• BIST 100

    16345,82%-0,38
  • DOLAR

    43,59% 0,15
  • EURO

    51,56% 0,33
  • GRAM ALTIN

    6941,29% 3,11
  • Ç. ALTIN

    11654,37% 0,11

HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Yardım filolarının güvenliği savaş gemileriyle sağlanmalı

11 Haziran 2025, Çarşamba 19:37
11 Haziran 2025, Çarşamba 19:37
HÜDA PAR Milletvekili Dinç: Yardım filolarının güvenliği savaş gemileriyle sağlanmalı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Gazze’de 20 aydır devam eden saldırılara karşı somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, yardım filolarının güvenli bir şekilde Gazze’ye ulaşmasının sağlanması çağrısında bulundu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, TBMM’de yaptığı basın toplantısında Gazze’deki insanlık dramına dikkat çekti. Dinç, “Gazze’ye insani koridor açılmalı ve yardım filoları Gazze için harekete geçmelidir.” ifadelerini kullandı.

 “8 aktivist halen rehin tutuluyor”

Dinç, İtalya’dan 1 Haziran’da yola çıkan ve Gazze’ye insani yardım ulaştırmayı hedefleyen gemiye yönelik saldırıya da değindi. “Madleen” isimli geminin uluslararası sularda siyonist rejim güçleri tarafından durdurulduğunu hatırlatan Dinç, gemide silah bulunmadığını, yalnızca insani yardım taşıdığını vurguladı.

Gemide yer alan 12 aktivistin farklı ülkelerden ve inançlardan insanlar olduğunu ifade eden Dinç, “Bunlar Gazze'ye doğru giderken siyonist terör şebekesi tarafından saldırıya uğradı ve 12 aktivist de alıkonuldu. 12 aktivist farklı ülkelerden, farklı etnik gruplara, farklı dinlere mensup ama vicdanı sönmemiş insanlardı. Bu aktivistler suçsuz, sebepsiz yere alıkonuldu. Bu topraklar tabii ki siyonist terör şebekesine ait değil. Zaten kendileri işgalcidirler. Aslında onların orada toprakları da yok ama buna rağmen insanlık hareketi için yola çıkanları alıkoydular. Uluslararası baskı sonucu dört kişiyi serbest bıraktılar ancak sekiz aktivist şu an rehin tutulmuş durumdadır. Sözde mahkemelerinde 8 Temmuz'da bir duruşma yapılacak. Aslında bu durum insanlık için ve vatandaşları oldukları ülkeler için büyük bir utançtır. Hiçbir şekilde bu kabul edilemez.” dedi.

“Yardım filoları Gazze için harekete geçmeli”

Siyonist rejimin uluslararası hukuku hiçe saydığını belirten Dinç, sözlerine şöyle devam etti:

“Her şeyden önce bu sekiz aktivist derhal serbest bırakılmalıdır. Bu konu, kınama yapmakla geçiştirilemez. Bununla birlikte, tüm ülkeler siyonist terör şebekesi israile deniz yollarını, deniz limanlarını, hava sahalarını kapatmalıdır. Bugün abluka altına alınması gereken terör şebekesi siyonist israildir. Çünkü insanlığın haysiyetini ayaklar altına alan, terör şebekesi siyonist israildir. Bununla birlikte, Gazze’ye insani koridor açılmalı ve yardım filoları Gazze için harekete geçmelidir. Tabii bu filoların güvenliği savaş gemileri ve savaş uçaklarıyla sağlanmalıdır. Yardım filolarına yapılan bir müdahalenin, savaş sebebi olduğu da işgalci israile bildirilmelidir ve buna göre bir tavır ortaya konulmalıdır. Artık sözden öte somut adımların atılması gerekiyor. Siyonist terör şebekesi hiçbir şekilde kınamalardan anlamıyor.”

