman yangını bölgesinde incelemelerde bulundu
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Antakya Karaali’de yangından etkilenen vatandaşları ziyaret ederek, zarar gören evler ve tarlalar için yetkililerle görüşeceklerini ifade etti.

Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde yaklaşık iki hafta önce çıkan yangın, mahallede büyük hasara neden oldu.

 

Yangının ardından bölge halkı, evlerinde ve tarlalarında meydana gelen zararın giderilmesini bekliyor.

Yangında birçok evdeki elektrik panoları, beyaz eşyalar ve tarım arazileri zarar gördü.

Yangının etkili olduğu Karaali Mahallesi’nde bazı vatandaşlar su ve elektrik kesintileri nedeniyle mağduriyet yaşamaya devam ediyor.

Elektrik sayaçlarının yenilenmesi için gerekli belgeler konusunda TEDAŞ ve AFAD arasındaki yönlendirmelerin süreci uzattığı ifade ediliyor.

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, yangın bölgesinde

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Hatay’ın Antakya ilçesine bağlı Karaali Mahallesi’nde yaklaşık iki hafta önce çıkan yangında zarar gören vatandaşları ziyaret etti. Yangından etkilenen evlerde incelemelerde bulunan Dinç, mağduriyetlerin giderilmesi için yetkililerle görüşeceklerini belirtti.

"Evlerde ve tarlalarda ciddi zarar var"

Ziyaretin ardından değerlendirmelerde bulunan Dinç, yangının Karaali Mahallesi'nde ciddi tahribata yol açtığını ifade ederek, "Yangın yaklaşık 2 hafta oldu. Antakya ilçemizin Karaali Mahallesi bu yangından ciddi manada etkilenmiş. Biraz önce evleri de ziyaret ettik. Gerçekten birbirimizle de ciddi zarar ve ziyan var. İnşallah bu zararların tespit edilmesi ve bir an önce telafisi için biz de elimizden geleni yapar, yetkililerle görüşürüz." şeklinde konuştu.

"Elektrik sayaçlarıyla ilgili mağduriyetler yaşanıyor"

Yangın bölgesine eşlik eden Karaali Mahalle Muhtarı Armağan Aydınlıoğlu ise, Dinç'in mahalleye yaptığı ziyaretten dolayı memnuniyetini dile getirerek, "Öncelikle Rabbim sizleri daim etsin, bizi yalnız bırakmadınız. Geldiniz, burada incelemelerde bulundunuz, geçmiş olsun dileklerinizi ilettiniz. Mahallem adına teşekkür ediyorum size. Yangın hemen hemen 14-15 gündür var. Yangın çıktığı esnada da daha önce belirtmiştim; Valimiz bizi yalnız bırakmamıştı. Ancak bazı evlerimizin elektrik sayaçlarıyla alakalı mağduriyetleri var. Afet bölgesi olduğu için TEDAŞ, itfaiye raporları istiyor. İtfaiye ise AFAD’a yönlendiriyor. Bu şekilde vatandaşlarımızın mağduriyeti var." dedi.

"Birçok vatandaş beyaz eşyasını, evini kaybetti"

Aydınlıoğlu, birçok vatandaşın evinin ve eşyalarının zarar gördüğünü vurgulayarak, “Bundan sonra yapacağımız şeylerin başında vatandaşlarımızı tekrar ayağa kaldırmak geliyor. Çok kişi mağdur durumda, evleri ve beyaz eşyaları yanmış durumda. Yangına rağmen hâlâ bir kısım ekin yerinde duruyor ve hasat edilmesi gerekiyor. Gözümüzün önünde kurumaya bırakılıyor çünkü su yok.” ifadelerini kullandı.

"Vatandaşlarımızın sesi olacağız"

Faruk Dinç, mahallede yaptığı ziyaret kapsamında zarar gören evleri ve tarlaları incelediklerini belirterek, “Bugün Antakya ilçemizin Karaali Mahallesi'ndeki yanan evleri ziyaret ettik. Bu vesileyle bize eşlik eden ve bu konuda duyarlılık gösteren Armağan muhtarımıza da teşekkür ediyorum. Buradaki talepler, yangından dolayı çiftçilerin borularının ve elektrik panolarının yanmış olması. Hem evlerde elektrik yok hem de tarlalarda çiftçilerimizin problemleri var. Evlerin içindeki eşyalar yanmış, tarlalar yanmış. Bu konuda ciddi zarar var. İnşallah biz de bu zarar ve ziyanların karşılanması için ilgili yetkililerle görüşeceğiz ve vatandaşımızın sesi olacağız.” şeklinde konuştu. (İLKHA)

Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü

Denizlerde hava durumu: Batı Karadeniz'de kuvvetli rüzgâr uyarısı

Hava açık ve sıcaklıklar mevsim normallerinin üstünde olacak

İngiltere'de trende bıçaklı saldırı: 10 yaralı, 2 kişi gözaltında

Türkiye'nin ham çelik üretimi 9 ayda 28,1 milyon tonu aştı

İstanbul'da bazı yollar trafiğe kapatıldı

Hatay’da otomobil bariyerlere çarptı: Sürücü ağır yaralandı

Meksika'da raydan çıkan tren cayır cayır yandı

Rusya'dan ABD'ye kınama

İran'da LPG dolum tesisinde patlama: 9 yaralı

İran: Füze programımızı müzakere etmeyeceğiz

Batı Şeria'da Yahudi çetelerin saldırılarında 8 Filistinli yaralandı

Hatay’da iki aile arasında silahlı kavga: 2’si ağır 7 yaralı

Beyaz Saray'da Trump-Şara görüşmesi

Tanzanya'da mevcut Cumhurbaşkanı Hassan cumhurbaşkanlığı seçimini yeniden kazandı

Mersin’de güvenlik ve asayiş değerlendirme toplantısı yapıldı

Ukrayna'dan Moskova'daki petrol boru hattına saldırı

ABD'de iki yolcu uçağı çarpıştı: Felaketin eşiğinden dönüldü

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Organ nakli bekleyen hasta sayısı alarm veriyor!

Lübnan'ın güneyinde bir araca İHA ile saldırı: 4 şehit

Vietnam'da şiddetli seller: 35 ölü, 60 yaralı

Araç koyun sürüsüne daldı 30 hayvan telef oldu

Kırmızı bültenle aranan 9, ulusal düzeyde aranan 2 kişi Türkiye’ye getirildi

Gümrük kapısında 721 kilo sıvı metamfetamin ele geçirildi

Meksika’da süpermarkette patlama: Çoğu çocuk 23 ölü