• BIST 100

    11048,11%-1,05
  • DOLAR

    41,30% 0,05
  • EURO

    48,80% 0,04
  • GRAM ALTIN

    4836,63% -0,41
  • Ç. ALTIN

    7935,99% -0,73

HÜDA PAR’ın Kürt Meselesine İnsani Çözüm'üne halktan destek

20 Şubat 2025, Perşembe 13:17
20 Şubat 2025, Perşembe 13:17
HÜDA PAR’ın Kürt Meselesine İnsani Çözüm
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Batmanlı vatandaşlar, HÜDA PAR’ın Kürt Meselesi’ne İnsani Çözüm önerisini desteklediklerini ve Kürt halkının haklarının verilmesinin ülkeyi güçlendireceğini belirtti.

HÜDA PAR’ın Diyarbakır’da düzenlediği Kürt Meselesi’ne İnsani Çözüm Çalıştayı, Batmanlı vatandaşlar tarafından da destek gördü.

HÜDA PAR, 15-16 Şubat tarihlerinde Diyarbakır'da gerçekleştirdiği Kürt Meselesi’ne İnsani Çözüm Çalıştayı ile önemli bir adım attı.

Toplumun farklı kesimlerinden siyasetçiler, kanaat önderleri, akademisyenler ve sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin katılım sağladığı Çalıştay'da, Kürt Meselesi’nin çözümüne dair yeni bir perspektif sunuldu.

Batman’da İLKHA mikrofonlarına konuşan vatandaşlar, Türkler ve Kürtler arasındaki kardeşliğin pekişmesi gerektiğini belirterek, Kürt Meselesi’nin çözümünün ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağını vurguladı.

"Fitne tohumu ekmek isteyenlere fırsat verilmemeli"

HÜDA PAR'ın bu konudaki söylemlerini gönülden desteklediklerini ifade eden Samet Yazıksız, "Kürtler ve Türkler arasında herhangi bir ırkçılık yapılamaz. Her ikisi de bu ülkenin asli vatandaşıdır ve bu hiçbir zaman inkâr edilemez. Hiçbir zaman ırkçılıktan yana değiliz. Bu ülkenin bekası için Türklerin ve Kürtlerin omuz omuza vermesi gerekiyor. Malazgirt Savaşı'ndan, Çanakkale Savaşı'na, hatta Kurtuluş Savaşı'na kadar Türkler ve Kürtlerin omuz omuza durmalarını görmezden gelemeyiz. Türkler ve Kürtler arasında herhangi bir problemin olduğunu düşünmüyorum. Bir sorun varmış gibi lanse etmek isteyen bazı basın organlarına imkân verilmemesi gerekir." dedi.

"Hakların verilmesi bölücülük değildir"

Yazıksız, "Kürtlere hak ettikleri hakların verilmesi elbette bölücülük değildir. Çünkü bu ülkede yaşayan tüm vatandaşların hakları eşit bir şekilde dağıtılmıştır. Yaşamak, özgür düşünmek, yaşam hakkı, eğitim hakkı tüm insanlar için eşittir. Türkiye; Güneydoğu'dan Marmara'ya kadar bölünmez bir ülkedir. Türkler ve Kürtler de bu ülkede kardeşçe yaşamalıdır. Kimsenin hakkı kimseye verilmemelidir. HÜDA PAR'ın bu şekilde öncü bir adım atmasını da canı gönülden tebrik ediyoruz. Emeği geçen herkese de teşekkür ediyorum. HÜDA PAR'ın Kürt Meselesine İnsani Çözüm Çalıştayı'nı da sonuna kadar destekliyoruz." diye konuştu.

