• BIST 100

    9078,43%-1,59
  • DOLAR

    38,44% -0,10
  • EURO

    43,53% -0,41
  • GRAM ALTIN

    3973,14% -2,37
  • Ç. ALTIN

    6483,07% -2,19

Hurda konteynerlerden 14 milyon TL kar elde edilecek

GÜNDEM 5.08.2024 16:19:43 0
Hurda konteynerlerden 14 milyon TL kar elde edilecek

Hurda konteynerlerden 14 milyon TL kar elde edilecek

Adıyaman Belediyesi, şehrin depremden sonra karşılaştığı zorlukları aşmak ve belediye kaynaklarını daha etkin kullanmak için yenilikçi bir projeye imza atıyor. Temizlik İşleri Müdürlüğü’nün yürüttüğü geri dönüşüm çalışmaları sayesinde, hurda konteyner geri dönüşümünden yılda yaklaşık 14 milyon TL tasarruf sağlanması öngörülüyor.
6 Şubat depremlerinde ağır yara alan Adıyaman’da, Belediye Başkanı Abdurrahman Tutdere, şehrin bir an önce ayağa kaldırılması, kaynakların etkin ve verimli kullanılması için göreve geldiği ilk günden itibaren belediyenin tüm birimlerinde tasarruf odaklı bir yaklaşım benimsenmesi talimatını verdi. Bu talimat doğrultusunda Temizlik İşleri Müdürlüğü, şehrin dört bir yanındaki hurda çöp konteynerleri geri dönüştürerek hem kaynak israfının önüne geçti hem de kar elde etti.
Adıyaman Belediyesi Temizlik İşleri Müdürü Mehmet Batur, geri dönüşüm projesinin detaylarını paylaştı. Şehir genelinde yaklaşık bin 500 çöp konteynerin bulunduğunu ve zamanla bu konteynerlerin yıprandığını belirten Batur, geri dönüşümle konteynerlerin tekrar kullanıma sunulduğunu belirtti.
Söz konusu projenin, deprem sonrası kalkınma için büyük önem taşıdığını vurgulayan Batur, “Burası deprem bölgesi. Şehrimiz çok kayıplar verdi ve belediyemizin kaynakları da yetersiz. Adıyaman Belediye Başkanımız Abdurrahman Tutdere’nin göreve geldiği ilk gün verdiği talimatıyla, her birimimizde kaynakları tasarruflu kullanmaya başladık. Biz de Temizlik İşleri Müdürlüğü olarak geri dönüşüm kapsamında hurdaya ayrılan konteynerleri atölyemize getirerek tamirat ve onarımını yapıyoruz, tekrar kullanıma kazandırıyoruz. Günlük ortalama 100 konteynerimizi atölyemize getirip tamirlerini yapıyoruz, boyuyoruz. Sabah erken saatlerde sahada boyama işlemleri yapılıyor, atölyede de tamirat ve tadilat işleri yapılıyor. Yaptığımız işlemlerle 1 yılda ortalama 1 buçuk, 2 milyon TL’ye mal olacak. Bu şekilde 1 yılda yaklaşık 14 milyon TL tasarruf elde etmeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Pakistan ordusundan gerçek mühimmatla tatbikat

Rusya ve Kuzey Kore arasında Tumen Nehri üzerinde köprü inşasına başlandı

Trump ulusal güvenlik danışmanını kovdu

Gazze'den dünyaya "çocukların açlıktan ölmemesi" için çağrı

Filipinler'de otobüs kazası: 12 ölü

Kütahya'da 3.8 büyüklüğünde deprem

Antalya'da zincirleme trafik kazası: 1 yaralı

ABD’yi fırtına vurdu: 6 ölü

Mardin’de fırtına etkisini sürdürüyor: Ağaçlar devrildi, camlar kırıldı

Ankara için kuvvetli yağış uyarısı

Bingöl’de Valilikten fırtına uyarısı

Yalova'da uyuşturucu operasyonu: 3 tutuklama

Bingöl’de fırtına: çatılar uçtu, maddi zarar büyük

BM: Gazze'de bebeklerin yüzde 92'si açlık tehlikesi altında

Diyarbakır'da sanayi sitesindeki patlama anı kameralara yansıdı

Meteorolojiden 16 il için sarı kodlu alarm!

Bakan Kurum: Muhalefete rağmen 81 ilimizi afetlere hazırlayacağız

Diyarbakır'da sanayi sitesinde patlama

Yapıcıoğlu: Şiddetin ve gözyaşının durması için elimizden gelen bütün çabayı ortaya koyacağız

Antalya'da 3.9 büyüklüğünde deprem

HÜDA PAR Bağlar İlçe Başkanı Zeren'den Nevroz Parkı'na mescit çağrısı

Rus gazının Türk Akımı üzerinden Avrupa'ya ihracatı yüzde 13 arttı

Diyarbakır'da çatının uçma anı kameraya yansıdı

ABD-İran görüşmeleri ertelendi

Selden etkilenen Somali için acil yardım çağrısı

1 Mayıs olaylarında 384 kişi gözaltına alındı

Fırtına Diyarbakır’da maddi hasara yol açtı

Muğla açıklarında 12 düzensiz göçmen yakalandı

Çin'den BRICS ülkelerine işbirliğini güçlendirme çağrısı

Batman’da şiddetli fırtınada ağaç devrildi, park halindeki araç hasar gördü

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