• BIST 100

    10746,98%0,04
  • DOLAR

    40,59% 0,02
  • EURO

    47,10% 1,43
  • GRAM ALTIN

    4394,42% 2,22
  • Ç. ALTIN

    7018,29% 1,30

Hukukçu Eminoğlu: Türkiye, Belçika'nın savaş suçu soruşturmasını örnek almalı

21 Ekim 2024, Pazartesi 01:56
21 Ekim 2024, Pazartesi 01:56
Hukukçu Eminoğlu: Türkiye, Belçika
  • Dinle
  • A+
    Büyüt
  • A-
    Küçült

Belçika Federal Başsavcılığının, hem Belçika hem de siyonist işgal vatandaşı olan ve siyonistler adına Gazze'de savaşan bir kişi hakkında soruşturma başlatmasını değerlendiren Kudüs ve Hukuk Platformu Başkanı Av. Mustafa Eminoğlu, bunun Türkiye ve dünyay

Belçika Başsavcılığı, siyonist işgalci ve Belçika çifte vatandaşlığı olan ve siyonistler adına savaşa katılan 20'li yaşlarındaki bir erkek hakkında savaş suçu soruşturması açtı.

Konuyla ilgili İLKHA'ya konuşan Kudüs ve Hukuk Platformu Başkanı Av. Mustafa Eminoğlu, Belçika'nın soykırım suçuna katılan vatandaşına savaş suçu soruşturmasının örnek alınması gerektiğini aktardı.

Kudüs ve Hukuk Platformu olarak Filistin bölgesinde yaşanan hukuksuzluklara ilişkin çalışmalar yaptıklarını aktaran Eminoğlu, "Bu çalışmaların en başında çifte vatandaşlara ilişkin bir çalışma başlatmıştık. Bu dönemde tabi mecliste görüşülen bir yasa teklifi var. 4 ayrı siyasi partinin önergesi var. Millet nezdinde bu soykırıma katılanlar bu suça iştirak edenler ötelenmiş vaziyette. 4 farklı siyasi partiden 4 ayrı zamanda soru önergeleriyle meclise gelmişti. Bunlarla ilgili yaşanan gelişmeleri bilhassa takip ediyoruz. Meclisteki önerge teklifi geçtiğimiz aylarda kabul edildi. Ancak bu süre zarfında halen bir ilerleme olmadı." şeklinde ifade etti.

"Gazze'de soykırıma katılan israil-Belçika çifte vatandaşı yargılama süreci başladı"

Geçen hafta Belçika'da soykırım suçuna katılan vatandaşına savaş suçu soruşturması başlatıldığını belirten Eminoğlu, "Belçika Savcılığının aldığı bir karar vardı. Gazze'de soykırıma katılan israil-Belçika çifte vatandaşının veya diğer yabancı terörist savaşçı dediğimiz sınıfın yargılama süreci Belçika için başladı. Aynı durum Türkiye için de geçerli, mümkün. Şu anda zaten mer'i mevzuata da bunu destekleyici hükümler var. Yasa teklifinin geçmesiyle de bu durum iyice perçinleyecektir." dedi.

"Tüm siyasi partilerin bunu bir siyasi mesele değil insani ve vicdani mesele olarak görüp desteklemesi sahip çıkması gereklidir"

HÜDA PAR tarafından verilen Soykırım suçuna karışmış çifte vatandaşlarla ilgili Kanun Teklifi hakkında da Eminoğlu, "7 Ekim'den bu yana soykırım süreciyle ilgili soru önergeleri verenlerin desteğiyle yani tüm partilerin desteğiyle bu sürecin Türkiye'nin kendini aklaması yönünde oldukça geçerli olması gerektiğini düşünüyoruz. Tüm partilerin bunu bir siyasi mesele değil insani ve vicdani mesele olarak görüp desteklemesi sahip çıkması gereklidir." diye konuştu. 

28 Aralık 2023 tarihinde HÜDA PAR, işgal rejiminin Gazze'de sürdürdüğü katliamlara Türkiye'den giderek destek veren çifte vatandaşların vatandaşlıklarının düşürülmesi ve mal varlıklarına el konulması yönündeki yasa tasarısı meclis tatile girmeden görüşülmesi oy çoğunluğuyla kabul edilmiş ancak üç ay önce kabul edilen tasarı halen TBMM gündemine alınmamış durumda. (İLKHA)

HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi

Güney Kore ile Polonya arasında 6,5 milyar dolarlık tank anlaşması

ABD-Hindistan tarife gerginliği F-35'leri vurdu

ABD'den nükleer denizaltı hamlesi

Adana'da eğitim uçağı düştü: 2 yaralı

Gaziantep'te "Gazze ölüyor, seccadeni al gel" temalı Gazze'ye destek etkinliği

Bakan Fidan HAMAS heyetini kabul etti

Gazze'de açlık sessizce can almaya devam ediyor

Dışişleri Bakanı Fidan, Al Sani ile görüştü

Mavi Marmara Gazisi Tunç: Mücahitler Gazze'yi kanlarının son damlasına kadar savunmakta kararlıdır

"Bilginin tek başına insanlığa fayda getirmediğini en açık şekilde Gazze'de gördük"

Gaziantep'te temmuz ayında 973 aranan şahıs yakalandı

Adıyaman'da uyuşturucu operasyonu: 1 tutuklama

Gazze'de iki ayda 1373 kişi yiyecek ararken katledildi

Elazığ'da takla atan otomobilde 2 kişi yaralandı

Araç seyircilerin arasına daldı: 2 ölü, 18 yaralı

Adana'da feci kaza: 1 ölü, 4 yaralı

Çocuklar camide oyunlarla eğleniyor

İstanbul'da üçlü zirve sonrası ortak Gazze açıklaması

Doğrulama tuzağına düşmeyin!

Otomobil aydınlatma direğine çarptı: 1 yaralı

Elazığ'daki göçükte mahsur kalan işçi hayatını kaybetti

Batman'ın yeni ulaşım vizyonu: Turgut Özal Bulvarı yenileniyor

Otizmli çocuklar yeteneklerini sergiliyor

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


HAMAS: Gazze'de gıda ve ilaç iki milyondan fazla insana karşı silah olarak kullanılıyor

Türkiye’den Suriye'ye doğal gaz ihracatına başlıyor

Ambulans ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

14 kentte termometreler 40 dereceyi aştı

İzmir açıklarında 73 düzensiz göçmen kurtarıldı

Japonya, tarihindeki en yüksek sıcaklık değerlerini gördü

Şantiye kavgasının ardından işçilerin kaldığı konteynerler ateşe verildi