• BIST 100

    16651,45%-0,07
  • DOLAR

    43,48% 0,19
  • EURO

    51,57% -0,90
  • GRAM ALTIN

    6786,60% -9,85
  • Ç. ALTIN

    11923,69% -6,97

İçişleri Bakanı Yerlikaya: Şehrin emini terör yandaşı olamaz

01 Kasım 2024, Cuma 15:15
01 Kasım 2024, Cuma 15:15
İçişleri Bakanı Yerlikaya: Şehrin emini terör yandaşı olamaz
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

Şanlıurfa'da düzenlenen Türkiye’nin Huzuru Toplantısı'nda konuşan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, "Hangi partiden olursa olsun, terörle arasına mesafe koyan, milli bir duruş sergileyen, bu belayla amansız, fakatsız mücadele eden her belediye başkanımızın

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya Şanlıurfa’da katıldığı Türkiye’nin Huzuru Toplantısı'nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Yerlikaya, 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nda belediye yöneticilerinin terör örgütü üyesi olması durumunda nasıl bir süreç ile karşı karşıya kalacaklarının çok açık olduğunu vurguladı.

"Kardeşliğimize pusu kuranlara geçit yok"

Bakan Yerlikaya, "Mezopotamya'nın kadim kültürünü ve mirasını barındıran bu şehir, kardeşlik diyarıdır. Buradan yükselen kardeşlik ruhu, bizi bir arada tutan en güçlü bağlardan biridir. Bin yıllık geçmişimizle Türk, Kürt, Arap, Çerkez, Gürcü, Laz demeden omuz omuza mücadele etmiş, aynı ekmeği bölüşmüş, aynı türküyü söylemişiz; kardeşliğin destanını yazmışız bu topraklarda. Hazan'ı da görmüşüz, baharı da hüznü de yaşamış, sevinci de paylaşmışız. Hazreti İbrahim'in ateşine su taşıyan karıncalar misali, terörle ülkemizi yangın yerine dönüştürmek isteyenlere karşı her bir vatandaşımız mücadele etmiştir, etmeye de devam edecektir. Vatan kıldığımız bu topraklarda büyük badireler, büyük felaketlerle sınandık; evelallah büyük mücadeleler, destansı kahramanlıklarla Türk, Kürt demeden, Alevi, Sünni demeden bir ve beraber hepsinin üstesinden geldik. Bunun en büyük örneklerinden biri de şüphesiz tarihimizde 'Şanlı' sıfatını alan kadim şehrimiz Şanlıurfa'dır. TUSAŞ saldırısında da gördük ki terörün, birlik ve beraberliğimize, kardeşliğimize darbe indirmekten başka bir hedefi yok. Bugün burada bir kez daha haykırıyoruz: Teröre taviz yok, kardeşliğimize pusu kuranlara geçit yok. Peki, ne var? Kardeşlik var, omuz omuza mücadele var, sırt sırta vermek var; tıpkı Malazgirt’te, tıpkı Çanakkale’de, tıpkı Dumlupınar’da olduğu gibi." dedi.

"Terör bir zehirdir, panzehiri hukuk ve milli iradedir"

Bakan Yerlikaya. 5393 Sayılı Belediye Kanunu ile ilgili şöyle konuştu:

"Terör bir zehirdir, panzehiri hukuk ve milli iradedir. 5393 Sayılı Belediye Kanunu'nda belediye yöneticilerinin terör örgütü üyesi olması durumunda nasıl bir süreç ile karşı karşıya kalacakları çok açıktır. Bu kanunun 45. Maddesince, belediye başkanı veya başkan vekili ya da meclis üyesinin terör veya terör örgütlerine yardım ve yardaklık suçları sebebiyle görevden uzaklaştırılması veya tutuklanması hallerinde -ki bu yaşanan son olayda belediye başkanı tutuklanmıştır- yine bu kanunun 46. Maddesinde belediye başkanlığına büyükşehir ve il belediyelerinde İçişleri Bakanı tarafından görevlendirme yapılır."

