• BIST 100

    9167,58%0,98
  • DOLAR

    38,57% 0,33
  • EURO

    43,89% 0,80
  • GRAM ALTIN

    4035,43% 0,80
  • Ç. ALTIN

    6526,84% 0,67

Hukukçu Ece: Dünya Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemeli

RÖPORTAJ 20.11.2024 16:49:23 0
Hukukçu Ece: Dünya Filistin ve Lübnan

20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü münasebetiyle asıl konuşulması gereken konunun Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklar olduğunu belirten Avukat Hasan Ece, dünyanın Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemesi gerektiğini

Çocukların korunması, daha iyi eğitim almaları adına 1989 yılında Birleşmiş Milletler Genel Kurulu'nda kabul edilen Cenevre Çocuk Hakları Bildirgesi ve İnsan Hakları Evrensel Bildirgesi, 190 ülke tarafından kabul edilmesine rağmen söz konusu sözleşme siyonist işgal rejimi ve destekçisi olan Batılı ülkeler tarafından ihlal ediliyor.

"Bugün özelinde konuşmamız gereken Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklardır"

Batının yalnızca kendisi için uyguladığı birçok sözleşme gibi delik deşik edilen çocuk hakları bildirgesi ile ilgili İLKHA muhabirine konuşan Avukat Hasan Ece, "Bugün 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü. Çocuk Hakları Sözleşmesi, çocuk haklarının dünyada uygulanıp uygulanmadığına dikkat çekilmesi adına 20 Kasım 1989 tarihinde Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilmiştir. Bu sözleşme, çocukların ayrımcılık yasasına uğramaması için çıkarılmıştır. Bu sözleşmenin mantığı, çocuklar daha iyi bir ortamda, daha iyi bir yerde yaşamlarını sürdürsün diye çıkarılmıştır. Gönül isterdi ki bugün çocukların daha iyi eğitim almaları için neler yapılabilir diye konuşmaktı ama gelinen aşamada çocukların yaşam hakları dahi ellerinden alınmış durumda. Bugün Gazze'de, Beyrut'ta binlerce çocuk şehid oldu ve şehid olmaya devam ediyorlar. Aslından bugün özelinde konuşmamız gereken Gazze'de, Beyrut'ta, Doğu Türkistan'da şehid edilen çocuklardır. Artık önümüze çıkan görüntüleri izleyemeyecek durumdayız. Kimisinin bağırsakları dışarı çıkmış, kimisinin kolu-bacağı kopmuş durumda. Dünyanın bugün odaklanması gereken yer Gazze'dir, Lübnan'dır ve onları acımasızca katleden siyonizimdir." dedi.

"Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürülmemeli"

Siyonizmin tüm insanlık, özelde ise çocuklar için büyük tehdit oluşturduğunu belirten Ece, "Bugün bir şeye dikkat çekilecekse büyük yürüyüşlerden ziyade siyonizm zihniyetinin çocuklar için oluşturduğu tehlikeye dikkat çekilmelidir. Bu kapsamda dünya Filistin ve Lübnan'daki çocukları gündemden düşürmemelidir." diye konuştu.

"Siyonizm ile mücadele edilmediği müddetçe çocuklar katledilmeye devam edilecektir"

Filistin ve Lübnan'da çocuklar katledilemeye devam edilmesinin Birleşmiş Milletler ve uluslararası sistemin çöktüğünün bir göstergesi olduğunu vurgulayan Ece, "Türkiye'deki vatandaşlar olarak Gazze'deki, Lübnan'daki çocuklar için ne yapabiliriz? Sorusunu sorduğumuzda onlara daha iyi bir eğitim vermekten bahsetmiyoruz. Çünkü bugün çocukların yaşam hakkını dahi koruyamıyoruz. Bugün Avrupa'da veya Türkiye'de çocuklarının özel yaşamına müdahale ederken bu konu günlerce medyada gündem olabiliyorken dünyanın Gazze'de şehid edilen çocuklara karşı sessiz kalması kabul edilemez. Nitekim bahsettiğimiz sözleşme, Birleşmiş Milletler tarafından kabul edilen bir sözleşmedir. 190'a yakın ülke bu sözleşmenin tarafıdır. Eğer bugün bu sözleşme kapsamında Gazze ve Lübnan'daki çocukların hakları korunamıyorsa uluslararası sistem, Birleşmiş Milletler çatlamıştır demektir. Bugün sözleşmeye taraf olan tüm ülkeler şunu bilmelidir ki, siyonizm var olduğu sürece kabul edilen tüm sözleşmeler ihlal edilmeye devam edilecektir. Dolayısıyla odaklanmamız gereken nokta çocukların yaşam hakkının nasıl daha iyi muhafaza edileceği ve siyonizim ile nasıl mücadele edileceğidir. Bu yapılmadığı müddetçe çocuklar katledilmeye devam edilecektir." şeklinde konuştu. (İLKHA)

Meteorolojiden 5 il için sarı kodlu uyarı

ABD'nin Ukrayna'ya F-16 eğitiminin maliyeti 310 milyon dolar

Almanya'da bir araç kalabalığın arasına daldı: 3 yaralı

Hindistan'da şiddetli yağış ve toz fırtınası: 4 ölü

Kamyon ile hafif ticari araç çarpıştı, 2 yaralı.

Venezuela'dan Kolombiya'ya tepki

Tayland’da şarbon kaynaklı ilk ölüm

ABD’de trafik kazası: 7 ölü

Singapur erken genel seçim için yarın sandık başına gidecek

Nijerya'da kolera salgınında 34 can kaybı

Gündüz kuşağı yayınlarına son verilmesi çağrısı yapıldı

Bakan Memişoğlu: 2 bin 239 hekim ataması yapılacak

HÜDA PAR İl Başkanı Gülsever’den Sanayi Sitesinde işyeri yanan esnafa ziyaret

Şırnak'ta Kur'an-ı Kerim ziyafeti programı düzenlendi

Bolivya uçağı havada kayboldu

HÜDA PAR Genel Başkan Vekili Demir'den gündem değerlendirmesi

Adana'da 10 kilogram metamfetamin ele geçirildi: 6 tutuklama

Kırmızı bültenle aranan 4 suçlu bulundukları ülkelerden Türkiye'ye getirildi

BM: Gazze'de gıda stokları çoğunlukla tükendi, suya erişim imkansız hale geliyor

Şantiye alanında işçilerin kaldığı konteynerde yangın

Tünelde kaza yapan tır ikiye bölündü: 1 yaralı

HÜDA PAR Medya Başkan Yardımcısı Tanrıkulu, Van'da medya temsilcilerini ziyaret etti

Dışişleri Bakanlığı, Özgürlük Filosu gemisine saldırıyı kınadı

Yapıcıoğlu, Mersin’de STK temsilcileri ve hal esnafıyla buluştu

Ensarullah, milyonluk mitingde Hayfa'yı balistik füzeyle hedef aldıklarını duyurdu

Malatya'da otomobil bahçeye yuvarlandı: 2 yaralı

Cumhurbaşkanı Erdoğan yarın KKTC’yi ziyaret edecek

Özyaramış: Gazze’deki soykırım uluslararası hukukun açık bir ihlalidir

Hür Gençlik Gazze için basın açıklaması yaptı

Tsunaminin önümüzdeki iki saat içinde Şili'nin Antarktika üslerine ulaşması bekleniyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