• BIST 100

    11067,07%0,61
  • DOLAR

    41,31% 0,04
  • EURO

    48,81% 0,43
  • GRAM ALTIN

    4908,34% 0,49
  • Ç. ALTIN

    7974,44% 1,07

HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Mersin’in trafik sorununu Meclis’e taşıdı

27 Şubat 2025, Perşembe 10:38
27 Şubat 2025, Perşembe 10:38
HÜDA PAR Milletvekili Faruk Dinç, Mersin’in trafik sorununu Meclis’e taşıdı
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, Mersin’deki trafik sorunu ve 2018 yılında yapımına başlanan metro projesiyle ilgili soru önergesi verdi.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’nın cevaplaması üzere verdiği soru önergesinde, 2018 yılında yapımına başlanan metro projesiyle ilgili, “Metronun ne zaman faaliyete gireceği, projeyle ilgili sorun ve sıkıntıların olup olmadığı ilgi ve merak konusudur.” ifadelerine yer verildi.

“Mersin metrosu, öngörülen sürede bitirilecek mi?”

Soru önergesinde Mersin’in trafik sorununun giderek derinleştiğine değinen Dinç, merkezi yönetim ve yerel yönetimin iş birliği yapması gerektiğine dikkat çekti. 2018 yılında yapımına başlanan ancak henüz daha bitirilmeyen metro projesiyle ilgili ise, “Mersin metrosu, öngörülen sürede bitirilecek midir?” diye sordu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç tarafından TBMM’ye sunulan o soru önergesi:

"Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığına

Aşağıdaki sorularımın İçişleri Bakanı Sayın Ali Yerlikaya tarafından Anayasanın 98. ve TBMM İçtüzüğünün 96. ve 99. Maddeleri gereğince yazılı olarak cevaplandırılmasını saygılarımla arz ederim.

Hızla büyüyen ve gelişen Mersin’de ulaşım ve trafik sorunu yıllardır devam etmektedir. Özellikle yerleşimin yoğun olduğu yerlerde, sahil şeridinde ve liman çevresinde bu sorun günlük hayatı çekilmez hale getirdiği gibi ekonomik ve ticari hayatı da olumsuz etkilemektedir. Yetersiz ulaşım altyapısı, toplu taşıma seçeneklerinin azlığı, park alanlarının yetersiz olması ve yanlış park uygulamaları, bu alanda yeni ve ciddi yatırımların yapılmaması, ulaşım ve trafik hizmetlerindeki planlama eksikliği gibi nedenler sorunun kaynağını oluşturmaktadır.

Sorunun çözümü için yeni yolların yapılması, mevcut yolların ve ana arterlerin yenilenerek geliştirilmesi, katlı kavşakların, yeni çevre yollarının ve alternatif yolların, çok katlı otoparkların ve yeni park alanlarının yapılması, otoyol bağlantı yollarının artırılması gerekmektedir.

Alternatif ve önemli bir çözüm aracı olan, Mersin Büyükşehir Belediyesi tarafından 2018’de projelendirilen ve 3 Ocak 2022’de temeli atılan metro inşaatı henüz yapım aşamasındadır. Vatandaşlar ve kamuoyu tarafından metronun ne zaman faaliyete gireceği, projeyle ilgili sorun ve sıkıntıların olup olmadığı ilgi ve merak konusudur. Bununla ilgili olarak kamuoyunun şeffaflık ilkesi doğrultusunda bilgilendirilmesi gerekmektedir.

Bu bağlamda;

1. Mersin’de ulaşım ve trafik sorununun çözümü için Mersin Büyükşehir Belediyesi ve diğer ilgili belediyeler tarafından hangi çalışmalar yapılmakta ve tedbirler alınmaktadır?

2. Yenilenen ulaşım master planındaki hedef, strateji ve çalışmaların gerçekleşmesi için neler yapılmıştır?

3. Sorunun çözümü için merkezi yönetim ile iş birliğine gidilmiş midir?

4. Mersin metrosu, öngörülen sürede bitirilecek midir? Tahmini bitiş süresi revize edilecek midir?

5. Metro projesinin hayata geçirilmesindeki sorun ve sıkıntılar nelerdir? Bu sorun ve sıkıntıların sebebi ve kaynağı nedir?" (İLKHA)

İran'dan yapay zeka çıkışı: Son kararı meclis verecek

Ankara’da “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı” gerçekleştirildi

Katil rejimin Savunma Bakanı Katz: Gazze yanıyor

Yetimler Vakfı Nijeryalı yetimleri bu ayda unutmadı

Şanlıurfa’da kırtasiye esnafı, okul sezonu hareketliliği ve fiyat artışlarıyla baş etmeye çalışıyor

Batman'da zincirleme kaza: 4 araçta maddi hasar

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz'den hükümete çağrı: Gençlere altın destek paketi lazım

ABD Dışişleri Bakanı Rubio'dan HAMAS'a tehdit: Çok kısa sürede silah bırakın

Cizre’nin meşhur tatlısı: Bırınczer sofraların baş tacı

Siyonist rejim ordusu iki askeri tümenle Gazze'ye girdi

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Gazze'ye gidemedik ama mücadeleye devam ediyoruz

Badem yetiştiricileri: Teknik ve makine desteğine ihtiyacımız var

İşgal rejiminden Batı Şeria’da geniş çaplı baskınlar

Çöl Aslanı: Ömer Muhtar

Meksiko'da ölü sayısı 14'e yükseldi

Şanlıurfa’da uyuşturucu ve silah operasyonu: 3 gözaltı

Uzmanı uyardı: Diş hastalıkları, kalp ve böbrek sorunlarıyla bağlantılı olabilir

Suriye İçişleri Bakanı Hattab: Süveyda'da güvenlik yapılanması yeniden düzenlendi

Batman'da 21 aileye koruyucu aile hizmeti kapsamında destek

Tunus'tan dönen "Küresel Sumud Filosu" katılımcıları yaşadıklarını anlattı

Başakşehir’de sanayi sitesinde yangın çıktı

Aile Bakanlığı'ndan Batmanlı ailelere 15,6 milyon TL destek

Sabra ve Şatilla'dan Gazze'ye: Bitmeyen soykırım

Batman'da evde bakım hizmeti desteği: 88,5 milyon TL ödeme yapıldı

İşgal rejiminin sözde askerleri psikoloji sorunlarla boğuşuyor

YDUS ek yerleştirme tercih süreci başladı

Mersin'de öğrencilerle çöp toplama etkinliği düzenlendi

Yapı müteahhitliği ve şantiye şefliğinde yeni düzenlemeler: Dijital defter ve belge kolaylığı

Şanlıurfa’da 2 kilo 300 gram skunk ele geçirildi: 1 tutuklama

Denize açılan yaşlı adam ölü olarak bulundu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


İran'dan yapay zeka çıkışı: Son kararı meclis verecek

Ankara’da “2025-2026 Eğitim Öğretim Yılı Kur’an Kursları Açılış Programı” gerçekleştirildi

Katil rejimin Savunma Bakanı Katz: Gazze yanıyor

Yetimler Vakfı Nijeryalı yetimleri bu ayda unutmadı

Şanlıurfa’da kırtasiye esnafı, okul sezonu hareketliliği ve fiyat artışlarıyla baş etmeye çalışıyor

Batman'da zincirleme kaza: 4 araçta maddi hasar

HAKSİAD Şube Başkanı Çetiz'den hükümete çağrı: Gençlere altın destek paketi lazım