• BIST 100

    10971,52%1,24
  • DOLAR

    42,03% 0,24
  • EURO

    48,46% -0,18
  • GRAM ALTIN

    5412,27% -0,31
  • Ç. ALTIN

    9047,60% 0,46

Hukukçu Ece: Dünya Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemeli

20 Kasım 2024, Çarşamba 16:49
20 Kasım 2024, Çarşamba 16:49
Hukukçu Ece: Dünya Filistin ve Lübnan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle asıl konuşulması gereken konunun Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklar olduğunu belirten Avukat Hasan Ece, dünyanın Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemesi gerektiğini

Çocukların korunması, daha iyi eğitim almaları adına 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 190 ülke tarafından kabul edilmesine rağmen söz konusu sözleşme siyonist işgal rejimi ve destekçisi olan Batılı ülkeler tarafından ihlal ediliyor.

"Bugün özelinde konuşmamız gereken Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklardır"

Batının yalnızca kendisi için uyguladığı birçok sözleşme gibi delik deşik edilen çocuk hakları bildirgesi ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Avukat Hasan Ece, "Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk haklarının dünyada uygulanıp uygulanmadığına dikkat çekilmesi adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiştir. Bu sözleşme, çocukların ayrımcılık yasasına uğramaması için çıkarılmıştır. Bu sözleşmenin mantığı, çocuklar daha iyi bir ortamda, daha iyi bir yerde yaşamlarını sürdürsün diye çıkarılmıştır. Gönül isterdi ki bugün çocukların daha iyi eğitim almaları için neler yapılabilir diye konuşmaktı ama gelinen aşamada çocukların yaşam hakları dahi ellerinden alınmış durumda. Bugün Gazze'de, Beyrut'ta binlerce çocuk şehid oldu ve şehid olmaya devam ediyorlar. Aslından bugün özelinde konuşmamız gereken Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklardır. Artık önümüze çıkan görüntüleri izleyemeyecek durumdayız. Kimisinin bağırsakları dışarı çıkmış, kimisinin kolu-bacağı kopmuş durumda. Dünyanın bugün odaklanması gereken yer Gazze'dir, Lübnan'dır ve onları acımasızca katleden siyonizimdir." dedi.

"Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürülmemeli"

Siyonizmin tüm insanlık, özelde ise çocuklar için büyük tehdit oluşturduğunu belirten Ece, "Bugün bir şeye dikkat çekilecekse büyük yürüyüşlerden ziyade siyonizm zihniyetinin çocuklar için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekilmelidir. Bu kapsamda dünya Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemelidir." diye konuştu.

"Siyonizm ile mücadele edilmediği müddetçe çocuklar katledilmeye devam edilecektir"

Filistin ve Lübnan'da çocuklar katledilemeye devam edilmesinin Birleşmiş Milletler ve uluslararası sistemin çöktüğünün bir göstergesi olduğunu vurgulayan Ece, "Türkiye'deki vatandaşlar olarak Gazze'deki, Lübnan'daki çocuklar için ne yapabiliriz? Sorusunu sorduğumuzda onlara daha iyi bir eğitim vermekten bahsetmiyoruz. Çünkü bugün çocukların yaşam hakkını dahi koruyamıyoruz. Bugün Avrupa'da veya Türkiye'de çocuklarının özel yaşamına müdahale ederken bu konu günlerce medyada gündem olabiliyorken dünyanın Gazze'de şehid edilen çocuklara karşı sessiz kalması kabul edilemez. Nitekim bahsettiğimiz sözleşme, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen bir sözleşmedir. 190'a yakın ülke bu sözleşmenin tarafıdır. Eğer bugün bu sözleşme kapsamında Gazze ve Lübnan'daki çocukların hakları korunamıyorsa uluslararası sistem, Birleşmiş Milletler çatlamıştır demektir. Bugün sözleşmeye taraf olan tüm ülkeler şunu bilmelidir ki, siyonizm var olduğu sürece kabul edilen tüm sözleşmeler ihlal edilmeye devam edilecektir. Dolayısıyla odaklanmamız gereken nokta çocukların yaşam hakkının nasıl daha iyi muhafaza edileceği ve siyonizim ile nasıl mücadele edileceğidir. Bu yapılmadığı müddetçe çocuklar katledilmeye devam edilecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak

Elazığ-Bingöl karayolunda kaza: 1 yaralı

Şanlıurfa’da tır ile otomobil çarpıştı: 1 ölü

Ermenistan, pasaportlara Ağrı Dağı'nın resmi olmadan damga vurmaya başladı

Siirt’in afetlere dirençli kent olması hedefiyle 52 eylem planı görüşüldü

Şanlıurfa girişinde kamyonetin lastiği yola fırladı: Sürücünün dikkati olası kazayı önledi

Mardin’de seyir halindeki tır’ın dorsesi çıkarak uçuruma yuvarlandı

Malatya'da otomobiller çarpıştı: 1 yaralı

İşgalci rejimden Lübnan'da hava saldırısı

"Niyet ettim tesettüre Emrin başım üstüne" programı ile onlarca genç kız tesettürle tanıştı

Çocuğu araya almak aileyi yıpratıyor!

Diyarbakırlı yeni evli çiftin bağışladığı takılar Gazzeli çiftin mutluluğuna vesile oldu

Matbaa sektörü temsilcisi Yıldırım: Davetiye kültürü geçmişten günümüze büyük bir değişim geçirdi

Kenya'da heyelan: 13 ölü

İşçileri taşıyan pikap devrildi: 4 yaralı

Kolombiya, ABD'nin Karayipler'deki saldırılarını BM'ye taşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Önce terörsüz Türkiye, sonra terörsüz bölge menziline inşallah varacağız

Maduro: ABD'nin amacı Venezuela'nın doğal zenginliklerini ele geçirmek

HÜDA PAR Mersin İl Başkanlığından Yenişehir Nüfus Müdürlüğüne ziyaret ve esnafla buluşma

HÜDA PAR Bursa İl Başkanlığı’ndan kan bağışı

Malatya kitap fuarında Gazze'ye anlamlı destek

Nusaybin Umut Kervanı’ndan yetim ve muhtaçlar yararına kermes

Gaziantep’te aranan şahıslara yönelik operasyon

Hevedanlılar aşireti Diyarbakır’da bir araya geldi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Sındırgı depremi sonrası koordinasyon toplantısı gerçekleştirildi

BMGK: Bosna Hersek’teki barış gücünün görev süresi uzatıldı

İzmir'de uyuşturucu operasyonu: 3 gözaltı

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan Irak'ı ziyaret edecek

İletişim Başkanı Duran, Gazze’de görev yapan gazetecilerle bir araya geldi

Sudan'ın Faşir kentinden 62 binden fazla kişi göç etti

Çin, 2026 APEC Liderler Zirvesi’ne ev sahipliği yapacak