HÜDA PAR Vekili Demir: Çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi'ni öne alalım ve yasalaştıralım

Tarih: 17.10.2024 16:23 Güncelleme: 17.10.2024 16:23
HÜDA PAR Vekili Demir: Çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

TBMM Genel Kurulu'nda söz alarak konuşan HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, Filistin'de yaşanan soykırıma dikkat çekerek çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi'nin öne alınması ve yasalaştırılması gerektiğini vurgulad

TBMM Genel Kurulu'nda HÜDA PAR Genel Başkan Vekili ve Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, "Filistin'de devam eden soykırım" konusu çerçevesinde gündem dışı kürsüde söz alarak konuştu.

Gayr-i meşru siyonist terör şebekesinin yaklaşık 100 yıldır işgal altında tuttuğu Filistin topraklarındaki katliamları dur durak bilmiyor. 7 Ekim 2023 tarihinden bu yana özellikle Gazze ve tüm Filistin'de gerçekleştirilen soykırım devam ederken, kural tanımaz ve ahlaktan yoksun siyonist terör şebekesi Filistin ile birlikte şimdilerde dünyanın gözü önünde Lübnan ve Suriye'ye de saldırıyor.

Konuyla ilgili TBMM Genel Kurulu'nda söz alan Demir, "Malumunuz olduğu üzere işgalci siyonist rejim, bir yıldan fazladır Gazze’yi en ağır şekilde bombalamak suretiyle yüzyılımızın en korkunç katliamlarını gerçekleştiriyor, her türlü savaş suçunu işleyerek tüm insanlığın gözü önünde bariz bir soykırım uyguluyor. Bir yıl sonra katliam politikasını Lübnan’a taşıyan siyonist rejim, başta İran olmak üzere diğer bölge ülkelerini de çatışmaların içerisine çekmek suretiyle tüm bölgeyi istikrarsızlığa sevk etmeyi hedeflemekte, kendince 'Arz-ı Mevud' emellerine kavuşmanın sinsi hesabını yapmaktadır. Dikkatlerin Lübnan-İran hattına çevrilmesiyle özellikle Gazze’nin kuzeyinde korkunç katliamlar en vahşi şekilde sürdürülüyor. Medya ambargosundan dolayı yaşanılan insanlık dramı her ne kadar gündeme gerektiği şekilde gelmese de, saha kaynaklarından gelen bazı bilgiler, özellikle Gazze’nin kuzeyinde durumun cidden ürkütücü boyutlara vardığını ortaya koymaktadır." dedi.

"Gerekli adımlar atılmadığı taktirde şimdiye kadar bombalarla can veren Gazze halkı artık açlıktan can vermeye başlayacaktır"

Konuşmasının devamında Demir, şunları aktardı:

"Derme çatma çadırlarda yaşam mücadelesi veren Gazze’nin kuzeyindeki halk, ancak vurulan çadırlarıyla birlikte cayır cayır yandıkları korkunç alevlerle haberlere konu olabiliyor. Katliamların yanı sıra Kuzey Gazze’ye başta temel gıda olmak üzere ilaç ve tıbbi malzemelerin girişine izin verilmiyor. İnsanlar açlığa mahkûm edilmiş durumda. Gelen bilgiler, açlık ve susuzluk nedeniyle gerçekleşecek toplu ölümlerin an meselesi olduğunu gösteriyor. Vicdan sahibi herkesin harekete geçmesi için daha ne olması bekleniyor. Bu vahim tablo karşısında eldeki tüm imkânların kullanılması gerekir. Şu anda siyonist katillerin açlığa mahkûm ettiği Gazze’nin kuzeyi için gıda tedariki tüm ihtiyaçların önüne geçmiş durumdadır. Özellikle hükümetin üzerine düşen acil görev, hiç vakit kaybetmeden Gazze’ye bir gıda tedarik koridorunun açılmasına öncülük etmesi ve halkın acil gıda ihtiyacını giderecek etkin adımlar atmasıdır. Gerekli adımlar atılmadığı taktirde şimdiye kadar bombalarla can veren Gazze halkı artık açlıktan can vermeye başlayacaktır."

