• BIST 100

    11183,00%1,66
  • DOLAR

    41,26% -0,07
  • EURO

    48,99% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4899,19% 0,30
  • Ç. ALTIN

    8025,91% 1,72

HÜDA PAR’dan enflasyon açıklaması: Halkın ekonomik sıkıntıları her geçen gün derinleşiyor!

03 Şubat 2025, Pazartesi 19:43
03 Şubat 2025, Pazartesi 19:43
HÜDA PAR’dan enflasyon açıklaması: Halkın ekonomik sıkıntıları her geçen gün derinleşiyor!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve İktisat Başkanı Mehmet Şah Gültekin, "2025 yılı ocak ayında açıklanan 5,03'lük enflasyon oranı, halkın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün daha da derinleştiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve İktisat Başkanı Mehmet Şah Gültekin, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığını 2025 yılının ilk enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Maaşlara yapılan zamlar ışık hızında erimiştir"

"2025 yılı ocak ayında açıklanan yüzde 5,03'lük enflasyon oranı, halkın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün daha da derinleştiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir." diyen Gültekin, "Aralık ayında yapılan asgari ücret artışı ile kamu görevlilerine, işçilere ve emeklilere yapılan zamlar, ocak ayında hızla yükselen fiyatlarla birlikte ışık hızında erimiştir. Yapılan artışlar halkın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmaktadır. Bu durum, toplumun dar gelirli kesimlerinin satın alma gücünü hızla düşürmekte ve refah düzeyini giderek zorlaştırmaktadır." açıklamasında bulundu.

Hükümetin uyguladığı politikaların ekonomik sorunlara çözüm olmadığını belirten Gültekin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Gıda enflasyonu ve konut kiraları başta olmak üzere temel ihtiyaçların fiyatları hızla artarken, hükümetin uyguladığı Orta Vadeli Program (OVP) ve faiz politikaları halkın sorunlarına çözüm sunamamaktadır. OVP'nin başarısızlığına binaen hedef güncellemek zorunda kalan yönetim, neticeyi etkileyen geri adımlar atmamış, esnaf ve ücretli çalışanları sorumlu tutarak yükü onlara yüklemiştir. Aynı zamanda hükümetin uygulamalarıyla enflasyon artırıcı faktörler, işveren ve esnafa maliyet olarak yansıtılmıştır. Kayıp kaçak adı altında işyerlerine milyonlarca ceza kesilmiş, ancak enflasyon düşürülmemiştir. Düşen tek şey güven olmuştur."

"Halkın talepleri göz ardı edilmektedir"

Ekonomik sorunlara çözüm için somut adımlar atılması gerektiğini ifade eden Gültekin, "Maaş artışları çalışanların gelirini arttırmakta, ancak enflasyonla birlikte refah düzeyi giderek daralmaktadır. 'Ne kadar elini taşın altına koysan da taşın altında kalarak hiçbir şey görmeyeceksin' anlayışıyla, halkın talepleri göz ardı edilmektedir. Çalışanların harcama tutarları gelirlerinden daha fazla bir oranda arttığında, satın alma gücünde ciddi kayıplar yaşanmaktadır. Bugün gelinen noktada, açlık sınırının 22.131,06 TL'ye, yoksulluk sınırının ise 72.088,14 TL'ye yükseldiği, bekâr bir çalışanın geçim maliyetinin ise 28.756,29 TL'ye ulaştığı görülmektedir." dedi.

"Toplumun geniş kesimlerinin giderek daha fazla mağdur olmasını kabul etmemiz mümkün değil"

Gültekin, açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi:

"HÜDA PAR olarak, ekonomik krize karşı "atılacak adımların kısa vadeli çözümler değil, köklü reformlar olması gerektiğini" bir kez daha hatırlatıyoruz. Ekonomik çözüm için geçici adımlar atmak değil, köklü ve etkili reformlar gerçekleştirilmesi gerektiği açıktır. 'Atı alan Üsküdar'ı geçmeden, gerçek çözüm bulunmalıdır' diyerek, toplumun geniş kesimlerinin giderek daha fazla mağdur olmasını kabul etmemiz mümkün değildir." (İLKHA)

Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız

Samsun’da kereste fabrikasında yangın

Yemen'de işgalin katlettiği 32 gazeteci defnedildi

Esenyurt’ta servis minibüsü anne ve bebeğine çarptı: 1 ölü

Şanlıurfa’da asansör bakımı sırasında elektrik faciası: 1 ölü

Şırnak'tan Sumud Filosu'na destek:"İnsanlığın ve vicdanın sesi ve direnişi"

Ensarullah, işgal rejimini füze ve İHA'larla hedef aldı, milyonlarca işgalci sığınaklara kaçtı

Bingöl’de köy muhtarı araçta ölü bulundu

Papua Yeni Gine’de 6 büyüklüğünde deprem

Kürdistan Sosyalist Partisi'nden HÜDA PAR'a ziyaret

İşgalin başlattığı kara saldırısında sabahtan bu yana 100'den fazla şehit

Balıkçılara 4,7 milyar TL ÖTV'si sıfıra indirilmiş yakıt desteği

Kocaeli’de çocuklarının önünde babasını tokatlayan sürücü tutuklandı

Emekli İmam Yağmurcu, 36 yıldır sürdürdüğü aktarcılıkla şifaya vesile oluyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Başkanı Kurtulmuş’u kabul etti

Batman'da eğitim yılı kaynak kitap kriziyle başladı

Malatya Büyükşehir Belediye Meclisi eylül ayı toplantıları sona erdi

UNICEF: Gazze'de yarım milyon çocuk psikolojik travma yaşıyor

Batman'da mucur yüklü tır iki otomobile çarptı

Şanlıurfa’da kayıp genç sulama kanalında ölü bulundu

Dışişleri'nden işgalci rejimin Gazze şehrinde başlattığı kara saldırısına tepki

Bakan Kurum: Deprem bölgesine ekstra konut kontenjanı ayıracağız

İLKHA muhabiri Küresel Sumud Filosu'nun Tunus sürecini anlattı

Malatya'da kırsal mahalleye yeni yol

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Guterres: BM Güvenlik Konseyi’nin yapısı reforma ihtiyaç duyuyor

Bayrampaşa Belediyesi’ne yolsuzluk soruşturması: 20 tutuklama

Mardin'de boş arazide bir kişinin cansız bedeni bulundu

İran ve Rusya, ortak tatbikat yaptı

AB, işgalci rejime ticaret kısıtlamaları getirmeyi planlıyor

İletişim Başkanı Duran: “israilin Gazze’de başlattığı yeni saldırı dalgası soykırım suçlarının kanlı bir aşamasıdır”

Sumud Filosu'ndaki Sinan Akılotu: Yarın İtalyan filosuyla buluşacağız