• BIST 100

    10228,40%0,39
  • DOLAR

    39,81% 0,00
  • EURO

    46,65% 0,07
  • GRAM ALTIN

    4258,55% 0,00
  • Ç. ALTIN

    6808,69% 0,00

HÜDA PAR'ın kanun teklifine destek gelmeye devam ediyor

03 Temmuz 2025, Perşembe 08:45
03 Temmuz 2025, Perşembe 08:45
HÜDA PAR
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Gaziantep Memur-Sen İl Başkanı Müslüm Göral,  HÜDA PAR'ın, dini ve manevi değerlere hakarete daha caydırıcı cezalar verilmesi ve Türk Ceza Kanunu'na "Dini değerlere hakaret" başlıklı müstakil bir madde eklenmesi için Meclis'e sunduğu kanun teklifinin yer

Gaziantep Memur-Sen İl Başkanı Müslüm Göral, dini değerlere ve manevi kişiliklere hakaret edenlere yönelik HÜDA PAR tarafından verilen kanun teklifinin yasalaşması gerektiğini ifade etti.

Göral, kanun teklifinin önemine dair, "Öncelikle HÜDA PAR'a, kutsal değerlere hakaret edenlerle ilgili olarak bir kanun teklifi verdikleri için teşekkür ediyorum. Bu teklifin çok gerekli olduğu, son günlerde bir karikatür dergisinin yaptığı terbiyesizlikle bir kez daha görülmüştür. Gerçekten de böyle bir kanunun ülkemizde olması gerektiği anlaşılmıştır. Aslında geç kalınmış bir tekliftir. Kanunlarımızda böyle bir düzenlemenin mutlaka olması gerekir. Nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede, böyle bir derginin ifade özgürlüğü adı altında çıkıp bu şekilde bir terbiyesizlik yapması gerçekten kabul edilemez." dedi.

"Diğer siyasi partilerin de buna destek vermesi gerektiği kanaatindeyim"

HÜDA PAR tarafından verilen kanun teklifinin diğer siyasi partiler tarafından da desteklenmesi gerektiğine değinen Göral, "Bunun örneklerini daha önceki yıllarda çeşitli Avrupa ülkelerinde gördük. Avrupa ülkelerinde buna benzer şekilde, ifade özgürlüğü adı altında bazı İslami değerlere, İslam'ın kutsallarına hakaretler edildi. Kur’an-ı Kerim'in ayetlerine, Kur'an-ı Kerim'e hakaretler edildi. Peygamber Efendimize (sallallahu aleyhi ve sellem) hakaretler edildi. Fakat böyle bir terbiyesizliğin İslam ülkesinde, nüfusunun yüzde 99'u Müslüman olan bir ülkede yaşanması gerçekten acı verici ve kabul edilemez bir durumdur. Bu nedenle böyle bir kanunun çıkarılması ve diğer siyasi partilerin de buna destek vermesi gerektiği kanaatindeyim." ifadelerini kullandı.

"Dini değere ve hiçbir dine kesinlikle hakaret edilmez"

Müslümanların diğer inançlara hiçbir zaman hakaret etmediğini hatırlatan Göral, "Biz Müslümanlar olarak, İslam dini mensupları olarak Peygamber Efendimiz (sallallahu aleyhi ve sellem) dahil hiçbir zaman başka dinlere hakaret etmemiş, başka dinlere küfretmemişiz. Bizlere de 'Siz onların dinine küfretmeyin ki onlar da sizin dininize küfretmesin.' buyurmuştur. Bu nedenle bizim inancımıza göre hiçbir kutsala, hiçbir dini değere ve hiçbir dine kesinlikle hakaret edilmez, onlara küfredilmez. Biz tüm dinlere saygılı bir diniz; ancak aynı saygıyı diğer dinlerden ve farklı fikir sahiplerinden beklemek en doğal hakkımızdır. Burada konumuz olan, bununla ilgili kanun teklifi kesinlikle bir an önce çıkarılmalıdır. Dediğim gibi, tüm siyasi partilerin de bu kanun teklifine destek vermesi gerektiği kanaatindeyiz. Biz de Memur-Sen olarak kesinlikle bu kanun teklifini destekliyoruz. Bununla ilgili olarak ne gerekirse biz de Memur-Sen olarak yapacağız. Sonuna kadar HÜDA PAR'ın yapmış olduğu bu kanun teklifinin arkasındayız."  şeklinde konuştu. (İLKHA)

Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı

İstanbul için sıcak hava uyarısı

Rusya, Afganistan İslam Emirliğini tanıyan ilk ülke oldu

Putin ile Trump Ukrayna'yı görüştü

İstanbul Silivri'de ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sırbistan’ın başkenti Belgrad’da hükümet karşıtları yine sokaklara çıktı

Çin Şıyan sınıfı uydusunu uzaya gönderdi

ABD'den İran'a yeni yaptırımlar

Guterres: Gazze'de son can damarları kesilmek üzere

Siyonist işgalciler Lübnan'a saldırdı

Yozgat'ta feci kaza: 3 ölü, 2 yaralı

Çin'de şiddetli yağış ve su baskını

Silivri'de ormanlık alanda yangın

HÜDA PAR Mersin Milletvekili Dinç: Dini değerlere yönelik saldırılar karşısında sessiz kalınmamalı

İran hava sahasını yeniden kapattı

Gaziantep'te uyuşturucu ele geçirildi: 2 gözaltı

Sürekli elektrik kesintileri Aydın ailesinin hayatını tehdit ediyor

Araç tavanında yolculuk yapan şahsa ceza kesildi

Gaziantep'te siber dolandırıcılık operasyonu: 15 gözaltı

Okkalı: Camiler sadece yazın değil, yıl boyunca çocuklarla dolmalı

Bingöl Valisi Ahmet Hamdi Usta'dan orman yangını uyarısı

HÜDA PAR’dan emekli maaşı hakkında kanun teklifi: Asgari ücretin altında olmasın

Kutsal topraklardan dönen hacılar: Başta Filistin olmak üzere tüm İslam âlemi için dua ettik

Demir: Bu olay (Hz. Muhammed'e hakaret) teklifimizin ne kadar gerekli olduğunu ortaya koydu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Avrupa Gökyüzü Kalkanı devreye alınıyor

Şinmoe Yanardağı'nda patlama

Doğu Asya'da gerilim tırmandı

Tayland'da görevden alınan başbakanın yerine yardımcısı getirildi

Bulgaristan'da silah fabrikasında patlama: 1 ölü

Siyasiler ve STK temsilcileri "Muharrem Ayı İftar Programı"nda buluştu

Beton mikseri ile trambüs çarpıştı: 4 yaralı