HÜDA PAR Milletvekili Dinç'ten siyonizm ile topyekûn mücadele etme çağrısı

Tarih: 24.11.2024 22:42 Güncelleme: 24.11.2024 22:42
HÜDA PAR Milletvekili Dinç
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Filistin'de destek amacıyla İstanbul'da düzenlenen programda konuşan HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, alimlere, yöneticilere, sivil toplum kuruluşlarına, etkili ve yetkili olan herkese siyonizm ile mücadele etme çağrısında bulundu.

siyonist işgal rejiminin Filistin ve Lübnan'da gerçekleştirdiği soykırımı telin etmek amacıyla Peygamber Sevdalıları ile Özgür Kudüs Platformu tarafından "Zulme Karşı Sessiz Kalmayacağız! Siyonist Vahşet Durana Dek Ayaktayız" sloganıyla bir program düzenlendi.

Eminönü Meydanı'nda ikindi namazına müteakiben yoğun katılımla gerçekleştirilen program, Resul Dalkılıç'ın Kur'an-ı Kerim tilaveti ile başladı.

"Gazze'ye doğrultulan namlu aslında İstanbul'a, Diyarbakır'a, Ankara'ya doğrultulmuştur"

Programda bir konuşma gerçekleştiren HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, "Hava çok soğuk. Özellikle minik çocukların üşümesine yüreğimizin dayanmadığı bu dakikalarda belki şu anda masumlar katlediliyor. Bugün Gazze'ye doğrultulan namlu aslında İstanbul'a, Diyarbakır'a, Ankara'ya doğrultulmuştur. Bugün Gazze'ye sahip çıkmanız aslında İstanbul'a, Türkiye'ye sahip çıkmanızdır. Burada toplanan ve sesimizin gittiği herkese sesleniyorum! Bugün Filistin'de mazlumlar katlediliyor. Çocuklar, kadınlar katlediliyor. Biz insanlığımızı kaybetmedik ve her ortamda bunu dile getirmeye devam edeceğiz." dedi.

siyonizm ile topyekûn mücadele edilmeli

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü'ne atıfta bulunarak bugünü ilan edenlerin bugün bizzat çocukları ve kadınları katlettiklerini hatırlatan Dinç, "Müslümanlar ilim-bilim düşmanıdır, 'çocuklarını okula göndermiyorlar' diyenler bugün çocuklarımızı bizzat okulda katlediyorlar. Gazze Batının barbarlığını tüm çıplaklığıyla ortaya koymuştur. Her şeyimiz planlı olmalı. Bugünden sonra artık dağınık seslerle barbar ve vahşi soykırıma karşı bir şey yapamayız. Alimlerimize sesleniyoruz! Medreselerden çıkın, halkın arasına girin ve dükkân dükkân gezerek mal ile cihadı, can ile cihadı anlatın. Boykot ile ilgili fetvalar verin. siyonizm ile nasıl mücadele edileceğini tek tek anlatın, toplumu bilinçlendirin. Yöneticilerimiz, eğitim bakanlarımız artık siyonizm ile mücadele için Kudüs bilinci ile ilgili dersleri eğitim müfredatına ekleyin. Sivil toplum kuruluşları üyelerimiz, alimlerimiz, kanaat önderlerimiz, etkili ve yetkililerimiz bir araya gelip siyonizme karşı nasıl mücadele edileceğinin hesabını yapın. Hesapsız, kitapsız, plansız olarak siyonistlerle mücadele edilmez. Her şeyin hesabı yapılmalı, somut adımlarla bunlara yaptırım uygulanmalıdır." diye konuştu.

"Tek başımıza da kalsak da her ortamda siyonizmin soykırımını dile getirmeye devam edeceğiz"

Dinç, "Artık sözün bittiği yerdeyiz. 415 gündür bu kardeşlerimiz katlediliyorlar. En büyük hatip bunlardır. 42 bin kardeşimiz katledildi. 20 binden fazla çocuk katledildi. Bunların yapacağı hitabetten daha güzel bir konuşma yoktur. İnşallah pes etmeyeceğiz. Tek başımıza da kalsak da her ortamda siyonizmin soykırımını dile getirmeye devam edeceğiz. Gün gelecek Filistin özgür olacak ve siyonizmin; sadece işgal ettiği topraklarda değil Washington'da da Berlin'de de Londra'da da kalıntıları kalmayacaktır." şeklinde konuştu.

