• BIST 100

    10857,17%-0,28
  • DOLAR

    42,46% 0,12
  • EURO

    49,23% 0,22
  • GRAM ALTIN

    5677,62% 0,76
  • Ç. ALTIN

    9257,74% 0,00

HÜDA PAR’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı: Ümmetin onurunu koruyacak “Ortak Savunma Kuvveti” acilen hayata geçirilmeli

21 Haziran 2025, Cumartesi 23:44
21 Haziran 2025, Cumartesi 23:44
HÜDA PAR’dan İslam İşbirliği Teşkilatı’na çağrı: Ümmetin onurunu koruyacak “Ortak Savunma Kuvveti” acilen hayata geçirilmeli
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

HÜDA PAR Dış İlişkiler Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada, bugün İstanbul’da toplanan İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerine “birlik” çağrısında bulunuldu.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerine çağrıda bulunulan açıklamada, “İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında, ümmetin onurunu koruyacak “Ortak Savunma Kuvveti” acilen hayata geçirilmelidir.” denildi.

“Dünyaya verilecek mesajlar artık temennilerle sınırlı kalmamalı”

İslam İşbirliği Teşkilatı (İİT) Dışişleri Bakanları 51. Oturumu’nun İstanbul’da düzenlendiği hatırlatılan açıklamada, “Siyonist rejimin Gazze'de sürdürdüğü sistematik soykırım ve yakın zamanda İran'a yönelik düzenlediği askerî saldırılar, ümmetin geleceğini tehdit etmektedir. Yapılan açıklamalarda “ittifak ve kenetlenme” vurgusu önemlidir; ancak dünyaya verilecek mesajlar artık temennilerle sınırlı kalmamalıdır. Fiilî saldırılar karşısında, fiilî bir duruş sergilenmelidir.” denildi.

“Milyonlarca Müslümanı yöneten yöneticiler, ne yazık ki bu kanlı tabloya seyirci kalmakta”

Gazze halkının yaklaşık iki yıldır sistematik bir şekilde soykırıma uğradığı belirten açıklamada, “Suriye, Lübnan, Yemen ve İran’a yönelik saldırılar da siyonizmin diplomasi tanımadığını, sadece güce inandığını göstermiştir. Milyonlarca Müslümanı yöneten yöneticiler, ne yazık ki bu kanlı tabloya seyirci kalmakta, halklarını diplomasi söylemleriyle oyalamaktadır. Siyonistlerin hamisi konumundaki ABD bu süreçte, sözde barış girişimleriyle dünyayı oyalarken, hem siyonist rejime kesintisiz silah ve para akıtmış, hem de diplomasi masasındaki herkesi hedef haline getirmiştir. İran, diplomasi masasından kalkmadan bombalanmış; Gazze'de ateşkes çağrıları yapılırken çocuklar öldürülmeye devam edilmiştir. Bu diplomasi değil, sahte umutlarla zaman kazanma ve zalimi koruma tiyatrosudur.” ifadelerine yer verildi.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyelerine çağrıda bulunulan açıklamada, atılması gereken adımlar şu şekilde sıralandı:

“-Ateşin tüm bölgeye yayılmaya çalışıldığı bu süreçte ABD’ye ait tüm askerî üsler kapatılmalıdır.

-Siyonist rejim ve destekçilerinin Müslüman ülkelerin hava sahalarını kullanarak Müslüman halkları bombalaması engellenmelidir.

-Gazze'ye kara ve denizden kesintisiz insani yardım koridorları kurulmalı, bu koridorlar İslam ülkelerinin oluşturacağı ortak bir güç tarafından korunmalıdır.

-Siyonist rejimle ticarî, diplomatik ve askerî ilişkilerini sürdüren ülkelere kapsamlı ve çok yönlü ambargolar başlatılmalıdır.

-İslam İşbirliği Teşkilatı çatısı altında, ümmetin onurunu koruyacak “Ortak Savunma Kuvveti” acilen hayata geçirilmelidir.

-Batı’nın desteği ile işgal rejiminin İran'a yönelik başlatmış olduğu saldırılar karşısında İslam İşbirliği Teşkilatına üye ülkeler, saldırılar karşısında net bir duruş sergilemeli; İran’a siyasi, askerî ve ekonomik destek sağlamalıdır.”

