• BIST 100

    16834,12%0,95
  • DOLAR

    43,82% 0,16
  • EURO

    51,69% 0,16
  • GRAM ALTIN

    7182,08% 2,07
  • Ç. ALTIN

    11729,31% 0,51

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge

15 Mayıs 2020, Cuma 19:55
15 Mayıs 2020, Cuma 19:55
İçişleri Bakanlığı
  • Dinle
  • A+
    Buyut
  • A-
    Kucult

İçişleri Bakanlığı'ndan yeni genelge

Bakanlıktan yapılan açıklama şu şekilde;

KISITLAMA 15 İLDE UYGULANACAK

Ankara, Balıkesir, Bursa, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Manisa, Sakarya, Samsun, Van ve Zonguldak olmak üzere toplam 15 ilde sokağa çıkma kısıtlaması bu gece saat 24.00 itibariyle başlayacaktır.  Kısıtlama,  19 Mayıs salı günü saat 24.00 itibarıyla sona erecektir. 

BUGÜN MARKET, BAKKAL, MANAV VE KASAPLAR SAAT 23.00’A KADAR AÇIK

Sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde bugün market, bakkal, manav ve kasaplar saat 23.00’a kadar faaliyetlerine devam edecektir. Kısıtlamanın olduğu pazartesi ve salı günleri ise market, bakkal, manav ve kasaplar 10.00-16.00 saatleri arasında faaliyet gösterebilecektir. Bu günlerde vatandaşlarımız, 65 yaş ve üzeri ile 20 yaş ve altında bulunanlar hariç olmak üzere, zorunlu ihtiyaçlarının karşılanması ile sınırlı olmak ve araç kullanmamak şartıyla (engelli vatandaşlar hariç) ikametlerine en yakın market, bakkal, manav ve kasaplara gidip gelebilecektir.

EVLERE PAKET YAPACAK HİZMET SEKTÖRLERİ

Sokağa çıkma kısıtlamasının olduğu cumartesi, pazar, pazartesi ve salı günleri ekmek üretiminin yapıldığı fırın ve/veya unlu mamul ruhsatlı iş yerleri ile bu iş yerlerinin sadece ekmek satan bayileri, ayrıca tatlı üretiminin yapıldığı/satıldığı iş yerleri açık olacaktır. Yine bu  günlerde tatlı satışı yapan iş yerleri ve lokanta ve restoran tarzı işyerleri sadece evlere paket servis şeklinde hizmet sunabilecektir. 

Bu gece saat 24.00’da başlayacak sokağa çıkma kısıtlaması öncesinde saat 23.00’a kadar açık olacak market, bakkal, kasaplarda, vatandaşlarımızın yoğunluk oluşturmamaları, sosyal mesafe ve maske takma kurallarına riayet etmeleri koronavirüs ile mücadele kapsamında son derece önemlidir. 

Bu kapsamda özellikle bugün saat 15.00 ile 24.00 arasında vatandaşlarımızın yoğun olarak bulunabilecekleri yerler önceden belirlenerek, bu alanlarda sosyal mesafe ve maske takma kuralına yönelik denetimler sıkılaştırılacaktır.  

AVM'LERDEKİ UYGULAMALAR

Denetimlerde, çalışma saatleri yeniden düzenlenen işyerlerinin belirlenen saatlerde faaliyet gösterip göstermediği ve kapanış saatlerine riayet edip etmediği, market, fırın, petrol istasyonu vb. işyerlerinde sosyal mesafe kuralı ile marketlerde ve AVM’lerde 10m²’ye 1 kişi düşecek şekilde müşteri kabulü ve dışarıda sıra bekleyen şahısların sosyal mesafe kuralına uyulup uyulmadığı kontrol edilecektir. 

UYMAYANLARA YAPTIRIM VAR

4 günlük sokağa çıkma kısıtlaması bulunan illerimizde, vatandaşlarımızın evlerinde kalarak alınan kararlara riayet etmeleri büyük önem arz etmektedir. 
Kararlara uymayan vatandaşlarımıza,  Umumi Hıfzıssıhha Kanunu ve TCK’nın ilgili maddeleri kapsamında adli ya da idari işlem uygulanacaktır. 

