• BIST 100

    9351,87%0,43
  • DOLAR

    39,40% 0,46
  • EURO

    45,63% 0,82
  • GRAM ALTIN

    4325,14% -0,06
  • Ç. ALTIN

    6967,48% -0,70
HÜDA PAR’dan enflasyon açıklaması: Halkın ekonomik sıkıntıları her geçen gün derinleşiyor!
GÜNDEM
Tarih: 3.02.2025 19:43
Güncelleme: 3.02.2025 19:43
Kaynak: ILKHA
HÜDA PAR’dan enflasyon açıklaması: Halkın ekonomik sıkıntıları her geçen gün derinleşiyor!
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve İktisat Başkanı Mehmet Şah Gültekin, "2025 yılı ocak ayında açıklanan 5,03'lük enflasyon oranı, halkın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün daha da derinleştiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir." dedi.

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı ve İktisat Başkanı Mehmet Şah Gültekin, Türkiye İstatistik Kurumu’nun açıkladığını 2025 yılının ilk enflasyon oranlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Maaşlara yapılan zamlar ışık hızında erimiştir"

"2025 yılı ocak ayında açıklanan yüzde 5,03'lük enflasyon oranı, halkın ekonomik sıkıntılarının her geçen gün daha da derinleştiğini bir kez daha gözler önüne sermektedir." diyen Gültekin, "Aralık ayında yapılan asgari ücret artışı ile kamu görevlilerine, işçilere ve emeklilere yapılan zamlar, ocak ayında hızla yükselen fiyatlarla birlikte ışık hızında erimiştir. Yapılan artışlar halkın ihtiyaçlarını karşılamaktan uzak kalmaktadır. Bu durum, toplumun dar gelirli kesimlerinin satın alma gücünü hızla düşürmekte ve refah düzeyini giderek zorlaştırmaktadır." açıklamasında bulundu.

Hükümetin uyguladığı politikaların ekonomik sorunlara çözüm olmadığını belirten Gültekin, açıklamasının devamında şu ifadelere yer verdi: 

"Gıda enflasyonu ve konut kiraları başta olmak üzere temel ihtiyaçların fiyatları hızla artarken, hükümetin uyguladığı Orta Vadeli Program (OVP) ve faiz politikaları halkın sorunlarına çözüm sunamamaktadır. OVP'nin başarısızlığına binaen hedef güncellemek zorunda kalan yönetim, neticeyi etkileyen geri adımlar atmamış, esnaf ve ücretli çalışanları sorumlu tutarak yükü onlara yüklemiştir. Aynı zamanda hükümetin uygulamalarıyla enflasyon artırıcı faktörler, işveren ve esnafa maliyet olarak yansıtılmıştır. Kayıp kaçak adı altında işyerlerine milyonlarca ceza kesilmiş, ancak enflasyon düşürülmemiştir. Düşen tek şey güven olmuştur."

"Halkın talepleri göz ardı edilmektedir"

Ekonomik sorunlara çözüm için somut adımlar atılması gerektiğini ifade eden Gültekin, "Maaş artışları çalışanların gelirini arttırmakta, ancak enflasyonla birlikte refah düzeyi giderek daralmaktadır. 'Ne kadar elini taşın altına koysan da taşın altında kalarak hiçbir şey görmeyeceksin' anlayışıyla, halkın talepleri göz ardı edilmektedir. Çalışanların harcama tutarları gelirlerinden daha fazla bir oranda arttığında, satın alma gücünde ciddi kayıplar yaşanmaktadır. Bugün gelinen noktada, açlık sınırının 22.131,06 TL'ye, yoksulluk sınırının ise 72.088,14 TL'ye yükseldiği, bekâr bir çalışanın geçim maliyetinin ise 28.756,29 TL'ye ulaştığı görülmektedir." dedi.

"Toplumun geniş kesimlerinin giderek daha fazla mağdur olmasını kabul etmemiz mümkün değil"

Gültekin, açıklamasında son olarak şu ifadelere yer verdi:

"HÜDA PAR olarak, ekonomik krize karşı "atılacak adımların kısa vadeli çözümler değil, köklü reformlar olması gerektiğini" bir kez daha hatırlatıyoruz. Ekonomik çözüm için geçici adımlar atmak değil, köklü ve etkili reformlar gerçekleştirilmesi gerektiği açıktır. 'Atı alan Üsküdar'ı geçmeden, gerçek çözüm bulunmalıdır' diyerek, toplumun geniş kesimlerinin giderek daha fazla mağdur olmasını kabul etmemiz mümkün değildir." (İLKHA)

Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu

HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu'ndan Yeniden Refah Partisi'ne ziyaret

Şanlıurfa’da motosikletlere yönelik şok uygulamada 28 araç ele geçirildi

Hindistan'da köprü çöktü: 4 ölü

Yeşilyurt'ta yollar yenileniyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ve Putin ile görüştü

Gazze'de şehit sayısı 55 bin 400'ü aştı

MTB Başkanı Özcan: Malatya 750 milyon doların üzerinde ekonomik kayıp yaşadı

Necara Aşireti bayramlaşma için Şanlıurfa'da bir araya geldi

Kabine bugün toplanıyor: Gündemde İran–siyonist rejim çatışması var

Gazze'de katliam devam ediyor: 20 şehit

Ülkenin kuzey ve doğusunda yağış bekleniyor

İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan: Kimse bizi nükleer enerji programından mahrum edemez

Döviz kurları haftaya nasıl başladı?

Gram altında yeni rekor

18 İlde DAİŞ operasyonu: 39 şüpheli gözaltına alındı

Batman'da uyuşturucu operasyonu: 5 kilo skunk ele geçirildi

Siyonist Katz'tan Tahran halkına tehdit: Yakında bedel ödeyecekler

Uzman Psikologdan velilere uyarı: Tatilde kontrolsüz teknoloji kullanımı çocuklarda tehlike oluşturur

Afrika Birliği'nden Fildişi Sahili'ne seçim desteği

İran'da Mossad casusu asıldı

İran, siyonistlere ait gelişmiş bir insansız hava aracını düşürdü

İran'dan siyonist rejime yoğun füze saldırısı: 8 ölü, 287 yaralı

Gaziantepliler: Gazze için atılan her adım değerli, saflar netleşmeli

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Kongo'da sel ve toprak kaymaları: 29 ölü

Bingöl'de Gazze için anlamlı etkinlik

Ağrı'da fırıncılar zam talepleri kabul edilmeyince marketlere ekmek satışını durdurdu

Bingöl'de uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Rusya 6 binden fazla askerin cenazesini Ukrayna'ya teslim etti

TOKİ şantiyesinde korkutan yangın

Bingöl'de tarihi eser operasyonu