“Siyonistlerin teknolojik kibrinin, inançla ve kararlılıkla yürütülen direniş karşısında çöktüğü görülmüştür”

Atılması gereken adımların siyonist rejim ve destekçilerini durduracak nitelikte olması gerektiği belirtilen açıklamada, “İslam coğrafyasına yönelik saldırılar, sadece topraklarımızı değil; medeniyetimizi, kimliğimizi ve birliğimizi yok etmeyi hedeflemektedir. Ancak siyonistlerin teknolojik kibrinin, inançla ve kararlılıkla yürütülen direniş karşısında çöktüğü görülmüştür. Bu tarihî fırsat mutlaka değerlendirilmelidir. Bu toplantı, sadece diplomatik bir buluşma değil; aynı zamanda tarih önünde bir hesap verme vesilesidir. Bugün İstanbul'dan yükselecek ses, ümmete birlik, Kudüs'e umut, Şam'a cesaret, Kahire'ye ışık, Gazze ve Tahran'a ise can olmalıdır.” ifadelerine yer verildi.

“İslam dünyası tek ses olursa, ne siyonist rejim ne de onun arkasındaki güçler bu saldırıları sürdürebilir”

Açıklamada son olarak, şöyle denildi: “HÜDA PAR olarak net çağrımızdır: Artık kınamalar, temenniler, ihtiyatlı çağrılar dönemi bitmelidir. Gerçek bir karşı duruş, ancak ve ancak gücün birlikten doğduğu gerçeğini kabul etmekle mümkündür. Biliyoruz ki İslam dünyası tek ses olursa, ne siyonist rejim ne de onun arkasındaki güçler bu saldırıları sürdürebilir.” (İLKHA)

Batmanlı öğrenciden Gazze'ye anlamlı destek

31 asker hastalanınca 5.5 milyar sterlinlik Ajax Programı yeniden durduruldu

Batman'da hafif ticari taksi ile cip çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul’da DAİŞ operasyon: 14 şüpheli yakalandı

Altın güne yükselişle başladı

Amasra’da inşaat temelinde çökme: 70 kişi tahliye edildi

Hakkâri ve Ağrı’da 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi

Gazze’de çile bitmiyor, halk zor durumda

Sahte altın operasyonuna 5 gözaltı

Hal Kanunu’nun yılbaşında Meclis’e sunulması bekleniyor

Kocaeli merkezli 11 ilde “Bungalov Dolandırıcılığı” operasyonu: 23 tutuklama

Milli Eğitim Bakanı Tekin’den dikkat çeken ara tatil açıklaması

Meteoroloji’den çok sayıda il için yağış ve kuvvetli rüzgâr uyarısı

İstanbul’da şarj halindeki elektrikli araç alev alarak patladı

Malatya'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

Malatya'da kayıp olarak aranan yaşlı kadın ölü bulundu

Kocaeli'de feci kaza: 2 ölü

Isparta’da 306 adet sentetik kannabinoid ele geçirildi

Rusya'da İHA üretim tesisi vuruldu

Mersin’de Güvenlik ve Asayiş Değerlendirme Toplantısı yapıldı

Brezilya’da vinç kazası: 1 işçi öldü

Akdeniz’de 4,1 büyüklüğünde deprem

BM: ABD ile Venezuela arasındaki gelişmeler endişe verici

ABD Dışişleri Bakan Yardımcısı Rigas Türkiye'ye gelecek

Malatya'da çıkan yangında bir ev küle döndü

Cumhurbaşkanı Erdoğan Gönüllüler Koalisyonu Zirvesi’ne Katıldı

Mısır'da üçlü Gazze zirvesi

Kongo’da 25 üst düzey subay gözaltına alındı

Evde ölü bulunan ailenin babası defnedildi, anne ve çocuk memleketine gönderildi

Antalya’da 25 ton tarihi geçmiş tavuk ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Batmanlı öğrenciden Gazze'ye anlamlı destek

31 asker hastalanınca 5.5 milyar sterlinlik Ajax Programı yeniden durduruldu

Batman'da hafif ticari taksi ile cip çarpıştı: 2 yaralı

İstanbul’da DAİŞ operasyon: 14 şüpheli yakalandı

Altın güne yükselişle başladı

Amasra’da inşaat temelinde çökme: 70 kişi tahliye edildi

Hakkâri ve Ağrı’da 1 tonun üzerinde uyuşturucu ele geçirildi