“Vatandaşlarımızın serbest bırakılması için girişimde bulunulmalı”

Rehin tutulan aktivistler arasında Türkiye vatandaşları Hüseyin Şuayb Oruç ve Yasemin Acar’ın da bulunduğunu hatırlatan Dinç, “Bizim ülkemiz de bu konuda somut adım atarak bu vatandaşlarımızın serbest bırakılması için girişimde bulunmalıdır.” ifadelerini kullandı.

“Onurlu direnişin yanında olmaya devam edeceğiz”

Açıklamasının sonunda dünyanın farklı coğrafyalarında Filistin halkının yanında yer alan kişi ve kuruluşlara teşekkür eden Dinç, “Soykırıma karşı sesini yükselten herkesi selamlıyoruz. Bu onurlu direnişin yanında olmaya devam edeceğiz.” dedi. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Azerbaycan, Rusya'ya nota verdi

İzmir açıklarında lastik bottaki 39 düzensiz göçmen kurtarıldı

Şanlıurfa'da ‘Şubat ayı Şehadet ayı’ programı düzenlendi

Diyarbakır'da "Şehadet Gecesi" programı düzenlendi

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kilogram esrar ele geçirildi

Ümit Özdağ’a, Şeyh Said'e yönelik hakaret ve iftiraları nedeniyle ceza verildi

Filipinler’de tropikal fırtına heyelana yol açtı: 4 ölü

Kocaeli merkezli 3 ilde göçmen kaçakçılığı operasyonu: 11 tutuklama

Nepal'de yolcu otobüsü uçuruma yuvarlandı: 13 ölü, 34 yaralı

ABD’de bir araç markete girdi: 3 ölü, 6 yaralı

Amasya’daki iş yeri kurşunlama olayının azmettiricileri İstanbul’da yakalandı

Umman: ABD ve İran görüşmesinde müzakerelerin yeniden başlatılması ve başarıyla sonuçlanabilmesi üzerinde duruldu

Milletvekili Dinç'ten depremzedelere ziyaret

Almanya Başbakanı Merz ile BAE Devlet Başkanı Al Nahyan görüştü

Yunanistan'da casusluk krizi

DMM’den Türkiye-Somali ilişkilerini hedef alan iddialara yalanlama

ABD'den İran'a yönelik yeni yaptırım kararı

BM: Refah Sınır Kapısı'ndan insani yardım geçişlerine izin verilmiyor

Tarımsal destekleme ödemesi çiftçilerin hesaplarına aktarılıyor

Ürdün Kralı 2. Abdullah Türkiye'ye geliyor

Mersin’de okul servislerine sıkı denetim

Mersin’in batısı için kuvvetli yağış alarmı

Batman'da kuyumcuda silahlı soygun: 2 şüpheli gözaltında, 1 firari

Ürdün Kralı 2. Abdullah yarın Türkiye’ye geliyor

Yemen'de Filistin için milyonluk miting

Fransa, Grönland'da başkonsolosluk açan ilk AB ülkesi oldu

AB, Rusya'ya karşı 20. yaptırım paketini önerdi

Batman’da Kuyumcuya Silahlı Saldırı: Şüphelilerden İkisi Yakalandı

HÜDA PAR Ağrı il teşkilat üyeleri Kızılay'a kan bağışında bulundu

Meteorolojiden bazı bölgeler için sağanak ve kar uyarısı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Azerbaycan, Rusya'ya nota verdi

İzmir açıklarında lastik bottaki 39 düzensiz göçmen kurtarıldı

Şanlıurfa'da ‘Şubat ayı Şehadet ayı’ programı düzenlendi

Diyarbakır'da "Şehadet Gecesi" programı düzenlendi

Ağrı'da gerçekleştirilen uyuşturucu operasyonunda 4 kilogram esrar ele geçirildi

Ümit Özdağ’a, Şeyh Said'e yönelik hakaret ve iftiraları nedeniyle ceza verildi

Filipinler’de tropikal fırtına heyelana yol açtı: 4 ölü