• BIST 100

    10640,65%1,46
  • DOLAR

    40,58% 0,02
  • EURO

    46,57% -0,67
  • GRAM ALTIN

    4307,41% -0,74
  • Ç. ALTIN

    6916,50% -0,52

HÜDA PAR'dan Adana'daki Okullar Bölgesi’ne üst geçit talebi

30 Temmuz 2025, Çarşamba 02:39
30 Temmuz 2025, Çarşamba 02:39
HÜDA PAR
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’nde bulunan ve çok sayıda öğrencinin eğitim gördüğü Okullar Bölgesi’nde hâlâ güvenli bir yaya üst geçidinin bulunmamasına tepki göstererek yetkililere çağrıda bulund

Adana’nın Yüreğir ilçesine bağlı Atakent Mahallesi’ndeki Okullar Bölgesi, her gün binlerce öğrenciyi ağırlıyor.

Bölgede yer alan yaklaşık 10 okulda anaokulundan liseye kadar çeşitli kademelerde eğitim veriliyor.

E-5 Karayolu kenarında yer alan bu eğitim alanında, öğrenciler her gün yoğun araç trafiğiyle karşı karşıya kalıyor. Ancak aradan geçen yıllara rağmen bölgede hâlâ güvenli bir yaya üst geçidi bulunmuyor.

Veliler her sabah çocuklarını tedirginlikle okula gönderirken, olası bir kazaya karşı endişe taşıyor.

Tüm bu risklere dikkat çekmek isteyen HÜDA PAR Adana İl Başkanı Fethullah Beyazçiçek, bölgede incelemelerde bulunarak yetkililere çağrıda bulundu.

"Burası her gün binlerce öğrencinin geçtiği bir bölge"

Beyazçiçek, açıklamasında şunları kaydetti:

“Değerli Yüreğirli hemşehrilerim, şu anda bulunduğumuz yer, Yüreğir ilçemizin Atakent Mahallesi’nde yer alan Okullar Bölgesi… E-5 Karayolu’nun hemen kenarında bulunan bu bölgede anaokulundan liseye kadar eğitim veren yaklaşık 10 okul bulunmakta ve her gün binlerce evladımız bu okullara ulaşmak için yollara düşmektedir.

Ancak ne yazık ki, bu kadar yoğun bir öğrenci sirkülasyonuna sahip olan bölgede en temel ihtiyaçlardan biri olan güvenli bir yaya üst geçidi hâlâ yapılmamıştır. Evet, yanlış duymadınız. Her sabah, yaşları daha oyun çağında olan çocuklarımızdan gençlerimize kadar binlerce evladımız bu yoğun trafiğin içine karışmak zorunda kalıyor."

"Ne yaya geçidi var ne ışıklandırma"

Beyazçiçek, bölgede öğrencileri koruyacak hiçbir altyapının olmadığını belirterek, “Ne yeterli bir yaya geçidi ne yaya geçidi lambası ne de koruyucu bir önlem var. Sadece hızla akan araçlar, dikkatsiz sürücüler ve her sabah ailelerin içine çöken endişe... Bir annenin kalbinin ağzında, bir babanın gözünün yolda olduğu bu manzara artık kabul edilemez” şeklinde konuştu.

"Bu bir vicdan sorunudur"

Adana genelinde 2024-2025 eğitim öğretim yılında 475 bini aşkın öğrencinin ders başı yaptığını hatırlatan Beyazçiçek, Atakent Mahallesi’nin bu yoğunluk içinde kritik bir konumda olduğuna dikkat çekerek şunları söyledi:

“Bu kadar stratejik bir noktada, güvenli bir geçidin olmaması sadece bir ihmalkârlık değil, aynı zamanda bir vicdan sorunudur.”

Yetkililere çağrı: Asansörlü, modern üst geçit şart

Yeni eğitim öğretim yılı başlamadan önce üst geçidin tamamlanması gerektiğini dile getiren Beyazçiçek, şu çağrıda bulundu:

“HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı olarak buradan yetkililere açık çağrıda bulunuyoruz: Yeni eğitim-öğretim yılı başlamadan önce, Atakent Okullar Bölgesi’ne asansörlü ve modern bir yaya üst geçidi yapılmalıdır. Bu geçit sadece öğrencilerimiz için değil; bebek arabasıyla yolun karşısına geçmeye çalışan anneler için, engelli kardeşlerimiz ve yaşlı büyüklerimiz için de elzemdir.”