Tedbirlere uyduğumuz sürece koronavirüsle mücadelemizde her gün daha iyi bir noktaya geleceğiz. Vatandaşlarımızın bu zorlu süreçte göstermiş olduğu sabır ve özveriden dolayı teşekkür ediyoruz.

Haber Editörü

admin

info@dogununnabzi.com

Bursa’da 2025 yılında 110 bin hastaya evde sağlık hizmeti verildi

Araştırmaya göre şarj edilebilir araçlar resmi verilerin üç katı yakıt tüketiyor

İşgal rejimi ateşkese rağmen Gazze’yi bombalamaya devam ediyor

Karacadağlılar: Yollarımız kullanılamaz duruma geldi sesimizi duyan yok mu

Malatya'da park halindeki iki araçta yangın

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Gösterişten uzak, samimiyetle yapılan her faaliyet Ramazanın ruhuna hizmet edecektir

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara’nın içme suyu ihmale kurban edilemez

İzmir'de iki belediyeye 9 milyon 384 bin TL ceza

Şanlıurfa’da çok sayıda ruhsatsız silah ve mühimmat ele geçirildi

HÜDA PAR'dan "Dünya Ana Dil Günü" mesajı: Tüm dillerimiz özgür olsun

Makine sektörü yıla 2,2 milyar dolarlık ihracatla başladı

Erzincan'da asırlık vakıf geleneği iftar sofralarında yaşatılıyor

BM: Yerleşimci saldırıları Batı Şeria'da 4 bin 700'den fazla Filistinliyi yerinden etti

21 Şubat Uluslararası Ana Dil Günü’nde "Dünya Dillerinde Türkçe" projesi tanıtıldı

İlkbahar dönemi şap aşılama kampanyası başladı

Bishara Bahbah'tan Blair'e tepki: Irak'ı yıkan bir isim Gazze'ye güven veremez

İstanbul’da 4 ilçede narkotik operasyonu: 315 kilo skunk ele geçirildi

Bakan Yumaklı’dan “Karlar altında domates üretimi” paylaşımı

Batman'da yüzlerce öğrenciye işitme taraması

Şanlıurfa’da motosiklet kazası: 18 yaşındaki sürücü ağır yaralandı

Müftü Durmuş: Mukabele sünnetini ihya etmeliyiz

Motorine 2,40 TL zam geliyor

İşgalciler, Lübnan'a yönelik saldırılarla neyi hedefliyor?

Estonya doğu sınırı için 600 sığınak tedarik etmeyi planlıyor

İstanbul’da baraj doluluk oranı yüzde 42,49 oldu

Şanlıurfa’da cinayet zanlısı yakalandı

Nijerya’da Lassa ateşi bilançosu ağırlaşıyor: 70 ölü

YKS hazırlığında son 4 ayda disiplin ve sistem vurgusu

5 ilde narkotik operasyonu: 346 gözaltı

Kızılay Ramazan kampanyasını Selami amcanın hikâyesiyle duyurdu

Yükleniyor

Haberi Sesli Oku

ŞEHİR HABERLERİ


Bursa’da 2025 yılında 110 bin hastaya evde sağlık hizmeti verildi

Araştırmaya göre şarj edilebilir araçlar resmi verilerin üç katı yakıt tüketiyor

İşgal rejimi ateşkese rağmen Gazze’yi bombalamaya devam ediyor

Karacadağlılar: Yollarımız kullanılamaz duruma geldi sesimizi duyan yok mu

Malatya'da park halindeki iki araçta yangın

Prof. Dr. Ebu Zeyd: Gösterişten uzak, samimiyetle yapılan her faaliyet Ramazanın ruhuna hizmet edecektir

HÜDA PAR Ankara İl Başkanı Karaarslan: Ankara’nın içme suyu ihmale kurban edilemez