"Kanun teklifimiz 158. sırada olmasına rağmen, 161 sıra sayılı kanun teklifi öne alınarak görüşüldü"

28 Aralık 2023’te HÜDA PAR tarafından verilen "Soykırım suçuna karışmış çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi" 158 sıra numarasıyla genel kurulda görüşülmeyi beklediğini hatırlatan Demir, "Bugün canlı örneğini Gazze’de gördüğümüz soykırım suçu aslında bütün insanlığa karşı işlenmektedir. Bu iğrenç suçu işleyen çifte vatandaşların cezasız bırakılmaması, siyasi mülahazaların ötesinde son derece insani, ahlaki ve vicdani bir sorumluluktur. Kanun teklifimiz 158. sırada olmasına rağmen henüz görüşülmeyi beklerken, 161 sıra sayılı kanun teklifi öne alınarak görüşüldü, ama kanun teklifimiz halen gündemin son sırasında ve görüşülmeyi bekliyor. Öne alınan kanun tekliflerinin aciliyeti olabilir. Ancak öne alınan kanun tekliflerindeki konulardan hiç biri parçalanan, açlıktan kırılan çocukların feryadının dindirilmesi için çaba sarf etmekten daha acil ve öncelikli değildir. Kanun teklifimiz yetersiz görülebilir, üzerinde eklemeler, çıkartmalar ve düzeltmeler yapılabilir. Hiç sorun değil. Değerli milletvekilleri, geliniz, soykırım suçunun cezasız bırakılmayacağı hususunda ortak bir irade ile doğrudan görüşülme önergemize ret oyu veren CHP ve DEM parti de dâhil olmak üzere bütün parti gruplarının desteğiyle bu kanun teklifimizi bir an önce görüşüp yasalaşmasını sağlayalım." ifadelerine yer verdi.

"Soykırım suçuna karışmış çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifini öne alalım ve yasalaştıralım"

Son olarak Demir, "Özünde bütün insanlığa karşı işlenen soykırım suçuna iştirak her ne sebeple olursa olsun cezasız bırakılmamalıdır. Bu konuda hem iç kamuoyunda hem de Filistin konusunda hassasiyet sahibi dış dünyada oluşan beklentiyi ortak bir kararla karşılayalım. Teklifi öne alalım ve yasalaştıralım. Açlıktan bitap düşmüş savunmasız kadınların, diri diri yakılan ve yarasına sürülecek merhemi olmayan zavallı çocukların dayanacak halleri kalmadı. Yapacağımız her ne varsa bir an önce yapalım diyorum." şeklinde konuştu. (İLKHA)

İran'dan siyonist işgalcilere yeni füze dalgası

ABD'li albay "israil karşıtı" açıklamaları gerekçesiyle görevden alındı

Dışişleri Bakanlığından siyonist rejime tepki

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Iraklı mevkidaşı Hüseyin ile görüştü

Trabzon'da çay yüklü kamyonet devrildi: 9 yaralı

HÜDA PAR: Türkiye, İran ve Pakistan arasında stratejik bir pakt ve güç birliği kurulmalı

Freni patlayan kamyonet araca çarptıktan sonra evin bahçesine girdi: 4 yaralı

HÜDA PAR Milletvekili Dinç, Mısır dönüşü konuştu: Kudüs için malımız da kanımız da feda olsun!

Finans ve ekonomide yapay zekâ İstanbul'da tartışıldı

İran Atom Enerjisi Kurumu Başkanı: Nükleer tesislerin durumu iyi

İşgalciler, Bureyc kampını bombaladı: 10 şehit

Kütahya'da 3.6 büyüklüğünde deprem

Umman Körfezi'nde iki petrol tankeri çarpıştı

Benzin ve motorine zam

Aliyev, Türkiye'ye gelecek

Mardin’de soğan hasadı başladı: Çiftçi emeğinin karşılığını alamamaktan şikayetçi

Bingöl'de dağ keçisi çobanlara eşlik etti

Rusya: Ukrayna’da iki yerleşim birimini ele geçirdik

Adana'da park halindeki 2 araç yandı

Gazze'de işgalin bugünkü saldırılarında 47 kişi şehit oldu

Gaziantep'te av yasağına uymayan bir şahıs yakalandı

Şanlıurfa'da Barutçu Hanı’nda restorasyon çalışmaları başladı

Karlıova’da çatı katında yangın paniği

Diyarbakır'da trafik kazası: 2 yaralı

Guterres, Gazze’de yardım bekleyenlerin katledilmesiyle ilgili soruşturma istedi

Mehdi el-Meşhat: İran kolay hedef değil

Şanlıurfa’da isyanın yaşandığı cezaevi yıkılıyor

Yerinde dönüşüm ve hibe-kredileri için son gün 30 Haziran

Bingöl'de 15.300 kök kenevir ele geçirildi

Son 24 saatte 144 şehit: Gazze Şeridi'nde şehit sayısı 55 bin 637'yi aştı

Yükleniyor