"Şehrin emini terör yandaşı olamaz"

Terörle iltisaklı olanlarla millet adına hukuk önünde hesap sormanın görevleri olduklarını belirten Bakan Yerlikaya, "Dünya üzerinde terör belasından en çok canı yanan milletler arasında maalesef ilk sıralarda bizim milletimiz geliyor. Biz sadece dağdaki teröristlerle, canlı bombalarla mücadele etmiyoruz; terörizmi besleyen kaynaklarla da mücadele ediyoruz. Ülkemizde 30 Büyükşehir, 51 il, 922 ilçe, 399 belde belediyesi var. Hangi partiden olursa olsun, terörle arasına mesafe koyan, bu belayla amasız, fakatsız mücadele eden her belediye başkanımızın başımızın üzerinde yeri var. Ancak terörle iltisaklı olanlarla milletimiz adına hukuk önünde de hesap sormak bizim görevimizdir. Bizim 2 bin 200 yıllık devlet geleneğimiz var. Bir taraftan halktan görünüp diğer taraftan fikriyle, zikriyle terör örgütleriyle bir olunmaz. Şehrin emini terör yandaşı olamaz. Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir ve bu devletin de bir sahibi var. O da aziz milletimizdir. Eğer birilerinin pusulası terörü göstermeye kalkarsa hukuk buna dur der, vicdan buna dur, der çünkü terörün siyaseti olmaz. Terörle sadece mücadele edilir." şeklinde konuştu.

Bakan Yerlikaya son olarak, Şanlıurfa’da gerçekleştirilen asayiş ve uyuşturucu gibi alanlarda yapılan faaliyetlerle ilgili değerlendirmelerde bulundu. (İLKHA)

Haber Editörü

Ömer Faruk SEYHAN

info@dogununnabzi.com

Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı

Viranşehir'de bozuk yol tepkisi

Yanlış diyetler sağlığı tehdit ediyor

Gazze'de can kaybı 71 bin 795'e yükseldi

Türkiye ve 7 ülkeden işgal rejiminin ihlallerine tepki

Çocuklardan akranlarına ekran bağımlılığından uzak durma çağrısı

Batman'da sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil takla attı: 3 yaralı

Zelenski, yeni üçlü görüşmelerin gelecek hafta yapılacağını söyledi

Hakkari’de 13 yıl kesinleşmiş hapis cezası bulunan hükümlü yakalandı

Filipinler'deki feribot faciasında ölü sayısı 39'a yükseldi

Adana’da çözülmeyen altyapı sorunlarına vatandaşlardan tepki

Meteoroloji’den Diyarbakır ve çevresi için kuvvetli yağış uyarısı

Doğalgaz tüketiminde ocak ayı rekoru kırıldı

Bursa'da ruhsatsız silah operasyonu: 4 tutuklama

Isparta’da aranan 46 kişi yakalandı

İşgal rejimi, Sınır Tanımayan Doktorlar'ı Gazze'den çıkarmak istiyor

Bilecik Adalet Binasının yapım ihalesi yarın yapılacak

İçişleri Bakanlığından çok sayıda il için kuvvetli yağış ve fırtına uyarısı

Yerlikaya: 2024’te trafik kazalarında 6 bin 351 kişi hayatını kaybetti

HÜDA PAR Milletvekili Demir: Suriye’deki Kürt kardeşlerimiz çok zor günlerden geçiyor

Hatay’da uyuşturucuyla mücadelede 93 tutuklama

Bakan Kurum: 500 bin sosyal konut için kura süreci sürüyor

Hudut hattında 5 bin 842 gram uyuşturucu ele geçirildi

Batman'da yol kontrollerinde silah ve mühimmat ele geçirildi

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Rusya-ABD-Ukrayna arasındaki görüşme Abu Dabi'de yapılacak

Burdur’da 7 kişinin hayatını kaybettiği kazayla ilgili 2 savcı görevlendirildi

Ağrı’da 5. kattan düşen kar kütlesi genç kadını yaraladı

Gazze Filistin Komitesi ateşkese uyulması çağrısında bulundu

Şanlıurfa'da gençler sabah namazında buluştu

Irak'ta cumhurbaşkanı seçimi ertelendi

Başkan Er’den Berat Kandili mesajı