• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,54% 0,33
  • EURO

    43,62% 0,20
  • GRAM ALTIN

    4016,84% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanlığı, Gazze’ye destek açıklaması düzenledi

GÜNDEM 1.11.2024 16:22:36 0
HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanlığı, Gazze’ye destek açıklaması düzenledi

Gazze ve Ortadoğu coğrafyasında İslam beldelerine yönelik siyonist işgalcilerin yapmış olduğu zulüm ve soykırımı tel’in etmek üzere HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanlığı cuma namazı çıkışı basın açıklaması gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Osmaniye İl Başkanlığı, merkez ilçe Zafer Camii avlusunda Gazze'ye destek vermek üzere basın açıklaması düzenledi.

Basın açıklamasına; İl Teşkilatı üyeleri, STK temsilcileri ve vatandaşlar iştirak etti.

Program'da topluluk adına basın açıklamasını İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Alakuş gerçekleştirdi.

HÜDA PAR Osmaniye İl Gençlik Kolları Başkanı Mücahit Alakuş, Gazze'de yaşanan zulme karşı tüm vicdan sahiplerini harekete geçmeye davet etti.

Alakuş, Bakara Suresi 193. ayetini hatırlatarak, "Zulüm ve baskı tamamen ortadan kalkıncaya ve hâkimiyet yalnızca Allah'ın oluncaya kadar onlarla savaşın. Eğer haksızlıklara son verirlerse, artık zalimlerden başkasına düşmanlık yoktur" dedi.

"Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için bedel ödeyen yiğitlere selam olsun"

Açıklamasında, zulme ve haksızlığa karşı direnen, mazlumların safında yer alanlara selamlarını ileten Alakuş, "İzzeti kuşananlara, zalimlerin karşısında dik duranlara, mazlumların yanında olanlara selam olsun. Gazze'de yaşanan soykırıma sessiz kalmayanlara, Selahaddin-i Eyyubi ve Abdülhamid Han'ın torunlarına selam olsun. Kudüs ve Mescid-i Aksa'nın özgürlüğü için bedel ödeyen yiğitlere selam olsun." ifadelerini kullandı.

"Bir halk dünyanın gözleri önünde yok edilmektedir"

Alakuş, Gazze'de bir yılı aşkın süredir devam eden büyük zulme karşı tüm insanlığın sessiz kalmasının acı verici olduğunu vurguladı.

"Bebek, çocuk, kadın, yaşlı ve sivil insanları soykırımdan geçiren vahşi siyonist şer ittifakına karşı, uluslararası toplum herhangi bir müdahale gücü oluşturamamıştır. Bir halk dünyanın gözleri önünde yok edilmektedir." diyen Alakuş, yaşananların sadece Gazze'nin değil, tüm dünyanın imtihanı olduğunu belirtti.

"Zulmü sona erdirecek tek şey, siyonist işgal rejimine karşı fiili bir müdahaledir"

"İslam âlemi bu imtihanda kardeşlik sınavını verememektedir." diyen Alakuş, zalime sessiz kalmanın zulme ortak olmak olduğunu hatırlattı.

Alakuş, "Sadece kınama mesajları yayınlamak, siyonist işgal rejimini durdurmamaktadır. Onların anladığı dil, güçtür. Bu zulmü sona erdirecek tek şey, siyonist işgal rejimine karşı fiili bir müdahaledir." şeklinde konuştu.

"Bugün uzaktan seyrettiğimiz bu zulüm yarın bizi de bulacaktır"

Gazze'nin kuzeyinde yaklaşık 600 bin insanın açlık, ilaçsızlık ve insani ihtiyaçlardan yoksun bırakıldığını belirten Alakuş, zulmün her geçen gün katlanarak arttığını ifade etti.

Alakuş, "Yürekler artık bu acıya dayanamıyor. Şehit Yahya Sinvar'ın siyonistlere karşı ortaya koyduğu mübarek direniş, özgürlük meşalesini alevlendirecek bir iradeye dönüşmelidir. Kadınların, annelerin ahı yerde kalmamalıdır. Bebeklerin, çocukların gözyaşları ve haykırışları artık son bulmalıdır. Bu zulmün sona ermesi için ne bedel ödenmesi gerekiyorsa, ödenmelidir. Eğer bedel ödenmezse bugün uzaktan seyrettiğimiz bu zulüm yarın bizi de bulacaktır." dedi.

"siyonist rejim, bir yıldan fazla sürede 45 binden fazla masum kardeşimizi katletmiştir"

Alakuş, siyonist rejimin İslam dünyasının sessizliğinden, dağınıklığından ve ihtilaflarından faydalandığını belirterek "Filistin'de yüz yılı aşkın süredir zulüm, talan, katliam ve soykırımlar yaşanmaktadır. Gazze'yi yerle bir eden bu siyonist rejim, bir yıldan fazla sürede 45 binden fazla masum kardeşimizi katletmiştir." dedi. "Başta bölge ülkeleri olmak üzere birçok ülke bu zulme yalnızca kınama mesajları ile tepki gösteriyor. Bu durumu fırsat bilen siyonistler, Gazze'den sonra Lübnan'a, Suriye'ye, Yemen'e, Irak'a ve İran'a saldırmaktadır," diyerek bu saldırıların Anadolu topraklarına da yaklaşabileceğine işaret etti.

