• BIST 100

    14200,54%-0,68
  • DOLAR

    42,69% 0,01
  • EURO

    50,16% 0,04
  • GRAM ALTIN

    5922,12% 0,22
  • Ç. ALTIN

    9522,21% 0,00

Hukukçu Ece: Dünya Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemeli

20 Kasım 2024, Çarşamba 16:49
20 Kasım 2024, Çarşamba 16:49
Hukukçu Ece: Dünya Filistin ve Lübnan
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle asıl konuşulması gereken konunun Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklar olduğunu belirten Avukat Hasan Ece, dünyanın Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemesi gerektiğini

Çocukların korunması, daha iyi eğitim almaları adına 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 190 ülke tarafından kabul edilmesine rağmen söz konusu sözleşme siyonist işgal rejimi ve destekçisi olan Batılı ülkeler tarafından ihlal ediliyor.

"Bugün özelinde konuşmamız gereken Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklardır"

Batının yalnızca kendisi için uyguladığı birçok sözleşme gibi delik deşik edilen çocuk hakları bildirgesi ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Avukat Hasan Ece, "Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk haklarının dünyada uygulanıp uygulanmadığına dikkat çekilmesi adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiştir. Bu sözleşme, çocukların ayrımcılık yasasına uğramaması için çıkarılmıştır. Bu sözleşmenin mantığı, çocuklar daha iyi bir ortamda, daha iyi bir yerde yaşamlarını sürdürsün diye çıkarılmıştır. Gönül isterdi ki bugün çocukların daha iyi eğitim almaları için neler yapılabilir diye konuşmaktı ama gelinen aşamada çocukların yaşam hakları dahi ellerinden alınmış durumda. Bugün Gazze'de, Beyrut'ta binlerce çocuk şehid oldu ve şehid olmaya devam ediyorlar. Aslından bugün özelinde konuşmamız gereken Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklardır. Artık önümüze çıkan görüntüleri izleyemeyecek durumdayız. Kimisinin bağırsakları dışarı çıkmış, kimisinin kolu-bacağı kopmuş durumda. Dünyanın bugün odaklanması gereken yer Gazze'dir, Lübnan'dır ve onları acımasızca katleden siyonizimdir." dedi.

"Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürülmemeli"

Siyonizmin tüm insanlık, özelde ise çocuklar için büyük tehdit oluşturduğunu belirten Ece, "Bugün bir şeye dikkat çekilecekse büyük yürüyüşlerden ziyade siyonizm zihniyetinin çocuklar için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekilmelidir. Bu kapsamda dünya Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemelidir." diye konuştu.

"Siyonizm ile mücadele edilmediği müddetçe çocuklar katledilmeye devam edilecektir"

Filistin ve Lübnan'da çocuklar katledilemeye devam edilmesinin Birleşmiş Milletler ve uluslararası sistemin çöktüğünün bir göstergesi olduğunu vurgulayan Ece, "Türkiye'deki vatandaşlar olarak Gazze'deki, Lübnan'daki çocuklar için ne yapabiliriz? Sorusunu sorduğumuzda onlara daha iyi bir eğitim vermekten bahsetmiyoruz. Çünkü bugün çocukların yaşam hakkını dahi koruyamıyoruz. Bugün Avrupa'da veya Türkiye'de çocuklarının özel yaşamına müdahale ederken bu konu günlerce medyada gündem olabiliyorken dünyanın Gazze'de şehid edilen çocuklara karşı sessiz kalması kabul edilemez. Nitekim bahsettiğimiz sözleşme, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen bir sözleşmedir. 190'a yakın ülke bu sözleşmenin tarafıdır. Eğer bugün bu sözleşme kapsamında Gazze ve Lübnan'daki çocukların hakları korunamıyorsa uluslararası sistem, Birleşmiş Milletler çatlamıştır demektir. Bugün sözleşmeye taraf olan tüm ülkeler şunu bilmelidir ki, siyonizm var olduğu sürece kabul edilen tüm sözleşmeler ihlal edilmeye devam edilecektir. Dolayısıyla odaklanmamız gereken nokta çocukların yaşam hakkının nasıl daha iyi muhafaza edileceği ve siyonizim ile nasıl mücadele edileceğidir. Bu yapılmadığı müddetçe çocuklar katledilmeye devam edilecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı

Yem ve gıda işletmelerine yönelik denetimler sürüyor

ABD'den Japonya'ya askeri ekipman satışı

Balıkesir'de 3,5 büyüklüğünde deprem

İşgal zindanlarında Filistinli esir sayısı artıyor

Mersin'de aylardır devam eden yol ve köprü çalışmalarının tamamlanamaması tepkilere yol açıyor

DMM’den “Türkiye’ye BioNTech aşıları gelmedi” iddialarına yalanlama

Bakan Göktaş: Bir çocuğun hayatına umut olan binlerce hayırseverimiz var

HÜDA PAR Genel Başkan Yardımcısı Emiroğlu, İçmeler Mahallesi sakinleriyle buluştu

Girit Adası açıklarında göçmen botu battı: 14 ölü

Rusya, Harkov'da bir bölgeyi daha ele geçirdi

Kastamonu’da ruhsatsız silah ele geçirildi, aranan 32 kişi yakalandı

Rusya: Ukrayna'ya NATO askerlerinin konuşlandırılmasına asla onay vermeyiz

Nijerya'da düzenlenen saldırıda 5 asker hayatını kaybetti

Bolivya'da sel felaketi: 20 ölü, 24 kayıp

Avrupa Birliği benzinli ve dizel otomobil yasağını hafifletmeye hazırlanıyor

Tayland-Kamboçya çatışmasında 700 binden fazla kişi tahliye edildi

Antalya’da trafik denetimlerinde 11 bin 553 sürücüye ceza kesildi

HAMAS: Netanyahu'nun Mescid-i Aksa'da Burak Duvarı'nda Yahudi ritüelleri yapması kabul edilemez

Başkan Er: Kent merkezindeki iş yerleri şehrin dışına çıkarılacak ve şehir daha yaşanabilir bir hale gelecek

Iğdır’da uyuşturucu operasyonu: 15 gözaltı

Filistin Âlimler Birliği Başkanı Tekruri'den İTTİHADUL ULEMA İstanbul temsilciliğine ziyaret

Antalya'da 3,8 büyüklüğünde deprem

Erzincan’da yaban keçisi avlayanlara 975 bin lirayı aşkın ceza

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


MIT'te görevli nükleer bilim insanı öldürüldü

Meşişi: Tunus tek adam yönetimiyle çöküşe sürüklendi

Trump, Maduro yönetimini "yabancı terör örgütü" ilan etti

Yüzyılın Konut Projesi başvurularında son günler

Bitlis'te eğitime kar engeli

Hatay'da 4 büyüklüğünde deprem

Kocaeli’de 20 yıl hapis cezası bulunan şahıs yakalandı