GÜNDEM 17.05.2025 10:19:46 0

HÜDA PAR'dan DEM'li belediyeye tepki: O yazılar yerlere değil yükseklere asılmalı

HÜDA PAR
Haberi Sesli Oku

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin İslam alimlerinin isimleri ve veciz sözlerini mermer taşlarına yazarak kaldırım taşları arasına monte etmesini hakaret olarak değerlendiren HÜDA PAR İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, bu yanlıştan dönmeleri

DEM Partili Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, merkez Sur ilçesinde Ehmedê Xanî, Seydayê Xasî, Şêx Evdirehmanê Axtepî, Melayê Cizîrî gibi Kürt İslam alimlerinin isimlerinin ve veciz sözlerinin yazılı olduğu mermerleri kaldırım taşları arasına monte etmesi tepkilere neden oldu.

Kürt İslam alimlerinin isimlerinin adeta ayaklar altına alan sözde çalışmayı sert bir dille eleştiren HÜDA PAR Diyarbakır İl Başkanı Zeynul Abidin Gülsever, bu tür şahsiyetlerin isimleri ve sözlerinin yerinin ayaklar altına alınması değil, baş tacı yapılması gerektiğini vurguladı.

"Bir çalışma yapacaklarsa bu alimlerin sözlerini bulvarlara, insanların görebileceği yerlere assınlar"

"Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinin Kürt alimlerin sözlerini parke taşlarına yerleştirmesi büyük bir yanlıştır." diyen Gülsever, "Öncelikle şunu söylemem gerekir ki biz bu alimlerin sözlerini baş tacı yaparız, gönüllerimize kazımışız. Onları ayaklar altına almak büyük bir hakarettir ve bunu hakaret olarak kabul ediyoruz. Bu bir çalışma değildir, edebi bir çalışma hiç değildir. Bu yanlıştan bir an önce dönmelerini istiyoruz. Bir çalışma yapacaklarsa bu alimlerin sözlerini bulvarlara, insanların görebileceği yerlere assınlar. Ya da bu alimlerin isimlerini caddelere versinler." dedi.

Sözde çalışmada art niyet olduğunun altını çizen Gülsever, "Burada bir art niyet görüyoruz. Bunlar İslam alimleridir. Sadece Kürtler değil, tüm dünya Melayê Cizîrî, Melayê Bate, Şeyh Ahmed-i Hani, Feqiye Teyran'ı biliyor. Adeta dünyaya mal olmuş bu İslam alimlerinin eserleri başka dillere çevrilmiş durumda. İslam alimlerinin isimlerini ve sözlerini ayaklar altına almak olarak görüyoruz, halkımız da böyle görüyor ama maalesef DEM'li belediyelerin bilinçli ve kasti bir şekilde yaptıklarına inanıyoruz. Eğer bunda kasıt yoksa derhal o yazıları yüksek mekanlara assınlar." ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Suudi Arabistan'a gidiyor

Lavrov ile Rubio, Rusya-Ukrayna müzakerelerini görüştü

Otomobilde şarjda bırakılan telefon yangına sebep oldu

ABD'yi fırtına ve hortum vurdu: 23 ölü

Van'da sağlık sektörüne güç katan firma: MSK Medikal

Peru’da 6 büyüklüğünde deprem

İstanbul'da 244 hafız için icazet merasimi düzenlendi

İlahiyatçı Erdem: İsraf sadece bireysel değil, toplumsal sonuçları olan bir felakettir

Şeyh Halid'in türbesine yoğun ziyaretçi ilgisi

Kamyon ile minibüs çarpıştı: 3 yaralı

Polonya'da yarın cumhurbaşkanı seçimi yapılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kazakistan Cumhurbaşkanı Tokayev ile görüştü

Portekiz erken genel seçim için sandık başına gidecek

Meteorolojinin uyardığı Bursa'da sağanak yağış etkili oluyor

Şanlıurfa’da organize suç operasyonu: 8 şüpheli tutuklandı

Çevre haftası öncesi geri dönüşüm yarışması başlıyor

Topladıkları 250 bin TL.'yi Gazze için bağışladılar

Minikler paralarını Gazze için bağışladı

Adıyaman Havaalanı'nda nisan ayında 33 bin 859 yolcuya hizmet verildi

Depremzede esnaf: İş yerim çalışmaya uygun inşa edilmedi

Takla atan araç ters döndü: 1 yaralı

Avşo Deresi'nde kapsamlı temizlik çalışması

13 metrekarelik atölyede dört sanatı tek bir çatı altında yaşatıyor

Kınalı keklik avlayan şahsa 63 bin lira ceza

Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nde ki konferansta Filistin’de yaşanan hukuksuzluklar konuşuldu

Umut Kervanı Van’da yardım çalışmalarını sürdürüyor

Malatya'da 4-6 yaş grubu Kur'an kursları tanıtım günleri başladı

Gaziantep'te iş yerinde patlama: 5 yaralı

Siirt’te silahlı saldırı: 5 gözaltı

Dr. Dağılma: Gençlerin gelişimine katkı sunacak alanların çoğalması lazım

Yükleniyor