"Kürt meselesinin çözülmesiyle ırkçılık ortadan kalkacaktır"

HÜDA PAR ya da kim olursa olsun, Kürt Meselesi'ne İnsani Çözüm için katkı sunmak isteyen herkese teşekkür etmek ve desteklemek gerektiğini söyleyen Suphi Şimşek ise şunları ifade etti:

"Olumsuz düşünmektense olumlu düşünmek lazım. Kürt halkı devletten dilini, ırkını ve adetlerinin anayasa güvencesiyle tanınmasını ister. Başka bir şey değil. Çünkü Türkler ve Kürtler binlerce yıldır bu topraklarda birlikte kardeşçe yaşamışlardır. Tarihçiler bunu çok iyi bilir. HÜDA PAR'ın bunu güdeme getirmesini çok olumlu buluyorum. Bu, ülkemiz için çok önemlidir. Kürt meselesi insani bir şekilde çözülürse bu ülkede kaos biter, anarşi biter ve herkes huzura kavuşur. Kürt meselesinin çözülmesiyle ırkçılık ortadan kalkacaktır. Böyle olursa ülkemiz daha hızlı kalkınır. Kürt meselesinin çözüme kavuşmasını istemeyenlere karşı herkesin birleşmesi lazım."

"Kürt meselesinin çözülmesi bu ülkeyi daha güçlü hale getirecektir"

Kürt meselesinin çözüme kavuşmasının ülke için çok önemli olduğuna vurgu yapan Cemal Kanat, "Geçen günlerde HÜDA PAR'ın gerçekleştirdiği Kürt Meselesi'ne İnsani Çözüm Çalıştayı'nın çok olumlu ve verimli geçtiğine inanıyorum. Ama bazı kesimlerin HÜDA PAR'ı yanlış anladıklarını düşünüyorum. Bin yıldan fazladır Türk, Kürt, Laz, Çerkez, Arap gibi birçok milletler bu toraklarda kardeşçe yaşamışladır. Kürt meselesinin çözümü için sadece elinde silah olan PKK ile görüşmek yeterli değildir. Bu konuya katkı sunacak herkesin muhatap alınması gerekir. Ana dilde eğitiminin olması çok önemlidir. Kürt meselesinin çözülmesi bu ülkeyi daha güçlü hale getirecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü

Otomobil ile hafif ticari araç çarpıştı: 4 yaralı

ABD Gazze'de acil ateşkes tasarısına bir kez daha veto etti

Malatya için şiddetli fırtına uyarısı

Dünya Meteoroloji Örgütü: Küresel su krizi derinleşiyor

Balıkesir’de 531 yeni afet konutunun temeli atıldı

Kamçatka'da 7.8 büyüklüğünde deprem

Kongo'da Ebola salgını: 48 vaka, 31 ölü

İzmir’de mobilya fabrikasında yangın

HAMAS: Gazze, ordunuz için kolay bir lokma olmayacak

BM Suriye Özel Temsilcisi Pedersen istifa etti

Balıkesir'de orman yangını

Erzurum’da ehliyetsiz sürücüye 37 bin lira ceza

Rusya’ya yönelik AB yaptırımları Birlik içinde bölünmeye yol açıyor

Rusya: Venezüella’ya yönelik müdahale girişimleri ve güç kullanımı tehditlerini kınıyoruz

Küresel Sumud Filosuna ait gemiler açık denizde bekleyişi devam ediyor

Muğla açıklarında 56 düzensiz göçmen yakalandı

Cumhurbaşkanı Erdoğan Mahmud Abbas ile görüştü

Fransa'daki protestolarda 110 kişi gözaltına alındı

THY, Suudi Arabistan'ın Yanbu kentine uçuş başlatıyor

Gazze'de açlıktan ölenlerin sayısı 435'e yükseldi

YSK yarın CHP'de olağanüstü kurultay gündemiyle toplanacak

ABD Başkanı Trump, İngiltere Başbakanı Keir Starmer ile bir araya geldi

Ukrayna, İngiltere ile 100 Yıllık Ortaklık anlaşmasını onayladı

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Muğla’da 2 ilçede çıkan orman yangınlarına müdahale ediliyor

Osmaniye'de 3,8 büyüklüğünde deprem

Endonezya'da 6.1 büyüklüğünde deprem

Amasya’da drift yapan sürücüye 46 bin lira ceza

Arnavutluk'ta seçimden 130 gün sonra yeni hükümet kuruldu

ABD'den Polonya'ya 780 milyon dolarlık silah satışı

Gaziantep’te akraba kavgası kanlı bitti: 3 ölü