"Bu savaş tüm Müslümanların tüm insanlığın savaşıdır"

Bir yıldan fazladır dünyanın gözü önünde insanlık medeniyetinin öldürüldüğünü belirten Gazeteci Zülküf Yel, "Elbette Gazze'deki insanlar bir imtihanda olduğu gibi tüm insanlık da bir imtihan içerisindedir. Gazze bir turnusol kâğıdı gibidir. Biliyoruz ki bu meselede herkesin mutlaka yapabileceği bir şeyler vardır. Bu savaş tüm Müslümanların, tüm insanlığın savaşıdır. Zulmün olduğu bir yerde ben insanım diyen hiç kimse tarafsız kalamaz." dedi.

"Tüm insanlık büyük bir sorumluluk ile karşı karşıyadır"

Yel, "Müslüman halklar, Gazze'deki insanlar sadece söz değil icraat bekliyorlar. Sadece kınamak yetmez. Bunca zamandır kınadık ne değişti? siyonistler hiçbir zaman güçten başka bir şeyden anlamazlar. O halde buradan tüm insanlığa çağrı yapıyoruz. Tüm insanlık büyük bir sorumluluk ile karşı karşıyadır. Tüm özgür devletler, emperyalizme teslim olmamış olan devletler özgür bir irade ortaya koymalıdır. Bir yardım koridoru açılmalıdır. Özellikle Uluslararası Ceza Mahkemesi'nin verdiği karardan sonra herkesin eli rahatlamıştır. Kim adım atmak istiyorsa o gün bugündür." diye konuştu.

Program, İsmail Pekgöz'ün yaptığı dua ile son buldu. (İLKHA)

Venezuela'ya petrol ablukası: ABD Temsilciler Meclisi Trump'ın yetkilerini kısıtlamadı

Batı Şeria'da ev baskınları: 2 yaralı

İşgalciler Selfit'te zeytin ağaçlarını söktü

Siyonist rejim ve Mısır "tarihin en büyük gaz anlaşması" yaptı

Filistinli esirlere karşı zindanlarda insanlık dışı tablo

Yahudi çeteler Filistinlilerin araçlarını yaktı

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu: Bingöl’ün hak ettiği yer bu değil

Asgari ücret için ikinci tur toplantı bugün yapılacak

M23 isyancıları, Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nin doğusundaki Uvira'dan çekilmeye başladı

Tekirdağ’da narkotik operasyonlarında 178 kişi hakkında işlem yapıldı

Gazze'deki çadırların yüzde 90'ı son yağışlarla birlikte sular altında kaldı

İzmir’de su ürünlerine yönelik denetimlerde 516 kilogram balığa el konuldu

Malatya'da tır ile otomobil çarpıştı: 3 yaralı

Antalya’da 24 papağan ele geçirildi

Ordu’da 164 yatırımcıya kırsal kalkınma desteği

Direniş liderlerinin sürgündeki zaferi Mercu'z Zuhur 33'üncü yılında

Tayland-Kamboçya çatışmalarında 19 Tayland askeri öldü

MKE tüfeğin kalifikasyon süreçleri başarıyla tamamlandı

IHO EBRAR, Etiyopya'da ihtiyaç sahiplerine umut oldu

Karabük’te çöplerle dolu evden 10 kamyon atık çıkarıldı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Hz. Mevlâna’nın 752'nci Vuslat Yıl Dönümünde Gülbang Duası okundu

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan "Mevlana’nın 752. Vuslat Yıl Dönümü” mesajı

Kırıkkale’de 3 servis aracı çarpıştı: 10 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Yerli üretimi destekleyen ve adil bir ekonomik yapıyı önceleyen her çalışmanın yanındayız

Lavrov: İran'la askeri-teknik işbirliği geliştiriyoruz

Konya’da peçeteye emdirilmiş sentetik bonzai ele geçirildi

Macron, yapay zeka tarafından üretilen darbe videosunu kaldırtamadı

Konya AKOM’dan çiftçilere zirai don uyarısı

AB, Rusya'dan doğalgaz ithalatını aşamalı olarak sonlandıracak

Yükleniyor