HÜDA PAR’dan eczacı ve doktorlara yeşil pasaport verilmesi hakkında kanun teklifi

Tarih: 26.06.2025 17:48 Güncelleme: 26.06.2025 17:48
HÜDA PAR’dan eczacı ve doktorlara yeşil pasaport verilmesi hakkında kanun teklifi
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült
Haberi Sesli Oku

HÜDA PAR, kamu ve özel sektörde çalışan belli kıdeme sahip eczacı ve doktorlara hususi damgalı (yeşil) pasaport verilmesini öngören kanun teklifini Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne sundu.

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Faruk Dinç’in imzasıyla Meclis’e sunulan kanun teklifinin yasalaşması durumunda, kamu ve özel sektörde çalışan 15 yıl kıdeme sahip eczacı ve doktorlar hususi damgalı (yeşil) pasaport alabilecek.

Kanun teklifinin gerekçesinde sağlık sektöründe çalışan uzmanların yurt dışındaki mesleki toplantı, eğitim ve etkinliklere katılımının öneminin giderek arttığına ancak vize süreçlerindeki zorluklar nedeniyle birçok doktor ve eczacının bu etkinliklere katılamadığına yer verildi.

Gerekçenin devamında, “İzah edilen nedenlerle belli kıdeme ve şartlara sahip doktorlara ve eczacılara kolay seyahat imkanı sağlayacak hususi damgalı pasaport verilmesini temin için yasal düzenleme yapılması gerekmektedir. Ülkemizin temsili ve tanınırlığı, ilaç endüstrisinin ve sağlık sektörünün gelişimi ve daha kaliteli sağlık hizmetleri için de bu düzenlemeye ihtiyaç vardır.” denildi.

5682 sayılı Pasaport Kanununun süreç içerisinde birçok defa değiştiğine işaret edilirken, şu ifadelere yer verildi: “Değişik tarihlerde Kanunda yapılan değişikliklerle vakıf yükseköğretim kurumlarında görev yapan öğretim üyelerine, birinci derece kadro ile emekliliğe hak kazanmış olan belediye başkanlarına ve son olarak 2019 yılında avukatlara hususi damgalı pasaport hakkı tanınırken doktor ve eczacıların bu imkandan mahrum bırakılması hakkaniyete ve fırsat eşitliğine uygun düşmemektedir.”

Teklif yasalaşırsa Türk Eczacılar Birliği'ne kayıtlı olup en az on beş yıl kıdemi bulunan eczacılar ve Türk Tabipler Birliği üyesi olup en az on beş yıl kıdemi bulunan doktorlar belirlenen şartları taşımaları halinde hususi damgalı pasaport alabilecek. (İLKHA)

İran Lideri Hamanei’den halka kutlama videosu

Çin'den NATO'ya uyarı: Asya Pasifik'e doğru genişlememeli

Gazze'de yardım almaya çalışan 18 kişi şehit edildi

Rusya-Ukrayna arasında yeni esir takası

Yunanistan'da orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Katar Emiri Al Sani ile görüştü

Tepeköy mayın şehidleri kabirleri başında yâd edildi

Traktör şarampole yuvarlandı: 1 ölü

Bursa'da lokanta alevlere teslim oldu

Çanakkale açıklarında 32 düzensiz göçmen kurtarıldı

Dezenformasyonla Mücadele Merkezi dolandırıcılara karşı uyardı

Kenya'daki protestolarda can kaybı 16’ya yükseldi

Çin’de meydana gelen sellerde 6 kişi öldü

Trafo patlaması izdihama yol açtı: 29 öğrenci öldü

BM: Gazze'de sağlık hizmetlerinden söz etmek mümkün değil

Sivas'ta 3,9 büyüklüğünde deprem

Büyükşehir Belediyesi'nden yerinde dönüşüm uyarısı

HÜDA PAR Antalya İl Başkanı Durmaz’dan, ‘Uyuşturucu İle Mücadele Günü’ mesajı

Belediye Başkanı Geçit: Muharrem ayı; hüznün, ibadetin, şükrün ve paylaşmanın ayıdır

HÜDA PAR'dan Bingöl'de esnaf ziyareti

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir: Türkiye, içerideki kripto siyonistlerle yüzleşmelidir!

Şanlıurfa’da “Hayatı kolaylaştıran küçük adımlar” sergisi ilgi gördü

HÜDA PAR’dan Bingöl'de Yeni Mahalle'ye ziyaret

Şanlıurfa'da ezan ve hutbe yarışması düzenlendi

TBMM Başkanı Kurtulmuş: Bu meclisin anayasa yapma yetkisi vardır

HÜDA PAR’dan eczacı ve doktorlara yeşil pasaport verilmesi hakkında kanun teklifi

Şanlıurfa’da düzenlenen fıstık panelinde verim ve kalite vurgusu

MASKİ'den Güneşli Mahallesi'ne içme suyu

Büyükşehir Belediye Başkanı Er: Kerbela, zulme karşı direnişin, hak ve hakikat uğruna verilen onurlu mücadelenin sembolüdür

Şanlıurfa'da traktör kazası: Sürücü yaralandı, araç ikiye bölündü

Yükleniyor