"Soykırıma karışmış Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasa tasarısı kanunlaşmalıdır"

Son olarak Alakuş, tüm dünyanın özgür halkları ve vicdan sahibi devlet liderlerine çağrıda bulunarak taleplerini şöyle sıraladı:

"Gazze'de insani koridor açılması için siyonist şer ittifakına baskı yapılmalı ve insani yardımlar derhal Gazze'ye ulaştırılmalıdır.

-siyonistlerin işgalci politikalarına karşı bölgesel ittifaklar kurulmalıdır.

-Türkiye ve diğer bölge ülkeleri, siyonistlerin soykırımını durdurmak için fiili adımlar atmalıdır.

-Direnişe askeri, lojistik ve teknolojik destek verilmelidir.

-HAMAS'ın Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanması için sunduğu şartlara destek verilmelidir.

-Gazze'de kalıcı ateşkes sağlanması, işgalcilerin çekilmesi, Gazze'nin yeniden imar edilmesi ve insani yardımların ulaştırılması için alınan uluslararası kararlar uygulanmalıdır.

-Lübnan halkına yönelik saldırılar ve katliamları durdurmak için somut adımlar atılmalıdır.

-siyonist işgal rejimine karşılık veren Yemen, Irak, İran ve Lübnan desteklenmelidir.

-Filistin devletini tanıyan ve Gazze'deki soykırımı durdurmak için çaba sarf eden ülkeler ile bu yönde yapılan tüm uluslararası girişimlere destek verilmelidir.

-siyonist işgal rejimine destek veren ürünleri boykot etmeye devam ediniz.

-Üçüncü ülkeler üzerinden Siyonist işgal rejimine petrol sevkiyatı başta olmak üzere her türlü ticaretten vazgeçiniz.

-Gazze'de soykırım suçuna karışmış Türkiye vatandaşı siyonistlere yönelik çifte vatandaşlık yasa tasarısı ivedilikle kanunlaşmalıdır.

-siyonist işgal rejimi denize dökülene kadar Kudüs davasını azim ve kararlılıkla savunmaya devam edeceğiz."

Açıklamasını, "Gazze'nin kahraman halkına, izzeti kuşanan liderlerine ve direnişin yiğit kahramanlarına selam olsun. siyonist işgale direnen mücahitlere selam olsun. Allah'ın selamı, rahmeti ve bereketi üzerinize olsun," ifadeleriyle bitiren Alakuş, tüm Müslümanları ve dünya halklarını bu kutsal davaya destek olmaya çağırdı. (İLKHA)

Şanlıurfa’da elektrik kesintisi: Elektronik cihazlara dikkat

Siyonist işgalcilere 7 Ekim’den sonra en ağır darbe: 21 ölü

İkinci dönem hakim ve savcı yardımcılarının atamaları tamamlandı

Mardin’de 2 kişinin öldüğü silahlı kavganın firarisi yakalandı

İstanbul'da hissedilen 3,7 büyüklüğünde deprem

Uludağ İhracatçı Birlikleri’nin 2025 Nisan ayı ihracat rakamları açıklandı

Van'da fırtına maddi hasara yol açtı

Cizre’de “Okulumla Sosyalleşiyorum” projesiyle eğitim dışarı taşındı

Nisan ayı enflasyon verileri pazartesi açıklanacak

Besicilerden bayram öncesi açıklama: Kurbanlık sıkıntısı yok

Dicle Elektrik kaçak kullanımı tespit eden sayaç geliştirdi

Mayıs ayında Bitlis'te karla mücadeleyle Nemrut Krater Gölü'nün yolu açıldı

Şanlıurfa'da kar topu büyüklüğünde dolu yağdı

Muğla ve Manisa’da FETÖ Operasyonu

Şanlıurfa'da işçilerin kaldığı 50 konteyner yandı

Bakan Memişoğlu duyurdu: 2 bin 239 hekim atanacak

Yetimler Vakfı: 2025 Kurban organizasyonuna hazırız

TL'yi güçlendirecek yeni ekonomik adımlar yürürlüğe girdi

Antalya'da ruhsatsız silah operasyonunda 6 şüpheli gözaltına alındı

Şanlıurfa merkezli "Change Araç" operasyonu: 15 gözaltı

Bursa'da uyuşturucu operasyonu: 34 tutuklama

Türkiye ile KKTC arasında İktisadi ve Mali İşbirliği Anlaşması Resmi Gazete’de yayımlandı

Katil rejim, sivillerin yaşadığı ev ve çadırları bombaladı: 19 şehit

EPDK, Petrol Ofisi’nin Antalya Terminali hizmet tarifelerini güncelledi

Alp kardeşlerden örnek davranış: Harçlıklarını Umut Kervanı'na bağışlıyorlar

İstanbul'da çocukların canını tehlikeye atan iki okul servisi sürücüsüne ceza

Gazze'de basın tarihinin en büyük katliamı: 210 gazeteci şehit edildi

e-YDS 2025/6 bugün dört ilde yapılacak

İç Anadolu ve Akdeniz'in iç kesimlerinde kuvvetli sağanak bekleniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan bugün KKTC'ye gidecek

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