"Geçit vicdanın somut bir tezahürü olacak"

Beyazçiçek, üst geçidin sadece fiziki bir yapı olmayacağını belirterek, “Çünkü mesele yalnızca bir üst geçit yapmak değil, çocukların okul yolunda korkmadan yürüyebilmesini sağlamak; bir annenin içinin rahat etmesine, bir babanın güvenle başını yastığa koyabilmesine vesile olmaktır. Bu geçit, sadece betonarme bir yapı değil; aynı zamanda toplumsal sorumluluğun ve vicdanın somut bir tezahürü olacaktır” ifadelerini kullandı.

"Bu çağrının takipçisi olacağız"

Açıklamasının sonunda yetkililere çağrısını yineleyen Beyazçiçek, “HÜDA PAR Adana İl Başkanlığı olarak bu çağrının arkasındayız ve takipçisi olacağız. Çünkü biliyoruz ki, çocuklarımızın can güvenliği; her türlü yatırımın, her türlü planlamanın üzerindedir. Geciken her çözüm, telafisi imkânsız bir acıya dönüşebilir. Gelin, çocuklarımızın sabahları umutla okula gidip, akşamları huzurla evlerine dönebildiği bir Yüreğir inşa edelim. Sorumluluğu büyük, vebali ağır bu meselede herkes üzerine düşeni yapmalıdır” dedi.

Beyazçiçek, 2025-2026 eğitim-öğretim yılının güvenli, huzurlu, başarılı ve endişesiz geçmesini temenni ettiklerini belirtti. (İLKHA)

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 8 kişi tutuklandı

Belçika, iki işgal askerini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk etme kararı aldı

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Dolar kuru bugün ne kadar?

AKINCI TİHA destekli operasyon: 100 tonluk uyuşturucu imha edildi, 25 kişi yakalandı

Meteorolojiden kuvvetli yağış, rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı

MADEN‑İŞ'in grev kararı 60 gün ertelendi

HAMAS: Esirlerin durumu felaket boyutunda

Gazze Sağlık Müdürü el-Berş: Açlık ve bomba ve kurşunla ölüyoruz

Naim Kasım: Direnişin silahsızlandırılmasını isteyenler siyonist projenin hizmetindedir

Yardım bekleyen siviller katledildi: 51 şehit, 648 yaralı

Soykırımın 664'üncü gününde Gazze'de yeni katliamlar: Aileler yok ediliyor, açlık derinleşiyor

BM: Gazze'ye çok az yardım malzemesi ulaşıyor

Eski tip ehliyetleri değiştirmek için son gün

ABD ile Ukrayna silah tedarikinde uzlaşıya vardı

Samsun'da feci kaza: 5 yaralı

ABD'den Brezilya'ya yüzde 50 gümrük tarifesi kararı

Singapur'dan Filistin kararı: Devlet olarak tanımaya hazırız

UNRWA: Gazze'ye 6 bin tır insani yardım ulaştırılmasına izin verilmeli

Rusya-Azerbaycan hattında kriz derinleşiyor

Siirt’te tarım arazilerinde anız yangını: Söndürme çalışmaları sürüyor

ABD Merkez Bsı politika faizini sabit tuttu

Bulgaristan'ın kararına Rusya'dan sert tepki

Şanlıurfa'da tır devrildi: Sürücü yaralandı

Milli Güvenlik Kurulu toplantısı sona erdi

Diyarbakır’da trafik kazası: Otomobil sulama kanalına uçtu

Bursa Harmancık/Orhaneli yangını kontrol altına alındı

15 ülkeden Filistin'i devlet olarak tanıma çağrısı

Gana’da otobüs ve tanker çarpıştı: 15 ölü

Almanya’da askeri helikopter düştü: 2 ölü, 1 kayıp

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batman'da uyuşturucu operasyonu: 8 kişi tutuklandı

Belçika, iki işgal askerini Uluslararası Ceza Mahkemesi'ne sevk etme kararı aldı

Altın fiyatları güne yükselişle başladı

Dolar kuru bugün ne kadar?

AKINCI TİHA destekli operasyon: 100 tonluk uyuşturucu imha edildi, 25 kişi yakalandı

Meteorolojiden kuvvetli yağış, rüzgâr ve toz taşınımı uyarısı

MADEN‑İŞ'in grev kararı 60 gün ertelendi